Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Moderator: Benq
-
maglajka2
#1 Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Laptop mi je potpuno zaribao,inače gledam mnogo online filmove pa ne znam koji bi mi program najviše koristio?
Pokušala sam već sa AVG,Temp File Cleaner,Avast...nije mnogo pomoglo,užasno je spor i jedva pokreće programe.
Šta mislite koji bi mi program poogao?
Hvala!
Pokušala sam već sa AVG,Temp File Cleaner,Avast...nije mnogo pomoglo,užasno je spor i jedva pokreće programe.
Hvala!
- kafanski_covjek
- avaks
#3 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Formatiranje, odnosno frišak sistem pa tek onda Avast i ostali 
-
probook
#4 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Comodo Internet Security
- ferratilis
#5 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Ako gledas online filmove, unutar browsera, antivirus ti nece pomoci koliko adblocker. Instaliraj ublock origin i mozes gledati bez problema
Kad su u pitanju antivirusi, vise stete nego sto pomazu. Windows 10 je sa redovnim updateima i Defenderom sasvim dovoljan sto se tice sigurnosti, mada nije lose imati Malwarebytes
Kad su u pitanju antivirusi, vise stete nego sto pomazu. Windows 10 je sa redovnim updateima i Defenderom sasvim dovoljan sto se tice sigurnosti, mada nije lose imati Malwarebytes
-
Mega Man X
#6 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Najbolji antivirus je sam korisnik. Kad otprilike znaš gdje si siguran, ne treba ti. 
-
Naslovnica
#7 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Možda ti je do prljavštine, zagrijava se procesor, slabo hlađenje...?maglajka2 wrote:Laptop mi je potpuno zaribao,inače gledam mnogo online filmove pa ne znam koji bi mi program najviše koristio?
Hvala!
- Praetorious
#8 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Po opisu stanja, vrijeme je za reinstalaciju sistema. Čim mašina uspori do bola - opaliti čistu instalaciju i to je najbolji lijek.
Inače bih podržao ideju za Comodo Internet Security, besplatnu svitu koja sadrži odličan firewall i ne-tako-odličan antivirus, ali koja je izuzetno korisna kada korisnik već zna šta smije na netu, a šta ne. I sam je koristim već par godina i izuzetno sam njom zadovoljan.
Inače bih podržao ideju za Comodo Internet Security, besplatnu svitu koja sadrži odličan firewall i ne-tako-odličan antivirus, ali koja je izuzetno korisna kada korisnik već zna šta smije na netu, a šta ne. I sam je koristim već par godina i izuzetno sam njom zadovoljan.
- klaki
#9 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
microsoft security sa kojim rijedje skeniras i na kojem je upaljen real time protection
malware bytes za cesce skeniranje, i palis ga samo po potrebi..
u mene tako i evo gura sistem ne znam vise ni ja kolko
naravno ima i jedan AV program zvani brain 
malware bytes za cesce skeniranje, i palis ga samo po potrebi..
u mene tako i evo gura sistem ne znam vise ni ja kolko
-
maglajka2
#10 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Hvala svima na savjetima,obavit ću reinstalaciju a do tada na preporuku korisnika "ferratilis" uBlock origin je malo popravio situaciju.
Pozzzz
Pozzzz
- Sanjarko
#11 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Kod mene je sad 360. Ima i staklenu zicu, pa mogu znat kolko sam neta potrosio.
-
exampLe.
#12 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Avast/Malwarebytes. 
-
kazo
#13 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Lista najboljih besplatnih antivirusnih programa
http://www.itrevolucija.org/koji-je-naj ... antivirus/
http://www.itrevolucija.org/koji-je-naj ... antivirus/
- 512MB
#14 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Aviramaglajka2 wrote:Laptop mi je potpuno zaribao,inače gledam mnogo online filmove pa ne znam koji bi mi program najviše koristio?
Hvala!
- agent_zero
#15 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Bitdefender free i kaspersky free.
-
Cookie85
#16 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Ako je Windows, bolje nemati antivirus nego ga imati , samo zauzima RAM . Ako vec gledas online filmove i zbog Popup , bolje ti je neki adblocker instalirati nego antivirus.512MB wrote:Aviramaglajka2 wrote:Laptop mi je potpuno zaribao,inače gledam mnogo online filmove pa ne znam koji bi mi program najviše koristio?
Hvala!
Za virus se ne moras bojati dokle god pazis sta skidas. Samo prati ekstenciju i sve ce biti u redu
- Praetorious
#17 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
[sarkazam]
Upravo tako, Windowsi nisu osjetljivi na viruse, a Comodo Internet Security zauzima skoro čitava 3 MB RAM-a uz enormnih 0% CPU, pa šta će kome antivirus. Ti programi postoje samo da uspore računare, jer su postali prebrzi...
[/sarkazam]
Ostaje činjenica da treba biti oprezan gdje-i-šta na netu, ali zaštita je, ipak, neophodna.
Upravo tako, Windowsi nisu osjetljivi na viruse, a Comodo Internet Security zauzima skoro čitava 3 MB RAM-a uz enormnih 0% CPU, pa šta će kome antivirus. Ti programi postoje samo da uspore računare, jer su postali prebrzi...
[/sarkazam]
Ostaje činjenica da treba biti oprezan gdje-i-šta na netu, ali zaštita je, ipak, neophodna.
- 512MB
#18 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Cura je ocigledno pocetnik, ti dolazis da pazi na ekstenciju i sta odakle skidaCookie85 wrote:Ako je Windows, bolje nemati antivirus nego ga imati , samo zauzima RAM . Ako vec gledas online filmove i zbog Popup , bolje ti je neki adblocker instalirati nego antivirus.512MB wrote:Aviramaglajka2 wrote:Laptop mi je potpuno zaribao,inače gledam mnogo online filmove pa ne znam koji bi mi program najviše koristio?
Hvala!
Za virus se ne moras bojati dokle god pazis sta skidas. Samo prati ekstenciju i sve ce biti u redu
-
Cookie85
#19 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
Kralju , Cura je rekla da gleda filmove i da joj se komp dosta usporio, samo sam predlozio bez antivirusa da je bolje onda da koristi adblocker512MB wrote: Cura je ocigledno pocetnik, ti dolazis da pazi na ekstenciju i sta odakle skida
- Praetorious
#20 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
I kod mene je mašina bila usporila do boli, ali krivac je dobro znan: stara istalacija Windowsa. Opalio Format, vratio potrebne programe i sve OK. AV & Firewall koristim, ali moram reći da sa virusima nisam imao problema još od vremena Win 95 (da kucnem u drvo), a to je prilično dugo. Prema tome, najprije srediti Windowse, onda staviti neki firewall, tek da se kontrolira ko i kada pristupa internetu, neki AV koji čući u pozadini i gleda da neka budala nije ubacila par redova malicioznog koda na inače čistu web stranicu - i sve štima kako treba.
- typeOnegative
#21 Re: Koji je po vašem mišljenju antivirusni program najbolji? (besplatni)
kaspersky free AV + malwarebytes + zone alarm firewall i nema zime ( sve je besplatno )