Koji eksterni hdd kupiti ?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
skafiskafsnjak
Posts: 17921
Joined: 16/04/2011 18:46

Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by skafiskafsnjak » 09/08/2015 23:37

da li ima neki koji su generalno najbolji ili je svejedno ?


User avatar
Maharadza
Posts: 14499
Joined: 30/01/2013 15:13

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by Maharadza » 10/08/2015 00:34

skafiskafsnjak wrote:da li ima neki koji su generalno najbolji ili je svejedno ?


WesternDigital (WD) diskovi su generalno na najboljem glasu mada evo lično koristim već 2 god. ovaj:

http://www.billiger.de/show/produkt/299 ... 5mdBnNdshw

kao i još jedan stariji "cnmemory" (jeftina neka marka uvezen također iz Njemačke, ali hitachi disk u njemu) koji također radi savršeno (a ima mu sigurno 5-6god.)! :thumbup:

skafiskafsnjak
Posts: 17921
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by skafiskafsnjak » 10/08/2015 00:58

Ja konto Seagate ili Transcend...sta ja znam, 1tb oko 170km.

Nasao evo i wd ubtoj cijeni...

A svi su ugl 5400 rpm i 8mb kesa...

_Astra_
Posts: 689
Joined: 29/08/2005 22:39

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by _Astra_ » 12/08/2015 12:47

Transcend 1tb kupljen u imtecu - godinu dana bez greske...

User avatar
Curve
Posts: 1796
Joined: 03/04/2011 01:18
Location: Waterloo, Ontario

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by Curve » 12/08/2015 21:20

Takodjer transcend uzet u imtecu ima i 2god, stalno skopcan na tv neke filmove gledam, radi ko doksa da ga ne ureknem :)
Konkretno ovaj model:
Image

skafiskafsnjak
Posts: 17921
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by skafiskafsnjak » 13/08/2015 11:30

Image

Eto ga :D

Naslovnica
Posts: 9768
Joined: 20/03/2013 15:38

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by Naslovnica » 13/08/2015 12:40

Image
Topla preporuka.
Otporan na udarce, ne treba externo napajanje (napaja se preko USB), evo skoro 3 godine svakodnevno na poslu šljaka, u mreži, nikakvih problema.
Kupljen u imtecu.

skafiskafsnjak
Posts: 17921
Joined: 16/04/2011 18:46

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by skafiskafsnjak » 13/08/2015 12:48

Kupio sam WD; postavio sam sliku eto :P

User avatar
kritichar
Posts: 8676
Joined: 17/10/2010 09:51
Location: Sarajevo-x.com

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by kritichar » 03/10/2016 13:31

Ima li ko iskustava sa Toshiba eksternim HDD?

User avatar
MTV
Posts: 10622
Joined: 21/08/2013 19:39

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by MTV » 06/10/2016 12:45

kritichar wrote:Ima li ko iskustava sa Toshiba eksternim HDD?
Uzeo od mickeya sa pika za 205 KM sa dostavom. Radi super ja zadovoljan.
Toshiba Canvio Desk 2TB USB 3.0 eksterni hard disk
http://www.olx.ba/r/20928483/1246595

User avatar
semirsar
Posts: 5841
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by semirsar » 06/10/2016 17:19

MTV wrote:
kritichar wrote:Ima li ko iskustava sa Toshiba eksternim HDD?
Uzeo od mickeya sa pika za 205 KM sa dostavom. Radi super ja zadovoljan.
Toshiba Canvio Desk 2TB USB 3.0 eksterni hard disk
http://www.olx.ba/r/20928483/1246595
Tebe LOL snimalica ocito zesce handri pa si se odlucio da sam sebi na samsungu snimas i gledis kad hos :mrgreen: :thumbup:

User avatar
MTV
Posts: 10622
Joined: 21/08/2013 19:39

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by MTV » 06/10/2016 18:56

semirsar wrote:
MTV wrote: Uzeo od mickeya sa pika za 205 KM sa dostavom. Radi super ja zadovoljan.
Toshiba Canvio Desk 2TB USB 3.0 eksterni hard disk
http://www.olx.ba/r/20928483/1246595
Tebe LOL snimalica ocito zesce handri pa si se odlucio da sam sebi na samsungu snimas i gledis kad hos :mrgreen: :thumbup:
Na samsung TV bi mogao snimati jedino kad bi islo preko antenskog ulaza u TV-u preko DVB-C-a sa Cam modulom. Znaci trebao bi koristiti Telemach sa CAM modulom (jer vecina kanala je kodirano) i onda bi mogao snimati na USB od 16 GB do Externih hard diskova od 2 TB, 4 TB...
Ne moze se snimati analogni signal samo digitalni DVB-C, DVB-T2, DVB-S2.

Snimanje TV sadrzaja nije moguce ako isti sadrzaj dolazi preko bilo kojeg HDMI kabla. Kao u ovom slucaju Logosoftov resiver. Za snimalicom nisam imao potrebe koristiti jer vecina kanala sto ima snimalicu ima previse repriza.

A sad ozbiljno :mrgreen:
Nakupilo se sadrzaja koji nisu mogli vise stati na komp i mobitel. Pa je externi hard disk dobar back-up i imam jos 1 TB viska. To cemo kasnije popuniti. :mrgreen:

User avatar
semirsar
Posts: 5841
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by semirsar » 06/10/2016 19:07

MTV wrote:
semirsar wrote:
MTV wrote: Uzeo od mickeya sa pika za 205 KM sa dostavom. Radi super ja zadovoljan.
Toshiba Canvio Desk 2TB USB 3.0 eksterni hard disk
http://www.olx.ba/r/20928483/1246595
Tebe LOL snimalica ocito zesce handri pa si se odlucio da sam sebi na samsungu snimas i gledis kad hos :mrgreen: :thumbup:
Na samsung TV bi mogao snimati jedino kad bi islo preko antenskog ulaza u TV-u preko DVB-C-a sa Cam modulom. Znaci trebao bi koristiti Telemach sa CAM modulom (jer vecina kanala je kodirano) i onda bi mogao snimati na USB od 16 GB do Externih hard diskova od 2 TB, 4 TB...
Ne moze se snimati analogni signal samo digitalni DVB-C, DVB-T2, DVB-S2.

Snimanje TV sadrzaja nije moguce ako isti sadrzaj dolazi preko bilo kojeg HDMI kabla. Kao u ovom slucaju Logosoftov resiver. Za snimalicom nisam imao potrebe koristiti jer vecina kanala sto ima snimalicu ima previse repriza.

A sad ozbiljno :mrgreen:
Nakupilo se sadrzaja koji nisu mogli vise stati na komp i mobitel. Pa je externi hard disk dobar back-up i imam jos 1 TB viska. To cemo kasnije popuniti. :mrgreen:
Nisam se nesto ni zadavao u to, odbijalo me to sto se hdd formatira u neki poseban format, ali moram svratit kod kolege da vidim sta i kako on snima, ima isti tv aparat kao i ja, i LOL korisnik je.

User avatar
MTV
Posts: 10622
Joined: 21/08/2013 19:39

Re: Koji eksterni hdd kupiti ?

Post by MTV » 06/10/2016 19:46

Kad pritisnem dugme za snimanje na daljinskom, na TV pise "Nije raspolozivo". A kad prebacim izvor sa HDMI na obicnu kablovsku i pritisnem dugme za snimanje pita me gdje zelim snimiti. E sad kako nemam kablovske i nemam nijedan spremljen kanal sto cu dzabe unistavati hard disk koji mi treba u druge stvari. Mozda je na Sonyju moguce ovdje kod mene nije.

Post Reply