Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kao porodicni covjek, koji zivi u Sarajevu, i obzirom na vremenske prilike koje vladaju u istom, glasam za prvu opciju.
Da je obrnuto, da zivim u LA, da sam samac, sa vjetrom u kosi, 3 definitivno.
Zavisi koliko kilometraže prevališ...i po kakvim uslovima.
Ja sam vozio limuzinu, i sve je bilo OK do nekih 50.000km godišnje. Ali kada sam prešao granicu od 10.000km mjesečno, i to dobrim dijelom po bosanskim gudurama, uzeo sam X5 i nisam se pokajao. Udoban, prostran, i (veoma bitno) koliko-toliko otporan na BH ceste.
Ako prežeš manje od 50.000 godišnje, i ako si uz to van Bosne, uzimaj limuzinu.
Ova serija 5 je frisak model, iako je u pitanju BMW mogu se dogoditi neke djecije bolesti, a i ptice na grani znaju da je facelifted BMW auto nad autima. Tako da je malo i zaostatku za ostala dva modela, barem sto se tice toga. Ali da je najcool, to jeste ...Ja bih licno vjerovatno otisao na seriju 3, ali meni moje potrebe to dozvoljavaju...i da, da ne zaboravim, obavezno alipin weiss boja!!!!!!
Ma 5-ica. Boli te k... imas free maintanance ako nesto krene po zlu sto se tice djecijih bolesti.
I da, Seha kupuje auto u USA, tako da BH "ceste" ne igraju ulogu
Uh tesko je reci , vjerovatno sva tri. Neznam sta ti je prioritetno. Ako ti lova nije veliki faktor onda he X5 bez sumnje najbolja opcija jer dobivas auto za sve prilike. Ako si highway cruiser onda opet petica jer je to stvarno limuzina . Ako si na budgetu i imas dosta gradske voznje onda je trojka za tebe. Stvarno je tesko reci , licno mislim da bih " srcem " odabrao X5. Evo ja razmisljam da prodam Nissana i kupit 2010 RAV4 , cjene su stvarno extra . Vidjecemo hoce li se prodati Nissan onda razmisljamo i novoj trgovini. X5 je za mene preskup , zena bi me istjerala iz kuce da joj to dovezem.
Bobi wrote:Zar opet... ...tema je zrela za LJ&S ... .
Ma nije jos Bobi
Imam ja jos godinu dana do ovog izbora. Htio sam cisto da vidim razmisljanja raje i koliko se poklapaju / razlikuju sa mojim.
U sustini moj izbor ce se svesti izmedju 335is i 528i. Cijenom ce biti tu negdje u 50 dolara (mjesecno.)
Sa jednim dobijem vozne performanse i fenomenalan motor a sa drugim velicinu i udobnost. Uz to tricu vozam vec 5-6 godina (2 auta) pa bih mozda malo promijenio.
Usput sva ova auta su cijenom tu negdje u 70-tak dolara (mjesecno.)
Ma nije jos Bobi
Imam ja jos godinu dana do ovog izbora. Htio sam cisto da vidim razmisljanja raje i koliko se poklapaju / razlikuju sa mojim.
U sustini moj izbor ce se svesti izmedju 335is i 528i. Cijenom ce biti tu negdje u 50 dolara (mjesecno.)
Sa jednim dobijem vozne performanse i fenomenalan motor a sa drugim velicinu i udobnost. Uz to tricu vozam vec 5-6 godina (2 auta) pa bih mozda malo promijenio.
70 dollara razlike mjesecno izmedu x5 i recimo trojke nije puno . Vjerovatno je razlika u pologu nesto veca .
Najskuplja trojka (sem M3) i najjeftiniji X5. Zato nije velika razlika. Za peticu se ne zna jos (nije izasla) ali kontam da nece biti puno skuplja nego sadasnja.
Ma nije jos Bobi
Kao pozrtvovani ljubitelj BMW-a, X5 za mene nije BMW. Ima 4x4, SAV je.
335i ili 528i. Srcem bi uzeo 335i (NARAVNO S RUCNIM MJENJACEM), a 528i zbog perverzije da su stavili celicni ovjes, a karbonski krov i aluminijska vrata da bi snizili teziste! Mislim, haloooo? Lexus? Mercedes? Audi? I onda se neko pita kako je BMW Ultimate Driving Machine!