Koji cloud storage servis koristite?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

zforumas

#26 Re: Koji cloud storage servis koristite?

Post by zforumas »

Da ne quotam...

NAS je super stvar, pogotovo sada sa ovim brzinama veze. I sto je najbitnije to je toliko user-friendly stvar da nikome iole informaticki pismenom ne bi trebao biti problem konfigurisati backup i koristiti ga. Da ne pricam o koristenju kao uredski share.

Ja sam to koristio prije, sada radim u jednoj ogromnoj kompaniji tako da mi ostaje samo kod kuce da se "igram" s tim pa nisam bas u toku sa zadnjim inormacijama o cijeni, testovima i sl... U svakom slucaju preporucujem kolegi NAS a uz to ce doci prvo malo nagovaranja sefa (znam kako to u Bosni ide, ako nije nesto crklo ne treba nesto novo :D ) a onda ce poslije doci i pohvala kad sef skonta koje su prednosti.
ado_sar

#27 Re: Koji cloud storage servis koristite?

Post by ado_sar »

iCloud, placam $1 za 50GB mjesecno
Dady

#28 Re: Koji cloud storage servis koristite?

Post by Dady »

Google drive 100GB 1,99$ mjesečno

Sent from my iPhone using Tapatalk
kazo

#29 Re: Koji cloud storage servis koristite?

Post by kazo »

Alfons Kauders wrote:
kazo wrote:Planiram za koji dan uzeti paket na http://www.depfile-premium.com/ po preporuci na drugom forumu. Treba nam za firmu 3 TB prostora da prenesemo na ovo pa ponovo skinuti na PC kada se poprave. Bilo je jos preporuka za https://aws.amazon.com/. Da li je mozda neko radio s ovim prvim sajtom ?
Ne kontam...

Ako vam treba samo dok ne srede vase masine... Zasto jednostavno ne uradite lokalni, fizicki backup sa raidom ili rucno u vise kopija, da osigurate redundancy? Mislim 3TB nije puno, to se zacas moze odraditi (teoretski - dan posla i noc kopiranja).

AWS nije za tog druze, preskup je, tj overkill... Za ove prve nemam pojma, prvi put cujem.
Nismo ni znali da moze, to je onda odlicno ko uploadovo 3 TB :D bas me cudi da nam ovi "sistemci" nisu preporucili da uradimo to. BUdemo malo istrazili sutra kako se to radi.

Hvala na savjetima :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ado_sar

#30 Re: Koji cloud storage servis koristite?

Post by ado_sar »

kazo wrote: Nismo ni znali da moze, to je onda odlicno ko uploadovo 3 TB :D bas me cudi da nam ovi "sistemci" nisu preporucili da uradimo to. BUdemo malo istrazili sutra kako se to radi.

Hvala na savjetima :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ti su vam "sistemci" bas vrhunski strucnjaci :)
Post Reply