Honda shadow 125 mi izgleda kao bombon. Dogovorim sa likom, on doveze motor da ga probam... kad sam vidio kako prilazi parkingu na kome sam ga čekao - raspametio sam se. Bio sam spreman da kupim bez cjenjkanja.
Ali-AVAJ.
KAd sam sjeo na motor on se više nije vidio ispod mene. Pošto je probna vožnja bila na parkingu kod okretanja ručke su me udarale u koljena. Shvatio sam u čemu je "jadac". Lik koji ga je vozio i koji je tako fenomenalno izgledao na njemu je džokej, ima manje od 60 kg.
E sad, u situaciji sam da motor tražim isto kao i odjeću: Uđem u ranju i upitam "imate li išta odjeće batal-broj"
Tražim, dakle, savjet, koji čoper kupiti za moje gabarite i kilažu? Posebno što bih, ponekad, provozao i suprugu. Njena kilaža je zanemariva. Bajkom bih se provozao oko grada, otišao ponekad na moto-susrete, par "stoja" kilometara najviše. Takođe limitira me i novac. Nemam baš "vremena" za ove makine po hiljadarku kubika. Nešto bih do 600-650 cccm i do 5.000 KM.
Možda sam se raspričao, pa će čitalac izgubiti nit pisanja. Zato ću rezimirati:
Tražim čoper za moje gabarite (190 cm 150kg). Kubikaža 600-650 ccm, toliko mogu podnijeti da registrujem. Gornji platni limit je 5.000 KM.
Unaprijed hvala na odgovorima, sve vas pozdravlja - Karabaja