Potpis i muhurCafe Camargue wrote: čaršija i uopšte stari grad...pogotovo ova osunčana strana
Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#251 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#252 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
kako ko je navikao... ovi što su često mijenjali lokacije znaju prednosti i mane svih dijelova gdje su živjeli
zimi je veliki problem uzbrdo kao i strana koja nema sunca
ljeti je prednost dio grada koji je u hladu i nema redukcije vode
kada je poplava
znamo kao i snijeg
također komšiluk igra veliku ulogu
da mogu birati bio bi to M DVOR one zgrade oko mome i uzeira
zimi je veliki problem uzbrdo kao i strana koja nema sunca
ljeti je prednost dio grada koji je u hladu i nema redukcije vode
kada je poplava
također komšiluk igra veliku ulogu
da mogu birati bio bi to M DVOR one zgrade oko mome i uzeira
- MedenoSrce
#253 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Qler wrote:Novo Sarajevo je najbolja opstina.
Kad je moj puna kupovao stan, prijatelj mu predlagao neku kucu negdje mislim na Vratniku, kao to je najbolje, ovo ono. Pitao ga on, kad zimi napada i poledi, kako dodjes do kuce, kaze ovaj pa fino, parkiram auto negdje nize, ima neki ravni dio, ne znam sad napamet, i onda pjeske, jedno kilometarNe mogu se mimoici dva auta, ako nemas auta, dok dodjes do gore crknes. Znaci zena, dijete, gosti.. svi moraju biti motorizovani. Na Maltu mozes zimi u papucama ako ti nije hladno
Daj ba* majke ti cijeli sam zivot na Bistriku provela i nije se desilo da ne mogu pred kucu parkirati (osim kad je prosle godine onaj snijeg napadao i prije 6-7 godina kada su ulicu raskopali) dok kod plavih nebodera moram parkirati tri ulice nize jer od kupaca u robotu ne mozes naci parking mjesto
*ovo da naglasim Bistrik
-
bebeSa
#254 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
O ukusima se ne raspravlja. Ja, licno, ne bih dala svoju kucu na Dolac Malti ni za stan na Dobrinji, ni za ranc na Stupu ni za bilo sta na Carsiji. A Volim svaki nabrojani dio grada!dio
- fantom slobode
#255 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
za mene licno:

u okolini ima tako par divnih ulica za zivjeti...recimo ona kod Svrzine kuce ili neka tu u blizini...

u okolini ima tako par divnih ulica za zivjeti...recimo ona kod Svrzine kuce ili neka tu u blizini...
-
dječak sa šibicama
#256 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Cijena sve govori, katarina je u pravu.
Ali nije cijena kvadrata ista za svaki stan u doticnom kvartu, gledaju se i drugi faktori. Naprimjer u mom naselju, novije zgrade logicno imaju vecu cijenu od starih zgrada. Zato sto je centar grada recimo noviji i kvalitetniji stanovi imaju cijenu kvadrata od 2 do 3 milje, oni najbolji stanovi imaju i najbolje cijene, evo recimo moje zgrade koje su relativno nove gradnje imaju cijenu kvadrata oko 2 i po milje, dok odmah preko ceste zgrade sa "kartonskim zidovima" nemaju ni 2 milje cijenu kvadrata. Bar nisu imali donedavno, sad gledam po PIK-u i prepoznam zgradu, i ti sa kartonskim zidovima poceli dizati cijenu na osnovu lokacije. Kupaca ima, uvijek ce biti onih koji lete u centar grada.
Dobrinja ima puno nize cijene, u prosjeku, sto je logicno. Lokacija jako puno znaci.
Meni licno bi najvise pasala Breka, ili meni najdraze naselje, Gorica ali gore odmah iznad kljuckih stepenica, Tepebasina i okolina, meni je tamo predivno. Centar grada pod nosom, a tisina, Alipasina se cuje ali kao u daljini, kao da je 5 kilometara udaljena.
I svidja mi se cijeli onaj pojas od Dzidzikovca preko Mejtasa do Logavine, racunajuci i Nemanjinu, jeste malo nabacano, zguzvano, ali svidja mi se sto je suncano, nekako mi tamo duh sarajeva najvise "mirise".
Ali nije cijena kvadrata ista za svaki stan u doticnom kvartu, gledaju se i drugi faktori. Naprimjer u mom naselju, novije zgrade logicno imaju vecu cijenu od starih zgrada. Zato sto je centar grada recimo noviji i kvalitetniji stanovi imaju cijenu kvadrata od 2 do 3 milje, oni najbolji stanovi imaju i najbolje cijene, evo recimo moje zgrade koje su relativno nove gradnje imaju cijenu kvadrata oko 2 i po milje, dok odmah preko ceste zgrade sa "kartonskim zidovima" nemaju ni 2 milje cijenu kvadrata. Bar nisu imali donedavno, sad gledam po PIK-u i prepoznam zgradu, i ti sa kartonskim zidovima poceli dizati cijenu na osnovu lokacije. Kupaca ima, uvijek ce biti onih koji lete u centar grada.
