Srednja ekonomska škola
High School of Economics ili Secondary economic school
Ovo prvo mi liči na neku "višu" dakle više ka fakultetskom a ovo drugo mi je logičnije ali opet za svaki slučaj da provjerim...
Koji je ispravan prijevod?
-
vade_mecum
#2 Re: Koji je ispravan prijevod?
meni zvuci prvo logicnije s tim da bi u zagradi stavio secondray school da ne bude zabune 
-
Mike Ross
#3 Re: Koji je ispravan prijevod?
Ovako je meni preveo sudski tumac za engleski jezik, u pitanju je Upravna skola, cetverogodisnja isto kao i Ekonomska...

- Laertes
#4 Re: Koji je ispravan prijevod?
Ovo Law je višak ovdje. Secondary je termin koji ja koristim.Mike Ross wrote:Ovako je meni preveo sudski tumac za engleski jezik, u pitanju je Upravna skola, cetverogodisnja isto kao i Ekonomska...
- Edin H.
#5 Re: Koji je ispravan prijevod?
MoRe jedno, a moRe i drugo.Mike Ross wrote:Ovako je meni preveo sudski tumac za engleski jezik, u pitanju je Upravna skola, cetverogodisnja isto kao i Ekonomska...
A secondary school, often referred to as a high school or a senior high school, is a school which provides secondary education, between the ages of 11 and 19 depending on location, after primary school and before higher education
- Connaisseur Karlin
#6 Re: Koji je ispravan prijevod?
Law je nepotreban i nema adkevatno znacenje za stovjim smijerom,plus rijec upravna se upravo odnosi na publik administrationMike Ross wrote:Ovako je meni preveo sudski tumac za engleski jezik, u pitanju je Upravna skola, cetverogodisnja isto kao i Ekonomska...
rijec uprava je takodjer vezana za management ,a u skladu sa raznim administativnim zanimanjima,ista rijec ima vise znacenja,ali nijedno nije vezano za Law
-
TouringBiker
- Grijem se na: Struju
#7 Re: Koji je ispravan prijevod?
Ili matriculation exam, baccalaureate se više koristi u Francuskoj i zemljama vezanim s njom.Edin H. wrote:MoRe jedno, a moRe i drugo., samo treba dodati ako si imao maturski, jaliti baccalaureate exam.
-
Tuzla111
#8 Re: Koji je ispravan prijevod?
Kako bi se prevelo na bosanski diploma iz amerike.
Arts degree-interdisciplinary studies, emphasis in science and math.
Hvala mnogo.
Arts degree-interdisciplinary studies, emphasis in science and math.
Hvala mnogo.