Koji hotel izabrati ?
- Miss D
#1 Koji hotel izabrati ?
Uskoro mi dolaze gosti u Sarajevo i trebala bih rezervisati hotel za njih.
Na mukama sam jer sam stvarno pronasla dosta finih hotela (Old Town, City Boutique, Hecco, Boutique 36, Michelle,...) ali stvarno bi mi puno znacilo ako znate neki koji je provjereno dobar i da su npr. vasi gosti bili zadovoljni istim?
Vazno je da je cisto, da je osoblje ljubazno, i da obavezno ima garazu.
Na mukama sam jer sam stvarno pronasla dosta finih hotela (Old Town, City Boutique, Hecco, Boutique 36, Michelle,...) ali stvarno bi mi puno znacilo ako znate neki koji je provjereno dobar i da su npr. vasi gosti bili zadovoljni istim?
- fatality
#2 Re: Koji hotel izabrati ?
hotel evropa, nemas kud dalje od toga 
- karanana
#3 Re: Koji hotel izabrati ?
od gore nabrojanih, jedino sam za heccu cuo ranije. evropa je sigurno najbolja sada, ali je vjerovatno i najskuplja.
- Miss D
#4 Re: Koji hotel izabrati ?
ma to su sve neki novi hoteli,
na super lokacijama, stvarno fino sredjeni.
Evropa mi je mrvicu preskupa
na super lokacijama, stvarno fino sredjeni.
Evropa mi je mrvicu preskupa
-
melb26sa
#5 Re: Koji hotel izabrati ?
Probaj hotel Hondo na Bjelavama - cijene nisu preskupe, parkinga sumnjam da ima bas od hotela (koji je omanji) ali vjerovatno mogu reci gdje se moze parkirati. Do Katedrale je ni pet minuta pjeske niz Pehlivanusu.
Ja sam ih na prijasnjem poslu redovno koristila za moje studente i strane goste.
http://www.hotelhondo.ba/en/lokacija.htm
Jos opcija - malo skuplje - Belvedere, Amerika - u tom dijelu oko Bjelava.
www.belvedere-sa.com - Info za Belvedere - ako izaberes ovaj, inisistiraj da ne budes u novom krilu - napucali mramor pa se moji gosti smrzli (maj) pa sam morala urgirati da se prebace u "staro" krilo.
http://www.hotel-america.ba/indexe.html - nije im kakva web stranica i nigdje info o cijenama. Znam da je prije par godina dogradjivao dio tako da mozda ima i dobar pogled na srednju zubotehnicku skolu...
Ja sam ih na prijasnjem poslu redovno koristila za moje studente i strane goste.
http://www.hotelhondo.ba/en/lokacija.htm
Jos opcija - malo skuplje - Belvedere, Amerika - u tom dijelu oko Bjelava.
www.belvedere-sa.com - Info za Belvedere - ako izaberes ovaj, inisistiraj da ne budes u novom krilu - napucali mramor pa se moji gosti smrzli (maj) pa sam morala urgirati da se prebace u "staro" krilo.
http://www.hotel-america.ba/indexe.html - nije im kakva web stranica i nigdje info o cijenama. Znam da je prije par godina dogradjivao dio tako da mozda ima i dobar pogled na srednju zubotehnicku skolu...
-
Gospoda Ministarka
#6 Re: Koji hotel izabrati ?
Old Town, zaista neznam ali je lokacija u centru grada pa mi je vise za poslovnu varijantu.Miss D wrote:Uskoro mi dolaze gosti u Sarajevo i trebala bih rezervisati hotel za njih.
City Boutique, na cesti... sav je on savrsen ali nadam se da su potrudili oko izolacije.
Boutique 36, bila sam tamo... izuzetno lijep hotel, posebno mi se svida doruckovaonica, lokacija svega 3 min od Carsije.
Michelle, jbg svido se Richardu G i drugim celebima pa sto ne bi tvojim prijateljima...
Hecco... iz iskustva ako vec biras odaberi Delux u gradu nikako onaj u Medresama... dorucak im je uzas zivi...
Nadam se da sam ti pomogla...