Dobrinja ima puno nize cijene, u prosjeku, sto je logicno. Lokacija jako puno znaci.
Meni licno bi najvise pasala Breka, ili meni najdraze naselje, Gorica ali gore odmah iznad kljuckih stepenica, Tepebasina i okolina, meni je tamo predivno. Centar grada pod nosom, a tisina, Alipasina se cuje ali kao u daljini, kao da je 5 kilometara udaljena.
I svidja mi se cijeli onaj pojas od Dzidzikovca preko Mejtasa do Logavine, racunajuci i Nemanjinu, jeste malo nabacano, zguzvano, ali svidja mi se sto je suncano, nekako mi tamo duh sarajeva najvise "mirise".
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#257 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Super je Gorica... i meni se sviđaili meni najdraze naselje, Gorica ali gore odmah iznad kljuckih stepenica,
-
breuer
#258 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Inace je Romsko stanovništvo poznato da zna izabrati najsunčanije i najzdravije podneblje za život, pa stoga i Gorica
ja sam malo niže na donjim Ciglanama i veoma je lijepo za život također 
dok je roditelja
dok je roditelja
- shiny
#259 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ja sam bila puna predrasuda, ali sam sticajem okolnosti trenutno ovdje. Prvo su me prepali sa onom klinikom za liječenje narkomana, ali nisam do sad imala problema sa njima. Onda su me prepali sa romskim naseljem iznad, ali ni sa njima nisam imala problema. Zapravo, nikakvih problema nemam, čak naprotiv, ljudi su većinom izrazito pristupačni i ljubazni. Problem je jedino sto nema gradskog prevoza bas pristupacnog, ali blizu je sve. Tisina je, zeleno, a mogu se spustiti na tri ili četiri strane grada za tri do pet min. Kad se vraćam malo je veći problem zbog uzbrdice, ali navikne se čovjek...KatarinaKosaca wrote:Super je Gorica... i meni se sviđaili meni najdraze naselje, Gorica ali gore odmah iznad kljuckih stepenica,
- respo
#260 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
jbg svi imao razlicite poglede na lijepo i svako ima drugacije potrebe tako da je jako tesko naci univerzalno mjesto u sarajevu da kazes e tu svako zeli kao npr manhattan u ny ili slicno mada ni tu ne zeli svako zivjeti
ja recimo nikad ne bi zivio u nabijenom naselju kakva su u starom gradu vratnik bistrik centar breka bjelave dzidzikovac novi grad buca i buljakov potok mojmilo i slicno
u biti mi i nemamo naselje sa kucama a da nije nabijeno
ne bih takodjer gdje su uske ulice
uzimajuci u obzir nasu kulturu posebno saobracajnu ne bi nam bile dovoljne ni americke ulice
naravno da je tu bitna i blizina i grada i prirode tipa vrelo bosne igman a i na drugu stranu trebevic
zato je meni naidealniji dio kao sto sam raniej rekao od otoke do marsalke ili ajd recimo do marijin dvora
ja recimo nikad ne bi zivio u nabijenom naselju kakva su u starom gradu vratnik bistrik centar breka bjelave dzidzikovac novi grad buca i buljakov potok mojmilo i slicno
uzimajuci u obzir nasu kulturu posebno saobracajnu ne bi nam bile dovoljne ni americke ulice
naravno da je tu bitna i blizina i grada i prirode tipa vrelo bosne igman a i na drugu stranu trebevic
zato je meni naidealniji dio kao sto sam raniej rekao od otoke do marsalke ili ajd recimo do marijin dvora
-
UltraSa
#261 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ima takvih naselja... Sto se tice mene, Stari Grad i Dobrinja definitivnorespo wrote:jbg svi imao razlicite poglede na lijepo i svako ima drugacije potrebe tako da je jako tesko naci univerzalno mjesto u sarajevu da kazes e tu svako zeli kao npr manhattan u ny ili slicno mada ni tu ne zeli svako zivjeti
- respo
#262 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
u starom gradu tesko ces naci kucu sa razumnom okucnicom a da je iole blizu centru
dobrinja mi je kao sto rekoh ovdje ranije nekako izolovana skroz i jedini joj je minus udaljenost od svega osim aerodroma i recimo vrela bosne i tog kraja opcenito
tako da se opet svodi na ovaj moj pomenuti dio otoka m.dvor
dobrinja mi je kao sto rekoh ovdje ranije nekako izolovana skroz i jedini joj je minus udaljenost od svega osim aerodroma i recimo vrela bosne i tog kraja opcenito
tako da se opet svodi na ovaj moj pomenuti dio otoka m.dvor
- KatarinaKosaca
#263 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
I te kako ćeš naći.. I te kako... Netko je spomenuo mahale oko Logavine, pa Mejtaš u širem smislu, pa mahale koje skreću iz (bivše, nikako nove nazive da naučimrespo wrote:u starom gradu tesko ces naci kucu sa razumnom okucnicom a da je iole blizu centru
-
bebeSa
#264 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Kako to, moj prvi komsija ambasador! Mislim jeste vecina gore u gradu ali ima i kod nas diplomata 
- KatarinaKosaca
#265 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
bebeSa wrote:Kako to, moj prvi komsija ambasador! Mislim jeste vecina gore u gradu ali ima i kod nas diplomata
- respo
#266 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
neces naci ni tu neku pristojnu okucnicu a da ti komsija odmah ne dahce na ograduKatarinaKosaca wrote:I te kako ćeš naći.. I te kako... Netko je spomenuo mahale oko Logavine, pa Mejtaš u širem smislu, pa mahale koje skreću iz (bivše, nikako nove nazive da naučimrespo wrote:u starom gradu tesko ces naci kucu sa razumnom okucnicom a da je iole blizu centru) Miloša Obilića, pa širi pojam Pivare.. Opet bivša Porodice Foht ima divne kuće skoro svaka sa velikom okućnicom 5 minuta od Katedrale .. i te kako ih ima... Često su dvorišta i okućnice zatvorene kapijom pa se ne vide, ali ima i te kako.. Uostalom, nije slučajno da većina diplomatskog tijela baš tu iznajmljuje kuće, a ne na Malti ili ČVili.
