Koji isplativ biznis zapoceti u USA?
-
crnokosa_girl
#1 Koji isplativ biznis zapoceti u USA?
Pitanje je ozbiljno, dakle ne zezam se, zaista od vas trazim sto vise savjeta, misljenja, ideja, itd, pogotovo od onih clanova foruma koji zive na tlu SAD-a i u dijaspori, a pogotovo u SAD-u jer valjda znaju vise o tome sta bi tamo moglo proci.
-
kalesijski slavuj
#3 Re: Koji isplativ biznis zapoceti u USA?
najbolji bisnis ti je ako imas puno love, export-import kina-usa.crnokosa_girl wrote:Pitanje je ozbiljno, dakle ne zezam se, zaista od vas trazim sto vise savjeta, misljenja, ideja, itd, pogotovo od onih clanova foruma koji zive na tlu SAD-a i u dijaspori, a pogotovo u SAD-u jer valjda znaju vise o tome sta bi tamo moglo proci.
mozes se u kratkom vremenu obogatiti!
-
dadana
Necete vjerovati ali prosle godine biznis koji je proglasen najboljim u Dallasu je "Obdaniste za cuke".
Otvorili su drugu lokaciju u prvoj godini otvaranja.
http://www.dallasdoggiedaycare.com/ ovo je jedan primjer.
Ljudi koji zive u apartmanima i ne zele ostaviti pse same kod kuce, vec ovako imaju drustvo tokom dana. Ljudi ovdje rade dugo i nikada neznaju koliko dugo ce ostati na poslu, a neko mora psa da proseta i nahrani.
Amerikanci pse gledaju kao djecu
Ljudi koji zive u apartmanima i ne zele ostaviti pse same kod kuce, vec ovako imaju drustvo tokom dana. Ljudi ovdje rade dugo i nikada neznaju koliko dugo ce ostati na poslu, a neko mora psa da proseta i nahrani.
-
kalesijski slavuj
sto nisam neka americka pseca sorta!dadana wrote:Necete vjerovati ali prosle godine biznis koji je proglasen najboljim u Dallasu je "Obdaniste za cuke".
- morti
Ameri su bolesni...dadana wrote:Necete vjerovati ali prosle godine biznis koji je proglasen najboljim u Dallasu je "Obdaniste za cuke".
Pa kako se to zove...Doggarden???...
-
kalesijski slavuj
#8 Re: Koji isplativ biznis zapoceti u USA?
investiraj u zivotinje onda!crnokosa_girl wrote:Pitanje je ozbiljno, dakle ne zezam se, zaista od vas trazim sto vise savjeta, misljenja, ideja, itd, pogotovo od onih clanova foruma koji zive na tlu SAD-a i u dijaspori, a pogotovo u SAD-u jer valjda znaju vise o tome sta bi tamo moglo proci.
ameri su vidis malo opiceni!
- karanana
zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
uglavnom, moras uraditi market research prije nego sto ista pocnes.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
-
kalesijski slavuj
crnokosa,karanana wrote:zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
otvori onda burekdzinicu, ameri volu burek!
-
kalesijski slavuj
amerika ima oko pola milijarde ljudi, burek vole, pare da zaradis!mraVOjed wrote:Koji isplativ biznis zapoceti u USA?
na toliki broj ljudi, svaki
zamisli....
- morti
Evo sad mi voda na usta krenula...odoh sendvič napravit...karanana wrote:zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
Kažeš da se paze,da ne jedu masno...a vidi ih...svi debeli,mašala...
-
Frutek
Što znači da je konkurencija ogromna! Moraće dobro prokontat i kao što već neko reče, tržište u USA zavisi od grada do grada...mraVOjed wrote: na toliki broj ljudi, svaki
Moraš dobro istražit teren, vidit šta je u potražnji bez previše konkurencije (ako je ikako moguće mada ćeš u svakom poslu imati jaku konkurenciju), ali takođe ići na nešto što dobro radiš.
Tj. nije pametno gledat da otvoriš software kompaniju ako samo znaš za windows i kako upalit računar
U svakom slučaju, sretno!
-
kalesijski slavuj
ameri su pravi gurmani, volu jesti! burek bi ja njima prodavo!morti wrote:Evo sad mi voda na usta krenula...odoh sendvič napravit...karanana wrote:zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana![]()
Kažeš da se paze,da ne jedu masno...a vidi ih...svi debeli,mašala...![]()
- morti
Pola milijarde???kalesijski slavuj wrote:amerika ima oko pola milijarde ljudi, burek vole, pare da zaradis!mraVOjed wrote:Koji isplativ biznis zapoceti u USA?
na toliki broj ljudi, svaki
zamisli....
Huuuuuuuuuuu...ne bih reko...
Ako griješim,zviznite mi...