I pogledaj na tripadvisoru... to ti je najbolja slika hotela.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#7 Re: Koji hotel izabrati ?
Na Medresetu, a ne u Medresama.Gospoda Ministarka wrote: Hecco... iz iskustva ako vec biras odaberi Delux u gradu nikako onaj u Medresama... dorucak im je uzas zivi...
@Miss D- boutique 36 je sasvim ok, samo ne znam da li imaju garazu.
-
Gospoda Ministarka
#8 Re: Koji hotel izabrati ?
ladyblue18 wrote:Na Medresetu, a ne u Medresama.![]()
ul. je Medrese.
- plemba
#9 Re: Koji hotel izabrati ?
toplo preporucujem Europu...
iako nisam spavao u hotelu, zivim u sarajevu jelTe, no bio sam u nekim sobama... prilikom organizacije eventa gosti su bili vise nego zadovoljni sa cjelokupnim ambijentom. cijena jeste skuplja nego u hotelima koje si nabrojala, ali je sigurno i usluga daleko bolja. no sve se u zivotu placa, pa tako i to...
iako nisam spavao u hotelu, zivim u sarajevu jelTe, no bio sam u nekim sobama... prilikom organizacije eventa gosti su bili vise nego zadovoljni sa cjelokupnim ambijentom. cijena jeste skuplja nego u hotelima koje si nabrojala, ali je sigurno i usluga daleko bolja. no sve se u zivotu placa, pa tako i to...
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#10 Re: Koji hotel izabrati ?
Da, ali ne mozes reci u Medresama, vec je uvijek bilo na Medresetu, otkad je svijeta i vijeka.Gospoda Ministarka wrote:
ul. je Medrese.
-
Gospoda Ministarka
#11 Re: Koji hotel izabrati ?
Koliko je to gramaticki ispravno?ladyblue18 wrote:Da, ali ne mozes reci u Medresama, vec je uvijek bilo na Medresetu, otkad je svijeta i vijeka.Gospoda Ministarka wrote:
ul. je Medrese.
- suncica24
#12 Re: Koji hotel izabrati ?
Hotel Boutique 36 mogu iskreno preporuciti
Nakon sto su ga moji prijatelji "otkrili" prosle godine, ostala sam paf i sve ostale koji su dolazili sam slala tamo - ako je bilo mjesta.
Presladak hotelcic, moderno i izuzetno toplo uredjen, posluga je odlicna (kako mi rekose svi odreda) i cijena mi se ne cini preskupa.
Eto, to bi bilo iz "mog licnog" iskustva
Nakon sto su ga moji prijatelji "otkrili" prosle godine, ostala sam paf i sve ostale koji su dolazili sam slala tamo - ako je bilo mjesta.
Presladak hotelcic, moderno i izuzetno toplo uredjen, posluga je odlicna (kako mi rekose svi odreda) i cijena mi se ne cini preskupa.
Eto, to bi bilo iz "mog licnog" iskustva
- Eweleen
#13 Re: Koji hotel izabrati ?
Hotel Union na Marin Dvoru, nema šanse da se pokaju
http://www.hotel-union.ba/union/union_bh/index.php
- Miss D
#14 Re: Koji hotel izabrati ?
Eh bas vam hvala svima.
Danas sam otisla i pogledala City Boutique, Unica i Old Town.
Sva 3 hotela su sjajni.
City Boutique je stvarnoooo napucan, imaju savrsene sobe. Zid od kupatila je od prozirnog stakla
Nemaju parking, nego samo "public parking across the street", a svi znamo kakve su cijene parkinga kod nas
Unica je takodjer divan. Moderno, svijetlo, cisto. Nalazi se na Cobaniji. Imaju i garazu svoju. Odlican je.
I Old Town je super, mozda za nijasnu nizi rang od ova gore 2.
Nazalost danas nisam stigla pogledati Boutique 36, a bas mi se svidio na njihovoj stranici. Prefora sobe izgledaju.
Hvala Vam svima, bar sam suzila izbor na ova 3-4.
Danas sam otisla i pogledala City Boutique, Unica i Old Town.
Sva 3 hotela su sjajni.
