Mnoge kuce jesu nabijene, to je ipak jedan od najstarijih dijelova koji ima dusu, ni za sta ne bih dala onu Bijelu i Zutu tabiju te Mejdan...
Auto se ispred kuce moze parkirati uvijek, jedino auta nisu mogla doci prosle zime, doduse jesu dvice golfove
Nije tacno da komsija dahce za vratom, barem onaj dio oko skole na Vratniku je sasvim normalno okruzenje, pa cak i oni klosari sto ordiniraju nece nista svojim komsijama
Bitno je da nema seljaka, 99% su STAROSJEDIOCI te je uzivancija tu biti...
Dosta kuca ima lijepu okucnicu, divna dvorista sa drvecem itd...
Dok na ovoj memli strani meni i nije neki merak...istina, iako se Hrid i sve iznad, kao i Mhamutovac cine daleko, autom sidjes za 5-6 minuta, kombijem za 7-8, sto znaci opet si prije u carsiji nego neko sa Dobrinje, Stupa itd, i to je tako kad imas prevoz, kad nema snijega...kad je snijeg i auta idu bez problema, ko ima dobre gume!
Dosta je kuca sa zemljom, okucnicom, nije sve tako "nabacano" ko na Vratniku, ali svejedno je Vratnik- Kovaci ljepsi 100x
Zivjela sam i kod Katedrale, na dobroj lokaciji, divan, ogroman stan- meni je bilo super, mozda jer sam mladja, mojima je na zivce isla guzva, tramvaj, to sto nisu imali prostor da izadju i piju kafu pored trave recimo...
Na Ciglanama mi je bilo bezveze...Na Otoci mi je kao djetetu bilo zanimljivo, ali vec danas ne bih htjela tamo zivjeti, sve mi je nekako "prljavo", ne svidja mi se cjelokupna atmosfera, radi se o onom dijelu odmah kod pijace i trolejbuske stanice...
Svi smo razliciti i volimo razlicite stvari, ne mogu sebe zamisliti da zivim dalje od Marijin Dvora, cijeli zivot, osim kad sam bila u inostranstvu, zivjela sam u Starom Gradu (osim kratko u ratu na Otoci-Ciglanama) i za mene je najbolje mjesto Stai Grad sa svim svojim nedostacima, ali ipak ja vise volim da mi je "sve pred nosom", da za cas budem na carsiji, cak i pjesice...da mi je dostupno i sve u centru...
I za kraj, rijetko ko od nas ima mogucnost izbora, zivimo tamo gdje su nam roditelji naslijedili/kupili kucu, stan...ako neko i ima novac da kupi sam nekretninu ne mora znaciti da uvijek moze priustiti tamo gdje mu se najvise svidja, sve je to pitanje srece, nismo birali gdje cemo se roditi! Tako da mi je malo glupo ponizavati bilo koje naselje i bilo koga jer je prinudjen zivjeti gdje zivi!