-
crnokosa_girl
Kako se radi to u USA? Ima li kakav dobar sajt?karanana wrote:zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
-
crnokosa_girl
Hajde da se malo igramo s ciframa.
Recimo imate $1milion da investirate za neki biznis u SAD.
Sta biste, gdje biste, ...
Vi koji ste vec tamo, sta mislite da najvise ima smisla???
Last edited by crnokosa_girl on 01/09/2005 17:02, edited 1 time in total.
- morti
Google sve zna!!!...tita mi!!!...crnokosa_girl wrote:Kako se radi to u USA? Ima li kakav dobar sajt?karanana wrote:zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
-
crnokosa_girl
Jest al sta da ukucam? Odakle da pocnem?morti wrote:Google sve zna!!!...tita mi!!!...
-
kalesijski slavuj
imam komp tek neka dva mjeseca nisam jos ono dobar sa kompom a rado bi ti zelio pomoci!crnokosa_girl wrote:Kako se radi to u USA? Ima li kakav dobar sajt?karanana wrote:zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
-
Frutek
Nemoj se uvredit, ali po ovom tvom pitanju se vidi da vjerovatno ne znaš ama baš ništa o pokretanju biznisacrnokosa_girl wrote:Kako se radi to u USA? Ima li kakav dobar sajt?karanana wrote:zavisi i gdje zivis. SAD jeste jedna drzava ali su velike razlike izmedju ljudi od grada do grada. razlicite su potrebe raje. ja i haver smo naprimjer htjeli da otvorimo buregdzinicu u downtown-u chicaga. mislim da bi islo dobro, ali se prostor vec izdao. na drugu ruku, 90% restorana u americi propadne u prvoj godini, a raja tamo se pazi i ne jede masno, tako da ne znam.
zar ti nisi u sarajevu?
pusa...
karanana
Naravno da ti možeš nešto početi, ali kako ćeš operirati a da ne propadneš, kako da zabilježiš profit, kako da izabereš lokaciju (i još hiljadu sličnih pitanja na koje moraš imat odgovor prije nego išta počneš), a sve to pod uslovom da imaš finansije spremne.
Možda ti je bolje da ništa ne počinješ, džaba ćeš izgubit lovu.
-
Toozla
....to sto trazis se ovdje zove "consulting" i mogu ti reci da se papreno naplacuje.....eto ti ideja za biznis.....kupis znanje pa ga po vecoj cijeni prodajes....crnokosa_girl wrote:Hajde da se malo igramo s ciframa.
- karanana
odes na stranicu grada u kojem zivis ili u kojem hoces da otvoris business i tamo ces vjerovatno naci neki link kao: opening business ili nesto slicno. barem je tako na cityofchicago.org.
a tvoj drugi post: jeli hipoteticki ili stvarno imas milion? ja bi taj milion zalozio u banku i zivio od kamate. to je najsigurnije.
a ima moj jedan haver dobar u chicagu, kupio je 5-6 kamiona i ima ljude vozace koji prevoze razne vrste kabastog otpada (bez zajebancije) - odlican biznis.
a jel se ti to udajes u ameriku? jesi zainteresovana za chicago? super grad, nema zemljotresa, poplava i slicnih nepogoda.
a tvoj drugi post: jeli hipoteticki ili stvarno imas milion? ja bi taj milion zalozio u banku i zivio od kamate. to je najsigurnije.
a ima moj jedan haver dobar u chicagu, kupio je 5-6 kamiona i ima ljude vozace koji prevoze razne vrste kabastog otpada (bez zajebancije) - odlican biznis.
a jel se ti to udajes u ameriku? jesi zainteresovana za chicago? super grad, nema zemljotresa, poplava i slicnih nepogoda.
-
crnokosa_girl
U pravu si , pojma nemam. Zato se i raspitujem. O detaljima ne bih da pricam, spomenula sam ono sto se treba znati.. Ali hajde me malo jos upucuj u ono sto znas da steknem bar neko znanje.Frutek wrote:Nemoj se uvredit, ali po ovom tvom pitanju se vidi da vjerovatno ne znaš ama baš ništa o pokretanju biznisaA da bi krenula s nečim u USA, ne da moraš imat znanje, nego moraš biti majstor svoga posla-struke.
Naravno da ti možeš nešto početi, ali kako ćeš operirati a da ne propadneš, kako da zabilježiš profit, kako da izabereš lokaciju (i još hiljadu sličnih pitanja na koje moraš imat odgovor prije nego išta počneš), a sve to pod uslovom da imaš finansije spremne.
Možda ti je bolje da ništa ne počinješ, džaba ćeš izgubit lovu.
Znaci, sta bi ti uradio da imas lovu, recimo $1milion, imas i raju tamo kojoj vjerujes i koja mogu biti od pomoci za pocetak, znaci, imas lovu, imas sve, samo nemas znanje, a ni sam ne znas koji biznis da pokrenes?