Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
- jos_uvijek_sanjam
#101 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Meni je Dobrinja super. Posebno ona preko puta trol stan., kod kruznog toka. Ne znam koja je to Dobrinja, al je za zivjeti ja mislim milina. Mirno, uredno, puno zelenila, blizu je trola, a ko ima auto, za 7 min je u centru. Stanovi isto ok.
- jon_jovi
#102 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Jes, samo što kada se vojvoda Vaso jače nakašlje ti ga čuješ
-
_ado_
#103 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
i ja sam mislio da se ljudi zezaju kad kazu da je Buca potok najljepsi dio grada. Ja sam isao u srednju skolu na Buca potoku i tek 2004. godine su postavljeni stubovi za rasvjetu, i to u onom 'centralnom' dijelu, iza podvoznjaka. Inace najljepsi dio grada po mom misljenju su Luzani, i poneki djelovi starog grada(zbog pogleda na grad).masmavi wrote:Ne mogu da vjerujem da neko Buca City spominje, pa gore se lamela mjesecno mijenja, a odsjeceni od civilizacije![]()
Uglavnom, neko moje misljenje:
Logavina, Mejtas (jes' da je malo tijesno sto se tice parkinga u Logavinoj i na Mejtasu), Pejton, Grbavica oko shopping city-a
-
_ado_
#104 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
ja nevolim ni kafu popiti u Sari zbog pogleda na onaj dio oko terminala. grozno izgleda. one nekakve pekare, birtije, sverceri, kladionice...
- jon_jovi
#105 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Što? To je onaj pravi razgolićeni, užurbani, narodski život. Posve prirodno
- scorpion7
#106 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Gledaj ovih sto su nakon rata dosli....vidjeli tramvaj i krenuli se derat: "aj majko vidi kolika zmija"... cuj Otoka sala..... elem zivim na Otoci vec punih 29 godina... nikad se nebi nigdje selio, niti cu ako Bog da..... kucu sto sam imao na moru sam zamjenio nakon rata za kucu u Buca Potok... nikad do tih momenata zamjene nisam prosao ispod podvoznjaka al sada kad znam kako je gore mogu reci da ima pravo finih dijelova, pogotovo iznad fabrike zrak... par kuca oko skole... gore iznad nisam zalazio nesto detaljnije.... samo ne mogu ovih sto ko da zive u Parizu pa im sve strano....
- scorpion7
#107 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Kuca u BP je zamjenjena u Neumu nakon odvodjenja u logor muskog djela familije...elem nebitno...ti carsijaner....masmavi wrote:Nisam dosao, ovdje rodjen, covjek kad nema argumenata za raspravu onda pocinje podjebavati, ali hajde nema veze. Na carsiji odrastao kad te vec zanima.scorpion7 wrote:Gledaj ovih sto su nakon rata dosli....vidjeli tramvaj i krenuli se derat: "aj majko vidi kolika zmija"... cuj Otoka sala..... elem zivim na Otoci vec punih 29 godina... nikad se nebi nigdje selio, niti cu ako Bog da..... kucu sto sam imao na moru sam zamjenio nakon rata za kucu u Buca Potok... nikad do tih momenata zamjene nisam prosao ispod podvoznjaka al sada kad znam kako je gore mogu reci da ima pravo finih dijelova, pogotovo iznad fabrike zrak... par kuca oko skole... gore iznad nisam zalazio nesto detaljnije.... samo ne mogu ovih sto ko da zive u Parizu pa im sve strano....![]()
Ova tema iskljucivo odrazava subjektivne stavove osoba koje komentarisu, to sto ti mislis da je Otoka za tebe Manhattan, je tvoje misljenje i nemam problem s tim.![]()
Sigurno je Buca Potok atraktivnija lokacija od mora, turizam je u razvoju.
-
Jay Gatsby
#108 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Do posla mi je 15 minuta lagane šetnje, po ravnom (u svim vremenskim uvjetima). Čuvana zajednička garaža mi je 50 metara od zgrade. Šoping centri (banke, apoteke...) su mi u krugu od 500-700 metara. Šetalište i zelenilo isto. Meni je najljepše ovdje gdje sam 
- art vandeley
#109 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ma podrucje od Mejtasa , Bjelava , Visnjika i Breke je plafon... Uglavnom se radi o dobrim i sirokim prilazima , sve je blizu a opet ima nekakvog mira i tisine...
Neko je spomenuo Pejton na Ilidzi
, takodjer lijep dio.
Sve sto je "u dolini" i medju zgradama ili na naseljima koja su nikla bez planske gradnje je neozbiljno spominjati.
Neko je spomenuo Pejton na Ilidzi
Sve sto je "u dolini" i medju zgradama ili na naseljima koja su nikla bez planske gradnje je neozbiljno spominjati.
