Koji fakultet upisati ?
-
embass
#1 Koji fakultet upisati ?
Pišem po ko zna koji put u nadi da će se možda neko i oglasiti i pomoći mi. Završavam treći razred opšte Gimnazije, odlična sam učenica od prvog razreda, više sam sklona društvenim nego prirodnim naukama. Iako su ocjene iz prirodnih tj, matematika, fizika, hemija, biologija 4, a ponekad 5, znanje je lošije. Sada kada je došlo vrijeme da uzimamo izborni predmet, odluka o fakultetu, ja sam izgubljena. Kada bih uzimala društveni to bih lako i brzo završila, ali ako bih se odlučila npr. za farmaciju, namučila bih se, ali mislim da bi mi se isplatilo. Da li mislite da bih do sljedeće godine u ova doba mogla lijepo sve nadoknaditi, spremiti, otići na pripremnu nastavu i položiti prijemni ? Da li je uredu da malo sjednem i namučim se ili da uzmem neke jezike, začas završim i onda aj uj gdje naći posao ? Trebaju mi realni, iskreni savjeti/odgovori u što skorijem roku i bila bih vam jako zahvalna.
- seinfeld
#2 Re: Koji fakultet upisati ?
Farmacija je dobar izbor, uči i spremaj se već od septembra, barem jedan sat dnevnoembass wrote:Pišem po ko zna koji put u nadi da će se možda neko i oglasiti i pomoći mi. Završavam treći razred opšte Gimnazije, odlična sam učenica od prvog razreda, više sam sklona društvenim nego prirodnim naukama. Iako su ocjene iz prirodnih tj, matematika, fizika, hemija, biologija 4, a ponekad 5, znanje je lošije. Sada kada je došlo vrijeme da uzimamo izborni predmet, odluka o fakultetu, ja sam izgubljena. Kada bih uzimala društveni to bih lako i brzo završila, ali ako bih se odlučila npr. za farmaciju, namučila bih se, ali mislim da bi mi se isplatilo. Da li mislite da bih do sljedeće godine u ova doba mogla lijepo sve nadoknaditi, spremiti, otići na pripremnu nastavu i položiti prijemni ? Da li je uredu da malo sjednem i namučim se ili da uzmem neke jezike, začas završim i onda aj uj gdje naći posao ? Trebaju mi realni, iskreni savjeti/odgovori u što skorijem roku i bila bih vam jako zahvalna.
a preko zimskog i ljetnog raspusta 2-3 sata dnevno.