Koji je najbolji fudbaler ikada?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koji je najbolji fudbaler ikada?

Pele
14
5%
Muller
3
1%
Euzebio
3
1%
Krojf
2
1%
Platini
4
2%
Maradona
28
11%
Ronaldo (brazilac)
60
23%
Zidane
55
21%
Messi
70
27%
ili neko drugi gore nepomenuti...
17
7%

Total votes: 256

oridjidji

#1 Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by oridjidji »

Znam da se o ovome neraspravlja jer mnogi igrači su pripadali različitim epohama fudbala, medjutim Pele se i danas hvali kao da je on najbolji ikada, Maradona nikada nece reci da je bolji od Mesija, ali ce reci da je bolji od Pelea. Pele ce nahvaliti Nejmara kao najboljeg igraca danasnjice, gazeci preko Mesija genijalca...

Pelea ce izabrati stari fudbalski znalci kao najboljeg, a Maradonu sitna raja i buranija sirom svijeta...

E sad da i mi na Klix-u dajmo svoj doprinos ovoj temi... Anketa je tu gospodo pa glasajte.

Imate pravo obiljeziti trojicu najvecih fudbalera ikada koji su igrali i spomenuti neke druge koji zasluzuju biti pomenuti u ovome izboru. Neki nisu pomenuti radi opcija ankete kao sto su krojf, bekenbauer, charlton, zico, sokrates, rossi, rivera i drugi...
Last edited by oridjidji on 12/04/2012 14:50, edited 1 time in total.
Johnny_x

#2 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by Johnny_x »

Je li mislis na Ronaldo Luís Nazário de Lima ili CR
jasko_ba

#3 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by jasko_ba »

Jedan jedini Ronaldo(nazario)
:dance:
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#4 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by Entropio »

Messi.

Da, subjektivan sam. Nemoguće je objektivno odrediti ko je najbolji ikada. Ali ja živim u vremenu kad Messi briljira i za mene je on najbolji. Možda su Pele i Maradona bili bolji, ali ih ja nisam gledao. Sljedeći na mojoj listi je Ronaldo Luis Nazario da Lima.
awekenings

#5 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by awekenings »

Xavi
oridjidji

#6 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by oridjidji »

Johnny_x wrote:Je li mislis na Ronaldo Luís Nazário de Lima ili CR
ma pravog ronalda kakav CR ...
Johnny_x

#7 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by Johnny_x »

Jedan mocan komentar
Teenager in Spain, BEST OF THE WORLD. Goes to Italy, BEST OF THE WORLD. Very bad injury, comes back and, soon after, BEST OF THE WORLD. Goes to Real Madrid, BEST OF HE WORLD. Get injured again, come back to Win the World Cup and BEST OF THE WORLD. Now tell me again who is Messi? A small kid who never left his comfortable super team of Barça! Let's see anyone do what Ronaldo did and them match them up. Ronaldo got injured when he was far away from is peak has a player.
Obuca9

#8 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by Obuca9 »

Kao što rekoh i na temi od Barcelone.

Kretenski je ponižavati bilo kojeg velikog igrača, sa ciljem da se opravda argument da je ovaj drugi "bolji". Dakle nazivait Pelea varalicom i prosječnim igračem, Messija kepecom ili hobitom, Ronalda šminkerčićem, Maradonu narkomanom i slično je glupost.

Također, nema smisla za najboljeg svih vremena proglašavati bilo kojeg trenutno aktivnog igrača. Šta sutra se desi Messi se povrijedi i napusti fudbal ili recimo prolupa u glaiv kao mnogi drugi juznoamerikanci i baci se na provode, a loptu zanemari, da li će onda zaista ove četiri fantatstične sezone bii dovoljne da bude najveci ikada? Ne bih rekao. Zato stanite, sacekajte da covjek zavrsi karijeru, pa onda sudite o njemu.
juventus

#9 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by juventus »

Ma Messi bez konkurencije.

Čim završi karijeru, vjerujem da će se FIFA i zvanično očitovati po tom pitanju. Taman da je sutra završi.

Pelea doduše nikad nisam gledao, osim na dokumentarcima, al čisto sumnjam da je bio bolji, čak i u onoj konkurenciji, koja je bila neuporedivo slabija i protiv stopera koji nisu do koljena ovim danas.
LSD

#10 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by LSD »

O Messiu se može napraviti neki sud tek kad završi karijeru...pa njemu su tek 24 godine i ima još sigurno dobrih 7 godina vrhunskog fudbala ispred sebe, ukoliko ga zaobiđu neke gadne povrede...valjda se igrac na kraju karijere ocijenjuje, a ne kad je u zenitu....zasad momak obara rekorde.
k3ngur

#11 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by k3ngur »

Fali ovdje jos igraca poput Puskasa, Beckenbauera, Rummenige, P. Maldini, itd...

Ja ipak mislim da je Pele, jer zauvijek ce ostati njegovo ime i tri svjetska prvenstva posebno ono svjtesko prvenstvo u Meksiku 1970, mnogi kriticari navode da je to bio najbolji Brazilski tim ikada.
oridjidji

#12 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by oridjidji »

ak81 wrote:Fali ovdje jos igraca poput Puskasa, Beckenbauera, Rummenige, P. Maldini, itd...

