Koji automobili su najpouzdaniji na duze staze....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

chuchumbamayumbe

#1 Koji automobili su najpouzdaniji na duze staze....

Post by chuchumbamayumbe »

Dobar prilog na ovom linku, koga interesuje neka obavezno procita.
http://finance.yahoo.com/loans/article/ ... ave-31,000

Consumer Reports' "Good bets" for making 200,000 miles: Honda Civic, Honda CR-V, Honda Element, Lexus ES, Lexus LS, Toyota 4Runner, Toyota Highlander, Toyota Land Cruiser, Toyota Prius, Toyota RAV4

Consumer Reports' "Bad bets" for making 200,000 miles: BMW 7-series, Infiniti QX56, Jaguar X-type, V8-powered Mercedes-Benz M-class, Mercedes-Benz SL, Nissan Armada, Nissan Titan, Volkswagen Touareg, V6-powered Volvo XC90

Sto ce mu ga reci da je moja Hondica negdje na pola puta do autootpada! :D
whow

Post by whow »

:-)
Bullet Tooth Tony

Post by Bullet Tooth Tony »

ma uvijek su japanci po tom pitanju najjaci bili

http://www.autoportal.hr/vijesti/2006/0 ... esetljeca/

kaze Clarkson :"Da Honda pravi ljude,niko ne bi umirao"
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Fakat, bih, da imam novca za ulaganje u auto kupio hondu, accord.

Zadovoljstvo kupaca u Britaniji pokazuje kako je 16 japanaca medju prvih 20 automobila. Odavno se već zna da su japanci po pouzdanosti i isplativosti na prvom mjestu.

Bosanci ih zaobilaze zbog pomanjkanja neoriginalnih dijelova, jer su originalni skupi (otprilike koliko i originalni za vw), zbog lošije servisne mreže. No i to se mijenja.
Bullet Tooth Tony

Ma zna se kakva auta prave japanci,pouzdana i sigurna , ali ti nasem covjeku zaklopi oci da ne vidi auta i pitaj ga
"nova Honda Accord" ili "Golf IV" uvijek ce reci Golf ba... :)
bajazit

Post by bajazit »

najpouzdaniji i najbolji je mercedes pa vi nastavite hvaliti djapanize
Bullet Tooth Tony

bajazit wrote:najpouzdaniji i najbolji je mercedes pa vi nastavite hvaliti djapanize
statistika pokazuje drugacije ali eto svako ima svoje 8)
Better Man

Post by Better Man »

Beg_Babic wrote:
bajazit wrote:najpouzdaniji i najbolji je mercedes pa vi nastavite hvaliti djapanize
Po tebi možda jeste, ali po Autobildu jednom od najuglednijih njemačkih i svjetski auto magazina, već treču godinu zaredom najpouzdanije i najbolje auto je Mazda!
Bullet Tooth Tony

Better Man wrote:
Beg_Babic wrote:
Po tebi možda jeste, ali po Autobildu jednom od najuglednijih njemačkih i svjetski auto magazina, već treču godinu zaredom najpouzdanije i najbolje auto je Mazda!
Ma o tome pricam al et,neka raja misli da je najpouzdanije i najbolje auto ono koje posjeduje :D :D
shin

Post by shin »

Fiat :lol:
68847

Post by 68847 »

Kako se stvari mijenjaju. Da se ovo govorilo sedamdesetih godina svi bi rekli: "Japanci i auta? Pojma nemaju. I tranzistori im se raspadnu kad ih drugi put ukljucis"
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Beg_Babic wrote:
Mazda 323F DITD, prije par godina testirana na 100 000km...
Nema sta joj radili ljudi nisu... Ako je vjerovati novinskom napisu, gotovo da se zazori na mehanickim i rotirajucim dijelovima motora promijenili nisu???? :D
Na 100 000 km (osim zamjene potrosnih dijelova) niti jedan kvar nije zabiljezen - samo jedna sijalica pregorjela :D
Interesantno je da je za taj model propisana zamjena ulja na prvih 1000 km :)
Sto se tice auta - definitivno mogu reci da su Japanska auta najbolja - i potrosnjom, i ulozeno-dobiveno, i kvalitetom, jedina "falinka" japanskog auta je - secondhand prodaja gdje mu pada cijena jako - bas zbog nepopularnosti!
Drugi slucaj je da je jedna obitelj u HR - cini mi se u Osijeku kupila novi Reno Clio. Taj auto je imao brdo problema na samom izlasku iz radnje. Prvo auto im je bila Mazda 323 1991g. Na kraju je i ostala - PRVO :D

Sta reci kad nacionalpatriote kakve su Svabe poredaju u top 10 auta 5 japanskih marki koje su u prvih pet-sest....