-
Hadzi Lojo
#110 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Meni su Kovaci i sve iznad do Sedrenika najljepsi.
Takodje bi dodao Mejtas i sve iznad.
Sacuvaj me Boze ravnice i betonske ludnice.
-
mad mike
#111 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
.
Last edited by mad mike on 18/04/2013 12:05, edited 1 time in total.
-
staradis
#112 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Faletici su prelijepi.
- shiny
#113 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Meni je lijep dio grada onaj na Koševu, ispod Med. fakulteta pa prema gore.. Te one zgradice i uličice uz Čekalušu pa gore. Ne znam zašto. Zelenila ima, relativno, nije baš sve zeleno. Ali je sve tu. Škola; do srca grada 10 min pijehe; autobus prolazi; do tramvaja 5 min pijehe; ispod je trolejbuska stanica za/od Jezera; blizina Pionirske doline; velika dva parka su ispod; blizina bolnice; uz Koševo ulicu hiljadu prodavnica, pekara, buregdžinica, kafića; pet min do pijace; blizu određeni fakulteti i gimnazija.
Ako ikad budem mogla birati gdje da živim, ovdje ću tražiti stan!
-
Mr. Brightside
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#115 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Pise mi u lokaciji 
- shiny
#116 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Da, danas nisi faca, ako tamo nemaš vilu i bazenMr. Brightside wrote:Poljine
-
Mr. Brightside
- anonimnaosoba
#118 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
lijep je on, al' kad se sjetih da je u blizini stadionshiny wrote:Meni je lijep dio grada onaj na Koševu, ispod Med. fakulteta pa prema gore.. Te one zgradice i uličice uz Čekalušu pa gore. Ne znam zašto. Zelenila ima, relativno, nije baš sve zeleno. Ali je sve tu. Škola; do srca grada 10 min pijehe; autobus prolazi; do tramvaja 5 min pijehe; ispod je trolejbuska stanica za/od Jezera; blizina Pionirske doline; velika dva parka su ispod; blizina bolnice; uz Koševo ulicu hiljadu prodavnica, pekara, buregdžinica, kafića; pet min do pijace; blizu određeni fakulteti i gimnazija.
Stari Grad je meni ipak nekako najljepši
- shiny
#119 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Taktički. Kad već stranci žele postati sarajlije, treba ih odmah preusmjeriti na pravi put i pravi klubanonimnaosoba wrote:lijep je on, al' kad se sjetih da je u blizini stadionshiny wrote:Meni je lijep dio grada onaj na Koševu, ispod Med. fakulteta pa prema gore.. Te one zgradice i uličice uz Čekalušu pa gore. Ne znam zašto. Zelenila ima, relativno, nije baš sve zeleno. Ali je sve tu. Škola; do srca grada 10 min pijehe; autobus prolazi; do tramvaja 5 min pijehe; ispod je trolejbuska stanica za/od Jezera; blizina Pionirske doline; velika dva parka su ispod; blizina bolnice; uz Koševo ulicu hiljadu prodavnica, pekara, buregdžinica, kafića; pet min do pijace; blizu određeni fakulteti i gimnazija.
Ako ikad budem mogla birati gdje da živim, ovdje ću tražiti stan!triput sam pljun'o monitor
![]()
Stari Grad je meni ipak nekako najljepši![]()
- anonimnaosoba
#120 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
samo ih ti preusmjeravaš na pogrešna mjesta i pogrešne stvari 
- shiny
#121 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Ja se ne slažem s tvojim mišljenjem. Mislim da ih preusmjeravam na odlične stvarianonimnaosoba wrote:samo ih ti preusmjeravaš na pogrešna mjesta i pogrešne stvari
- anonimnaosoba
#122 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
ja to ne mislim, al' dosta off-topica 
-
avalanche168
#123 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Sedrenik nije iznad Kovača. Sedrenik je iznad Medrese(ta), Mihrivoda i Budakovića, a iznad Kovača su Ploča i VratnikHadzi Lojo wrote:Meni su Kovaci i sve iznad do Sedrenika najljepsi.
-
staradis
#124 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Nahorevo se prodaje opasno placevi se krecu od 500 m2 do vise duluma.CIjenom su ok.
-
mahalas505
#125 Re: Koji dio Sarajeva je najljepsi za zivjeti?
Po meni nista iznad Medrese(ta)avalanche168 wrote:Sedrenik nije iznad Kovača. Sedrenik je iznad Medrese(ta), Mihrivoda i Budakovića, a iznad Kovača su Ploča i VratnikHadzi Lojo wrote:Meni su Kovaci i sve iznad do Sedrenika najljepsi.