Grbavica je dosta dobar izbor, ali ima i tu nekih stvari koje su lose. Vilsonovo bi bilo idealno, da je zatvoreno za saobracaj, ali nazalost dobar dio dana je saobracajnica, ne mozes tu poslat dijete da se igra. Nije bas mirno, ima dosta buke i svakakvih idiota koji turiraju auta u gluho doba i slicno. Takodje, to za parking, po meni nije bas izobilje parkinga ni na Grbavici..
Po meni, u konkretnom slucaju, izbor bi bila Dobrinja. Dobrinja izrasta u idealno naselje. Ako imas auto, nista ti nije daleko za 15tak minuta si u bilo kojem dijelu grada, imas gdje popit kafu, prosetat, provodat dijete u park, ravno je pa nemas osjecaj klaustofobije koji ti prave visoke zgrade i okolna brda kad si u gradu, imas Merkator i Drvopromet za redovnu kupovinu, novu gimnaziju, osnovne skole, jako je mirno, nema buke od saobracaja, planine su blize, i ono sto je smijesno, al meni znaci puno - nema ove muke sa pritiskom vode

brate mili, u 2 ujutro hoces da se tusiras, voda ide 100 na sat, a ne ko u gradu, curka jedva s tusa..hehe..
Na stranu glasine i predrasude koje imaju ljudi koji nisu nikad zivjeli na Dobrinji, pa stalno govore kriminal, droga ovo i ono, realno, to vrijeme je davno proslo, a kad pogledas kolko se ljudi bodu po tramvajima i trolejbusima, kolko se puca po centru grada i ostalim dijelovima, Dobrinja je vec dugi niz godina super...