Ja ipak mislim da je Pele, jer zauvijek ce ostati njegovo ime i tri svjetska prvenstva posebno ono svjtesko prvenstvo u Meksiku 1970, mnogi kriticari navode da je to bio najbolji Brazilski tim ikada.
Fali jer nije moguće u opciji ankete kreirati vise od 10 opcija. Stavio sam bio u prvoj anketi Di Stefana, Charltona, Beckenbauera, Karlos Alberto Toresa, Zika, Gentalea, Rosija, Riveru, Bastena ... Ali neda vise od 10 opcija pa sam se na ove odlucio...
LSD

#13 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by LSD »

Obuca9 wrote:Kao što rekoh i na temi od Barcelone.

Kretenski je ponižavati bilo kojeg velikog igrača, sa ciljem da se opravda argument da je ovaj drugi "bolji". Dakle nazivait Pelea varalicom i prosječnim igračem, Messija kepecom ili hobitom, Ronalda šminkerčićem, Maradonu narkomanom i slično je glupost.

Također, nema smisla za najboljeg svih vremena proglašavati bilo kojeg trenutno aktivnog igrača. Šta sutra se desi Messi se povrijedi i napusti fudbal ili recimo prolupa u glaiv kao mnogi drugi juznoamerikanci i baci se na provode, a loptu zanemari, da li će onda zaista ove četiri fantatstične sezone bii dovoljne da bude najveci ikada? Ne bih rekao. Zato stanite, sacekajte da covjek zavrsi karijeru, pa onda sudite o njemu.
Znaci sam Pele se ponaša kao kreten, jer upravo to on radi kada ponižava Messia preko Neymara.
oridjidji

#14 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by oridjidji »

Obuca9 wrote:Kao što rekoh i na temi od Barcelone.

Mesi je upao ovdje zbog toga sto smo se pripucavali na temi "Barcelona" o Peleu, Maradoni, Nejmaru i Mesiju.
Mesija vec porede sa najvecim, pa sam ga radi toga uvrstio tu gdje jeste, uguro bi i CR ali nije bilo mjesta ...
sadmire

#15 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by sadmire »

za mene je najbolji onaj ko je od prosjecne ekipe pravio pobjednike, uz koga su prosjecni igraci postajali zvijezde, davali vise nego sto bi pored bilo koga drugog, bez koga te ekipe ne bi nista osvojile i ko je usto sa tim prosjecnim ekipama (klub i reprezentacija) osvajao prvenstva i titule.
Mislim da svi znate o kome govorim, a toj kategoriji Messi uopce ne pripada. On je dobar samo kao individualac,a to je samo jedan od kriterija da bi se moglo govoriti o najboljem igracu svih vremena.
sumirprimus

#16 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by sumirprimus »

nema stoperice da ih izmjeris.,.. :D
meni najbolji koje sam gledo:ROMARIO,RONALDO/ORGINAL,ZIDAN,MESI,CR7,RONALDINJO,RIVALDO,VAN BASTEN,,GULIT,ROBERTO BAĐO,MATEUS....ha ne mogu se odlucit da ga jebes...
ek0

#17 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by ek0 »

-
Last edited by ek0 on 09/11/2016 13:27, edited 1 time in total.
2407

#18 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by 2407 »

Del Piero 8-)
Mis mekinjas

#19 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by Mis mekinjas »

Alan Shearer :D
kritichar

#20 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by kritichar »

ek0 wrote:Evo ja cu ti reci rezultate i prije kraja ankete. Pola clanova foruma nije ni gledalo nikoga sa liste osim Ronalda, Zizu-a i Messija tako da ce na njih trojicu "otici" 50 % glasova. Od tih 50% vise od pola ce otici na Messija zato sto on jedini jos igra. Sto se mene tice, glas za Ronalda, i ja sam imao priliku gledati samo pomenutu trojicu.
upravo ovako nekako, kolko ih ima ovdje koji mogu uporediti pelea i messija
ronaldo, zidan, mesi, ostale ni ja nisam gledao
Edge

#21 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by Edge »

Balavurdija koja prati fudbal od prije 5 godina naravno da će glasati za Mesija.

Diego Armando Maradona je najbolji igrač koji je ikada igrao fudbal.
necko_hz

#22 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by necko_hz »

Edge wrote:Balavurdija koja prati fudbal od prije 5 godina naravno da će glasati za Mesija.

Diego Armando Maradona je najbolji igrač koji je ikada igrao fudbal.
:thumbup:

Maradona je Bog fudbala. Kada se govori o najboljim ikad, DAM ide na prvo mjesto, zatim nekoliko praznih mjesta, pa idu Pele, Zidan, Fenomeno, Krojf, Van Basten, Eusebio itd.

To je svakome ko je iole objektivan jasno.
kulturni_jelen

#23 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by kulturni_jelen »

Ronaldo, Zidane i Messi (4. Maradona, 5. Pele...). Ne bih rekao da su Pele i Maradona imali protivnike iste kvalitete kao ova trojica. Druga stvar, Pele nikada nije uzeo nista iz Lige 5 ili CL, nije niti igrao u Europi ( realno, juznoamerikanci u svojim ligama nikada nisu igrali ozbiljnu odbranu, mogao je produziti karijeru jos 10 godina natrpati jos 200 ili 300 golova koji nista ne znace ). Maradona je ipak bio najbolji igrac prvaka Italije, u ono vrijeme najjace lige na svijetu.
Teufik

#24 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by Teufik »

Moj glas ide Zinedinu Zidanu.
brazzo20

#25 Re: Koji je najbolji fudbaler ikada?

Post by brazzo20 »

Fudbal pratim 11 godina i za mene je najbolji igrac kojeg sam gledao Zidane ali mislim da ge je Messi več stigo i mislim da če ga i prestiči. Za starije fudbalere ne mogu ništa reči jer jih nisam gledao, jer nisam bio ni rodjen.
Post Reply