Nista - osim - nas mentalitet je odavno vec ruralni - mercedes, bmw, golf :D
Last edited by Citizen-X on 09/09/2007 08:40, edited 1 time in total.
Citizen-X

Post by Citizen-X »

68847 wrote:Kako se stvari mijenjaju. Da se ovo govorilo sedamdesetih godina svi bi rekli: "Japanci i auta? Pojma nemaju. I tranzistori im se raspadnu kad ih drugi put ukljucis"
Mijenjaju se stvari, oni su sedamdesetih dvadesetak i kusur godina prije sedamdesetih imali i unistenu auto-industriju :D

Sada imaju najjacu :D

Mah, volio bih imati nekad japanca nize srednje klase da se eto i ja uvjerim u to "japansko cudo" :D Po mogucnosti Honda Civic :D ili Toyota Auris - Corolla ili Mazda 3 :D

Valjda bude prilike :D
Bullet Tooth Tony

Citizen-X wrote:
68847 wrote:Kako se stvari mijenjaju. Da se ovo govorilo sedamdesetih godina svi bi rekli: "Japanci i auta? Pojma nemaju. I tranzistori im se raspadnu kad ih drugi put ukljucis"
Mijenjaju se stvari, oni su sedamdesetih dvadesetak i kusur godina prije sedamdesetih imali i unistenu auto-industriju :D

Mah, volio bih imati nekad japanca nize srednje klase da se eto i ja uvjerim u to "japansko cudo" :D Po mogucnosti Honda Civic :D ili Toyota Auris - Corolla ili Mazda 3 :D

za tu Toyotu Auris,ona spada u takozvanu Golf klasu, medjutim popela se na provo mjesto ispred Golfa prema AutoBildu, Testirani su 5 Evropskih Auta, 1 Americki,2 Japanca i 1 Koreanac , toyota je odnijela pobjedu prvenstveno zbog cijene jer je jeftinija od Golaf, ima veliu dozu sigurnosti,udoban i tih motor, i jako je dobro auto ulozeno-dobiveno,nemaju najjacu industriju jer nisu jos uvijek pronasli svoj identitet po pitanju dizajna,trenutno je ma koliko mi osporavali,njemačka auto industrija najjaca, BMW i Audi ruse svoje postavljene rekorde po broju isporučenih vozila,BMW osvaja nagradu motora godine i to radi vec tri godine,O renaultu i poslu sa Daciom da ne pricam,Peugeot stalno izbacuje nove modele,tako da ipak je Evropa i dalje prva :-D :-D
bajazit

Post by bajazit »

cuj nas mentalitet ruralni.gdje ti zivis citizen jer u australiji gdje sam ja padaju na japance ali kada vide mercedes ili bmw odmah svrse.
bonsai

Post by bonsai »

Image Osim prelijepog izgleda,velike udobnosti,fantasticnog ponasanja na cesti(pogotovo za ljubitelje zesce voznje), moram jos reci da sam plakete kocnica promjenio tek poslije 9 godina i te godine sam promjenio termostat(hladzenje motora).Toliko o potrebi dijelova za Hondu, prodao sam je poslije 12 godina i zajebao se pravo!
rasta

Post by rasta »

Image

Freude am Fahren... :D
and

Post by and »

Beg_Babic wrote:
Citizen-X wrote:

za tu Toyotu Auris,ona spada u takozvanu Golf klasu, medjutim popela se na provo mjesto ispred Golfa prema AutoBildu, Testirani su 5 Evropskih Auta, 1 Americki,2 Japanca i 1 Koreanac , toyota je odnijela pobjedu prvenstveno zbog cijene jer je jeftinija od Golaf, ima veliu dozu sigurnosti,udoban i tih motor, i jako je dobro auto ulozeno-dobiveno,nemaju najjacu industriju jer nisu jos uvijek pronasli svoj identitet po pitanju dizajna,trenutno je ma koliko mi osporavali,njemačka auto industrija najjaca, BMW i Audi ruse svoje postavljene rekorde po broju isporučenih vozila,BMW osvaja nagradu motora godine i to radi vec tri godine,O renaultu i poslu sa Daciom da ne pricam,Peugeot stalno izbacuje nove modele,tako da ipak je Evropa i dalje prva :-D :-D
nisam bas siguran da je to sve tako.u japanu koji je div u mnogim oblastima autoindustrija je najjaca grana privrede.amerika ,azija i sve vise evropa su puni japanaca,pogotovo terenaca.
sto se kvaliteta tice licno sam osjetio na svojoj kozi njemacki kvalitet,sad sam na japancima.
Bullet Tooth Tony

and wrote:
Beg_Babic wrote:
Citizen-X wrote: Mijenjaju se stvari, oni su sedamdesetih dvadesetak i kusur godina prije sedamdesetih imali i unistenu auto-industriju :D