nije to do kuca zasto ambasadori uzimaju kuce gore
nego do konfiguracije samog sarajeva rijesenja saobracajnica i ostalo
zasto npr kuvajtski ambasador zivi u velikoj aleji prema vrelu bosne?
e tu je super al koliko ti treba do centra spice guzve klinci palci treba ti do grada u spici minimalno 1 sat
jednostavno se kuce gore iznajmljuju jer mu je blizu i ambasada i ostale vazne institucije
- ladyblue18
#267 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Safvet Beg Basagic.KatarinaKosaca wrote:pa mahale koje skreću iz (bivše, nikako nove nazive da naučim) Miloša Obilića
A najvise volim ove sto znaju sve o mahalama, i kakva nam je okucnica odnosno nedostatak iste, i kako nemamo gdje parkirati, i kako upadaju komsije u kucu bez pitanja, i kako dahcemo jedni drugima za vrat, da ne zivim 25 godina u mahali mozda bih i povjerovala.
- nosara
#268 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Slika govori tisucu rijeci... Bujrum, demantujte nas... Da vidimo te avlije...ladyblue18 wrote:Safvet Beg Basagic.KatarinaKosaca wrote:pa mahale koje skreću iz (bivše, nikako nove nazive da naučim) Miloša Obilića
A najvise volim ove sto znaju sve o mahalama, i kakva nam je okucnica odnosno nedostatak iste, i kako nemamo gdje parkirati, i kako upadaju komsije u kucu bez pitanja, i kako dahcemo jedni drugima za vrat, da ne zivim 25 godina u mahali mozda bih i povjerovala.
- ladyblue18
#269 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Evo sve letim da razuvjeravam nevjerne forumase.
Ima ovdje jos forumasa iz mahale mi
pa mozda ti oni uslikaju 
Ima ovdje jos forumasa iz mahale mi
- Filter
-
Bosna_ponosna
#271 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ja čuj Arape u Lukavicu doselit. Pa bolje da ih sama odmah zakolješ, Mislim da je njima najbolji Stari grad ili Marindvor.
- respo
#272 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
ako ne zivim u mahali ne znaci da sam sasa maticladyblue18 wrote:Safvet Beg Basagic.KatarinaKosaca wrote:pa mahale koje skreću iz (bivše, nikako nove nazive da naučim) Miloša Obilića
a i valjda poznajem nekoga iz mahale pa se nekad ode nekad i oni ispricaju
jbg neki su iskreni a neki nece da vide i da nazovu stvari pravim imenom
al eto fino je kad me volis a najvise se krvimo
- MedenoSrce
#273 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
ladyblue18 wrote: Ima ovdje jos forumasa iz mahale mipa mozda ti oni uslikaju
ma ne pada mi na pamet, lakse ce zivjeti sa uvjerenjem da je mahala grozna, a meni nije cilj da otezavam drugima
- respo
#274 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
srce nemoj nam trpati rijeci u usta
niko nije rekao da je mahala grozna
sve zavisi od apetita kako kome odgovara al je cinjenica da je kompletan stari grad nabijen kuca na kucu nemoj mi samo davati primjer gore negdje gdje si blizi vlasenici nego sebilju sve blize centru je nabijeno
kreni od bistrika sirokace soukbunara pa moze se nastaviti i preko mojmila pa prebaci na buca buljakovo velesici pofalici tamo preko breke do vratnika i iznad bentbase
niko nije rekao da je mahala grozna
sve zavisi od apetita kako kome odgovara al je cinjenica da je kompletan stari grad nabijen kuca na kucu nemoj mi samo davati primjer gore negdje gdje si blizi vlasenici nego sebilju sve blize centru je nabijeno
kreni od bistrika sirokace soukbunara pa moze se nastaviti i preko mojmila pa prebaci na buca buljakovo velesici pofalici tamo preko breke do vratnika i iznad bentbase
- MedenoSrce
#275 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
al' priznaj respo da su najbolji guz*vi sa padinskih dijelova, mislim i ti takav neizbirljiv to znas