Koji bi grad preporucili u Canadi za posao i zivot ???

Vijesti sa cijele zemaljske kugle o dešavanjima u bh. dijaspori, zanimljivosti o drugim državama i slično.
Post Reply
Mudrov

#1 Koji bi grad preporucili u Canadi za posao i zivot ???

Post by Mudrov »

Koji je grad po vama najbolji
sombra

#2 Re: Koji bi grad preporucili u Canadi za posao i zivot ???

Post by sombra »

Montreal, naj- 'evropskiji' grad u Sj. Americi
Lacrosse

#3 Re: Koji bi grad preporucili u Canadi za posao i zivot ???

Post by Lacrosse »

Preporucio bih ti svaki grad.

Vancuver je kanadski New York ili San Francisco.

Ako znas francuski, Montreal je ok, ali vecini francuski niti je jak, niti interesantan (ja sam npr. mjenjao u srednjoj jezike da ne ucim francuski ucio njemacki, ko kad sam kontao da je njemacki mnogo bolje znati...).

Toronto je Americki kanadski grad ali u njemu zivi pola Kanade ili oko 10 miliona ljudi.

Drugi dobri gradovi s jakom privredom ako mozes podnjeti malo zime su Edmonton i Calgary.

Nekako najzatvoreniji i najudaljeniji od svih, s jakom Irskom kulturom, moglo bi se reci Boston Kanadski je Halifax. Ali u njemu si daleko od svih drugih gradova, i zivis na moru gdje je zima poprilicno jaka, i ima uvijek dosta magle.

Bilo kako bilo svaki kanadski grad je drukciji malo, nisu kao Americki gradovi gdje centar pocne na benzijskoj, McDonaldsu i Walmartu i mall-u. Sto je prednost. Ono sto nije prednost je veci su porezi i manja primanja u poredenju s Amerikom, ali u Kanadi zvucace rasisticki ali nema crnaca, kod njih su Indijci crnci, nema kriminala, i kanadjani su svi Europejci, jako veliki broj ih je rodjen i odrastao u malim mjestima, svugdje su pristupacni i mozes prici osim u Quebecu gdje ako ne govoris Francuski i ako misle da si Amerikanac, imaju vidne predrasude, sto meni ne smeta licno, Quebecanke su mozda i najljepse i najkvalitetnije zene sto sjeverna amerika ima.

Bilo kako bilo, tebi treba grad u kojem ima prilike i koji nije skup, i koji ima dobru privredu, za 2-3 godine onda mozes razmisljati kud dalje. Ako si umjetnik idi u Vancuver, ako si privrednik i ganjas biznis Montreal, ako si biznismen Calgary, ako si boem Halifax ili Quebec City, ako si doktor ili zdravstveni radnik Toronto, ako si nekvalifikovana radna snaga, ima oko Toronta mali milion gradova, industrijska zona je velika a koncentracija Jugovica istaknuta.

U Ottawi nisam bio.
Mudrov

#4 Re: Koji bi grad preporucili u Canadi za posao i zivot ???

Post by Mudrov »

Ja sam Prehrambeni Tehnicar ali planiram ako odem u Canadu da upisem neki Fakultet za racunare u tom smislu
Salcho

#5 Re: Koji bi grad preporucili u Canadi za posao i zivot ???

Post by Salcho »

sombra wrote:Montreal, naj- 'evropskiji' grad u Sj. Americi
Slazem se - odlican grad...
Post Reply