nisam bas siguran da je to sve tako.u japanu koji je div u mnogim oblastima autoindustrija je najjaca grana privrede.amerika ,azija i sve vise evropa su puni japanaca,pogotovo terenaca.
sto se kvaliteta tice licno sam osjetio na svojoj kozi njemacki kvalitet,sad sam na japancima.
autoindustrija,a ja sam mislio da je to tehnika i racunari nego ,a sto se tice evrope i kupovine japanskih auta medjutim ne znam bas do kakda ce to ici jer i japanska auta moraju povecavati svoje cjene zbog sve veceg rasta kvalitete njihovih automobila, zna se ko je gazda u autoindustriji sto se tice kvalitete terenaca...Velika Britanija a za taj kvalitet ,ne znam koje si njemacko auto vozio pa ne znam na kvalitet kojeg auta ciljas
and

Post by and »

i ja sam se iznenadio kad sam procitao da im je autoindustrija najjaca.sto se terenaca tice nisam bas siguran za taj landrover sto se kvaliteta tice,a sto se zastupljenosti tice u uslovima gdje se terenci voze zbog stvarne potrebe(bliski istok...) mislim da su najzastupljeniji toyota,nissan..
nijemac kojeg sam vozio je golf 5
Bullet Tooth Tony

sencho wrote:
and wrote:i ja sam se iznenadio kad sam procitao da im je autoindustrija najjaca.sto se terenaca tice nisam bas siguran za taj landrover sto se kvaliteta tice,a sto se zastupljenosti tice u uslovima gdje se terenci voze zbog stvarne potrebe(bliski istok...) mislim da su najzastupljeniji toyota,nissan..
nijemac kojeg sam vozio je golf 5
Problem je sto kada pricamo o autoindustriji obicno zaboravljamo azijsko i africko trziste. Pogledajte Afriku i terence koji se koriste tamo - nema ML-a, X5-ice, Touarega i slicnih 'gluposti'. Haraju Toyota, Land Rover, Nissan. Slicno je i sa Azijom. Doduse nisu to napucani modeli koje vidjamo po auto-magazinima, ali...
ah nas kako ti to ide, zasto ja u Turkmenistanu ne bih vozio Hummera kad je cijena 30 ilitara benzina 1 dolar (provjerena informacija) 8-)

A to za Golfa V ne znam sta ti se nije svidjelo konkretno,ssta ti je otkazalo,..... jel gdje hrdja pustila
Karabaja

Post by Karabaja »

shin wrote:Fiat :lol:
Seat :lol:
galaxtics

Post by galaxtics »

Citizen-X wrote:

ma moze ba i COROLLA NESTO STARIJE BA :-D
galaxtics

Post by galaxtics »

covjek koji je taxista je presao sa skodom octaviom 1.9 dizel 700 000km
samo redovno mijenja ulje i jos uvijek je vozi.pa vi sad vidite sta je izdrzljivo a sta ne :P
skoda je stroj,moe's sa njom prec brukuu manite se tih japanesse shit.Nemam nista protiv Toyote al stvarno nemamo potrebu vozati nesto sto nije familijarno sa namaaa...i rece neko gore spomenu neku hondu i golfa 5
Pa fakat da bi svako uzo golfa jer nece imat problema sa njim velikih(osim na meti lopova :razz: )
I normalno je da se npr u Africi nece vozati toliko europska auta,sto zbog standarda a sto zbog njihove privrzenosti azijskim brendovima
Libyano

Post by Libyano »

jao ljudi gdje ste vi to bili u Africi pa pricate sta se tamo vozi?
Ja sam dvije godine u Libiji i sto mogu reci jeste da postoji dosta 'Koreanaca' ali da su njemacki auti naprosto preplavili trziste otkako su im skinuli embargo.
Tu i tamo se vidi koji Nissan Armada ili Infiniti od terenaca ali VW Touareg, Porsche Cayenne, Mercedes ML, i BMW X5 haraju trzistem. Ponegdje mozete naci i koji Hummer. Novi Range Rover Sport ima dobru reklamu i zahvaljujuci njoj ljudi ga kupuju ali ne koliko i Nijemce.
Od limuzina BMW 3 i 5, VW Golf i Passat su na svakom koraku, nesto je manje Audija a Mercedes se slabo prodaje. Japanaca je sve manje, jedino Mazda 6 jos drzi trziste. Mitsubishi Galant mozete vidjeti na ulicama jer ga je vojska jeftinije dobivala.
Ehhh... kod Pick-up modela dominiraju japanci jer Evropa nema svojih modela. Jedini odgovor su Dodge i Ford sa svojim ogromnim masinama.
Ono sto je posljednji trend jeste Chevrolet iz Koreje (Daewoo) i sve brojniji Kinezi u svim varijantama (terenci, limuzine, pick-up)
MPV se veoma slabo prodaje a jedina dva modela koja treba istaci su VW Touran i Toyota Previa
Post Reply