Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

xmaya

#1 Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by xmaya »

Antiperspirant nije ok, to znam, imam crvenilo ispod jednog pazuha (i tu se uopće ne znojim) koje traje skoro pola godine, po savjetu dermatologa koristila sam travokort, beloderm..smiri se pa opet pojavi...kaže to mi je od depilacije (iritacija od britve), i nipošto antiperspirant! Higijenu kaže dr održavati samo vodom (a ja se pitam kako??? non stop imam osjećaj da smrdim a non stop se perem) Koristila sam i kristalni kamen, možda nije štetan ali nema efekta! Imam prvo problem tog crvenila koje često peče a drugo, problem higijene i dezodoransa, ne znam šta smijem a šta ne. Iskreno se nadam da će mi vaše iskustvo pomoći...hvala..
LaCici

#2 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by LaCici »

Ja koristim Neutro roberts roll on i meni je ok, ali mi je prijateljica rekla da je nedavno pocela koristiti Vichy roll on i da je predobar za kozu. Inace Vichy prizvodi jedini ne sadrze neki stetni sastojak (ne znam kako se zove) samo je problem sto je on skup, oko 17 KM je. Ja koristim njihove kreme i prezadovoljna sam, tako da cu cim legne plata kupiti i dezodorans :-D Ako mozes priustiti probaj s njim.
LipaMill

#3 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by LipaMill »

Ako imas nekoga vani probaj doci do relativno novih "The Body Shop" dezodoransa:
http://www.thebodyshop.co.uk/_en/_gb/ca ... C_BathBody
Ja koristim njihov cool and zesty stick i stvarno sam zadovoljna. Mislim da je vrlo dobra alternativa antiperspirantnim dezodoransima sa alu. Stick je veoma dugotrajan, cijena mu je bila oko 4 eura u Austriji. Mirise super - na neke biljke i limun.

Evo sta pise o njima:
DeoDry™ is our first dry-effect deodorant with no aluminium salts or parabens. Available in a refreshing roll-on format with a zesty fragrance. Enjoy effective 24-hour protection* with our unique blend of volcanic mineral and refreshing essential oils. Minimises white marks. International patent pending. *odour protection.Little black dress? Favourite black t-shirt? New DeoDry™ minimises white marks. It offers effective protection in a kind-to-skin formulation. Now all you need to worry about is what to wear. New DeoDry™ contains Community Trade aloe vera from Guatemala. It’s grown on farms using organic production processes. Our trade with these Community Trade farmers helps them receive a regular income. Isn’t that refreshing? What’s the difference between a deodorant and an anti-perspirant? Deodorants mask odours caused by perspiration. Anti-perspirants do this too, but they also control perspiration through the inclusion of ingredients such as aluminium salts, which block pores to minimise sweating and wetness leading to odour.
xmaya

#4 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by xmaya »

Aluminium Chlorhidrate je kancerogen, ali ne znam koji još sastojci nisu ok, meni izgleda smeta i najmanja iritacija
Rauber

#5 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Rauber »

Jel ovo stetno "Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex GLY2"
Vidim ima ga svaki rexonin stick.
LaCici

#6 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by LaCici »

Svaki koji sadrzi Al je stetan pa u kojem god obliku taj aluminium bio.
djana h

#7 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by djana h »

Ja sam isto imala problema sa Lady speed stick,ispod oba pazuha sam imala crvenilo.Prestala sam ih koristiti.Presla sam prije tri godine na Niveine dezodoranse.Jako sam zadovoljna,nikakvih iritacija,crvenila ili bilo cega neprijatnog nema.
KenCo

#8 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by KenCo »

probaj sa vlaznim maramicama, ociste kozu a ostave lijep miris.
minjonja

#9 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by minjonja »

ja koristim iz dm-a neki od minerala izgleda kao krema i kao krema se i nanosi. predobar i pravo blag. ja sam pre pre prezadovoljna.

