Interesuje me saobraćajni fakultet ako ko pohađa? Smijer zračni saobraćaj
Također me interesuje da li se diplome Fakuleta iz Istočnog Sarajeva priznaju van BiH?
Ako nemaš štelu za posao na aerodromu ili u agenciji za avijaciju, ne znam zašto bi upisivao taj smjer?nOrMaLaC wrote:Pozdrav! Doći će i meni vrijeme da krenem na fakultet ali dodušše dogodine![]()
Također me interesuje da li se diplome Fakuleta iz Istočnog Sarajeva priznaju van BiH?
ako hoces da budes pilot ili kontrolor leta ne upisuj fax uopste.. dzaba ces da bacis pare i vrijeme i zivce..nOrMaLaC wrote:Pozdrav! Doći će i meni vrijeme da krenem na fakultet ali dodušše dogodine![]()
HB_BHF wrote:Na elektrotehnici su prve 3 godine najteže, a onda upišeš drugu
Nista nije pretesko ako se nesto zeli.valter115 wrote:Ma vjeruj mi da imam zalju da idem na PRIRODNO-MATEMATICKI(Smjer.Matematika) ili Pedagoski smjer kao druga opcija,ali strah me jer mi mnogi govore da je PMF Pretezak i da ga samo mogu zavrsiti one jake 5 iz gimnazija.I sada ne znam sta da radim ako se pokajem na tom PMF-u.
javna upravarapsodi wrote:Ja sam prošle godine završila Fakultet za javnu upravu i relativno je dobar fax(ne zato što je privatni pa ono kao platiš prodješ)već što poslije imaš velike mogućnosti i oko posla a i za master.
Koja kultura, svaka ti cast, da nije zalosno bilo bi smjesno.matematicar_teski wrote: javna uprava![]()
![]()
![]()
smece od faxa
pmf(matematika),etf,masinstvo dalje nema
Medicinski: to je fin i uljudan studij, poslje imas i uljudan posao - slusas cesto neke opise, dolaze ti na kukanje, sa nekih 35 godina vec postajes sarkastican - opisujes ostale ljude oko sebe kao polu invalide i retardevalter115 wrote:1. MEDICINSKI FAKULTET
2. ELEKTROTEHNIČKI FAKULTET
3. MAŠINSKI FAKULTET
4. ŠUMARSKI FAKULTET
5. ARHITEKTONSKI FAKULTET
6. FARMACEUTSKI FAKULTET
7. STOMATOLOŠKI FAKULTET
8. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET
10. PRAVNI FAKULTET
11. PRIRODNO MATEMATICKI FAKULTET
12. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
13. VETERINARSKI FAKULTET
14. PEDAGOŠKI FAKULTET
15. MUZIČKA AKADEMIJA
16. FILOZOFSKI FAKULTET
17. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
20. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
21. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
22. AKADEMIJA SCENSKIH UMJETNOSTI
23. FAKULTET POLITIČKIH NAUKA
Ja sam npr završio PMF, to mi je i bila želja, ali onim koji su neodlučni, preporučujem ekonomiju, jer sa tim faxom mogu raditi u svakoj branši.Sofija89 wrote:Normalno da ce svako za svoj fax reci da je to bas onaj najbolji i koji treba upisati![]()
Ja kad sam upisivala prvenstveno sam se vodila time koje mi mogucnosti pruza taj fax nakon zavrsetka,tipa posao-tj.da se mogu zapoliti odmah nakon diplome,plata,mogucnost nastavka studija u inostranstvu,mogucnost otvaranja privatnog biznisa i slicno.....
Ja sam u takvoj situaciji da sam tako morala razmisljati, opet neko ko ima mogucnost da bude bez posla i nekoliko godina nakon sto zavrsi fax ili da jos nekoliko godina stazira ,neka upise odredjeni fax samo zato sto to voli.
Ma ti meni ni osnovnu ne bi zavrsio sa tim pravopisomAldin1993 wrote:I meni je sad samo u glavi taj upis na fax,svaki dan probi sebi glavu šta dalje,danas se odlučim za jedan,sutra drugi ni sam ne znam šta ču,valter115 wrote:1. MEDICINSKI FAKULTET
2. ELEKTROTEHNIČKI FAKULTET
3. MAŠINSKI FAKULTET
4. ŠUMARSKI FAKULTET
5. ARHITEKTONSKI FAKULTET
6. FARMACEUTSKI FAKULTET
7. STOMATOLOŠKI FAKULTET
8. POLJOPRIVREDNO - PREHRAMBENI FAKULTET
9. GRAĐEVINSKI FAKULTET
10. PRAVNI FAKULTET
11. PRIRODNO MATEMATICKI FAKULTET
12. FAKULTET ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE
13. VETERINARSKI FAKULTET
14. PEDAGOŠKI FAKULTET
15. MUZIČKA AKADEMIJA
16. FILOZOFSKI FAKULTET
17. AKADEMIJA LIKOVNIH UMJETNOSTI
18. EKONOMSKI FAKULTET
19. FAKULTET ZDRAVSTVENIH STUDIJA
20. FAKULTET ZA KRIMINALISTIKU, KRIMINOLOGIJU I SIGURNOSNE STUDIJE
21. FAKULTET SPORTA I TJELESNOG ODGOJA
22. AKADEMIJA SCENSKIH UMJETNOSTI
23. FAKULTET POLITIČKIH NAUKA
Izbor sam sveo na sljedeče:
Elektrotehnički
Mašinski
Saobračaj
Šumarstvo
(Ne)priznaju kao i svai drugi univerzitet u BiHnOrMaLaC wrote: Također me interesuje da li se diplome Fakuleta iz Istočnog Sarajeva priznaju van BiH?
Sta imas od prava?Salah ad-Din wrote:Joj sto se ova omladina nafurala na ove tehnicke fakultete, ja cu haman ostati sam na onom pravu
Pravnu državuSamir90 wrote:Sta imas od prava?Salah ad-Din wrote:Joj sto se ova omladina nafurala na ove tehnicke fakultete, ja cu haman ostati sam na onom pravu