Ne znam na koju utakmicu protiv Benfice mislis, ali kad spomenu Benficu pao mi je na pamet Eusebio (koji je gore na listi, a niko ga nije spomenuo), pa sam malo preletio Wikipedijom i nasao da su se Santos i Benfica nasli na nekom prestiznom turniru u Parizu i igrali jednu utakmicu (juni 1961, nekoliko dana nakon sto je Benfica uzela Kup Sampiona u finalu protiv Barce, prva ekipa kojoj je to uspjelo nakon Reala). Uglavnom u toj utakmici 19-ogodisnji Eusebio je usao u drugom i pri rezultatu 0-5 za Brazilce, ovaj dao 3 gola Santosu u roku 15 minuta. Utakmica je zavrsila 6-3 za Santos. Sljedece godine je u finalu Kupa Sampiona dao 2 gola u pobjedi protiv Reala 5-3. U narednih 6 godina Benfica je sa Eusebijom dosla do finala KS jos 3 puta.hostapler wrote:A o snazi Santosa tih godina govori i finale svjetskog klupskog prvenstva (ili po starom Interkontinentalni kup) koji je tada strasnu Benficu,kao prvaka evrope (pobjedili Reala sa Di Stefanom i Puskasom sa 5:3),u dvije utakmice satrao ukupnim rezultatom 8:4 (Santos-Benfica 3:2,Benfica-Santos 2:5) uz 5 golova Pelea (2 kuci,3 na strani).
Ostala mjesta od 3. pa nadalje podijelite kako hocete.
Na SP 1966e je doveo Portugal do treceg mjesta (sto im je i danas najveci uspjeh na SP), izgubivsi u polufinalu od pobjednika (i domacina) Engleske. U cetvrtfinalu je Eusebio dao cak 4 gola za redom. Pise da je ukupno za Benficu dao cak 319 golova u samo 313 utakmica.
Uglavnom, garant imaju neki jutubovi pa ako neko hoce da postavi.