Image
cellisto

#10 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by cellisto »

Ja sam koristila Aveneov, ali mi je bio preblag pa sam promijenila, uzela sam u Lushu njihov dezodorans u prahu, malo ga pomijesam sa obicnom Niveom ili bilo kojom drugom kremom tek toliko da mi prah ne bude grub na kozi. Super je, nema iritacija, a mirise cijeli dan. Oko 10-11 maraka kosta, i dugo traje.
bez_ideje

#11 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by bez_ideje »

soda bikarbona
Duhovni Vođa

#12 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Duhovni Vođa »

bez_ideje wrote:soda bikarbona
koji afrodizijak

:evil: :evil:
bez_ideje

#13 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by bez_ideje »

Nema mirisa
Duhovni Vođa

#14 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Duhovni Vođa »

bez_ideje wrote:Nema mirisa

znači dismr :D
mobsterc

#15 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by mobsterc »

Koja je potreba za tim... Kada se dvoje slozi po znoju, to znaci da su se zivotinje u njima slozile i taj instinkt garantuje dobar sex. Ne treba se zamarati sto ce odbiti 100 ljudi ako ce privuci jednog, ali pravog. :-D
mobsterc

#16 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by mobsterc »

Ne zezam se, to je tako, ali zezam se da ljudi tako trebaju postupati. :D Jer su ipak ljudi... :D
Deeney

#17 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Deeney »

Ja koristim Alverde stick (ima u DM-u). Ne sadrzi ni aluminij, ni alkohol. Jednom sam u Tusu slucajno naletjela na nekakav deo stick proizveden u Srbiji, Dona Bella, nesto tako, ni on nije sadrzavao Al. Probala sam i novu Niveu Pure Natural dezodorans, ali nisam nesto zadovoljna.
LaCici

#18 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by LaCici »

Evo link o stetnosti hemikalija:
http://www.zdravlja.com/stetna-kozmetika/

Pod brojem 2 je paraben, a jedini preparati i dezodoransi koji nemaju u sebi ovaj "otrov" su Vichy proizvodi. Pocela sam sa koristenjem njihovog dezodoransa i prezadovoljna sam. Nemaju miris, ali nema sanse da se usmrdis bez obzira na to. Koza je mekana, i suha. Narocito je dobar poslije brijanja, jer sam ja taj i uzela, za osjetljivu kozu poslije brijanja. Eto malo reklame :D ali zaista sam zadovoljna. Poskup jeste, i ko ga moze priustiti neka obavezno proba.
minjonja

#19 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by minjonja »

LaCici wrote:Evo link o stetnosti hemikalija:
http://www.zdravlja.com/stetna-kozmetika/

Pod brojem 2 je paraben, a jedini preparati i dezodoransi koji nemaju u sebi ovaj "otrov" su Vichy proizvodi. Pocela sam sa koristenjem njihovog dezodoransa i prezadovoljna sam. Nemaju miris, ali nema sanse da se usmrdis bez obzira na to. Koza je mekana, i suha. Narocito je dobar poslije brijanja, jer sam ja taj i uzela, za osjetljivu kozu poslije brijanja. Eto malo reklame :D ali zaista sam zadovoljna. Poskup jeste, i ko ga moze priustiti neka obavezno proba.
koliko para?
LaCici

#20 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by LaCici »

17 i nesto KM
MAN-lion's coach

#21 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by MAN-lion's coach »

Vazda možeš iziritirati kožu tu poslije brijanja eventualno rubom od lajba i sl. (probaj depilirati pazuhe meni je to dosta pomoglo)Koristim Nivea roll onaj lafo protiv crnih tragova nije mi loš,i onu providnu dm dezedorans u staklenoj boci vodu
SKAFISKAFNJAK

#22 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by SKAFISKAFNJAK »

kakavi deo stick. prirodno je najbolje. sta se imas mazati, hem je najzdravije, hem najprofitabilnije, hem najsexy
Lounge Act

#23 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 03/01/2015 12:44, edited 1 time in total.
pravabubica

#24 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by pravabubica »

Ja vec duzi period koristim Lush Aromaco, jako sam zadovoljna, najvaznije je da nema otrova, itd
zvrzgana

#25 Re: Koji deo stick koristiti a da nije štetan??

Post by zvrzgana »

Aromaco - Lush takodje :thumbup:
Post Reply