City Boutique je stvarnoooo napucan, imaju savrsene sobe. Zid od kupatila je od prozirnog stakla
Nemaju parking, nego samo "public parking across the street", a svi znamo kakve su cijene parkinga kod nas
Unica je takodjer divan. Moderno, svijetlo, cisto. Nalazi se na Cobaniji. Imaju i garazu svoju. Odlican je.
I Old Town je super, mozda za nijasnu nizi rang od ova gore 2.
Nazalost danas nisam stigla pogledati Boutique 36, a bas mi se svidio na njihovoj stranici. Prefora sobe izgledaju.
Hvala Vam svima, bar sam suzila izbor na ova 3-4.
-
Gospoda Ministarka
#15 Re: Koji hotel izabrati ?
MissD, Michelle ili Boutique36 koji god odaberes neces pogrijesiti, domaca atmosfera, osoblje ljubazno i na raspolaganju...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#16 Re: Koji hotel izabrati ?
@Miss D, izaberi hotel UNION SARAJEVO
Cjenovnik usluga
Jednokrevetna soba (noćenje sa doručkom) 65 eura
Dvokrevetna soba (noćenje sa doručkom) 75 eura
Trokrevetna soba (noćenje sa doručkom) 90 eura
Dojavim za garazzu kasnije. Nov hotel, pa mislim da su, ili se barem trude da posluju vrhunski
Mnogo sam zainteresovan, imam proviziju od njih ako dovedem goste.
Cjenovnik usluga
Jednokrevetna soba (noćenje sa doručkom) 65 eura
Dvokrevetna soba (noćenje sa doručkom) 75 eura
Trokrevetna soba (noćenje sa doručkom) 90 eura
Dojavim za garazzu kasnije. Nov hotel, pa mislim da su, ili se barem trude da posluju vrhunski
Mnogo sam zainteresovan, imam proviziju od njih ako dovedem goste.
- ALAPACA
#17 Re: Koji hotel izabrati ?
Hotel, motel ili stan
... pitanje je sad ???
Planiram dolazak u Sa. krajem meseca i jasno je da moram negde da odsednem, ali gde cu, e' to jos ne znam.
Ono sto mi je vazno, to je da budem u Centru, da mogu da koordiniram jer cu nekoliko dana biti solo dok mi se ne pridruzi sestra.
Od svih ponuda koje sam videla, a ima ih dosta, suzila sam izbor na Pansion Stari Grad i zanima me da li je neko boravio kod njih ???
Izgleda pristojno.
Nisam jos rezervisala, rekoh bolje da priupitam, da ne bude posle kasno.
Ako neko ima predlog ili ako zna nesto bolje, jeftijnije, a da je opet tu oko Centra, svaka sugestija je dobro dosla.
Nije problem, platicu GDE SE TROSI, TU SE MNOZI !!!
Vidim, ima i vodica sa licencom i on mi treba, eto da saznam nesto, a ne samo da jedem cevape

Planiram dolazak u Sa. krajem meseca i jasno je da moram negde da odsednem, ali gde cu, e' to jos ne znam.
Ono sto mi je vazno, to je da budem u Centru, da mogu da koordiniram jer cu nekoliko dana biti solo dok mi se ne pridruzi sestra.
Od svih ponuda koje sam videla, a ima ih dosta, suzila sam izbor na Pansion Stari Grad i zanima me da li je neko boravio kod njih ???
Izgleda pristojno.
Nisam jos rezervisala, rekoh bolje da priupitam, da ne bude posle kasno.
Ako neko ima predlog ili ako zna nesto bolje, jeftijnije, a da je opet tu oko Centra, svaka sugestija je dobro dosla.
Nije problem, platicu GDE SE TROSI, TU SE MNOZI !!!
Vidim, ima i vodica sa licencom i on mi treba, eto da saznam nesto, a ne samo da jedem cevape
- cappy_tempo
#18 Re: Koji hotel izabrati ?
vidim niko ne spominje hotel Sarajevo http://www.sarajevohotel.ba/ .cuo sam da su sobe bas fino sredjene kao i cijeli hotel,a ima parking u sklopu hotela
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#19 Re: Koji hotel izabrati ?
@ALAPACO, Poslao sam ti privatnu poruku!