mozete li preporuciti nekog zubara sa podrucja novog sarajeva ili negdje dalje ako je kvalitetan, a da nije pretjerano skup
i koliko bi kostalo da mi sredi jedan zub ?
gdje se nalaze ? koliko bi me kostalo otprilike ?Dr Baltazar wrote:Ordinacija Prohic provjereno za te stvari![]()
Za cijenu tačnu stvarno ne znam. Znam da će ti uraditi kako treba tako da će izgledati kao da ti zub nikad nije ni bio oštećen. A nalaze se u ulici Patriotske lige. Ordinacija mu se nalazi u zgradi, a zgrada je preko puta trolejbuske stanice, ispod KCUS, kod groblja.samir_smts wrote:gdje se nalaze ? koliko bi me kostalo otprilike ?Dr Baltazar wrote:Ordinacija Prohic provjereno za te stvari![]()
Zar su stomatološke usluge pokrivene osiguranjem?muminovic wrote:Ako imas zdravstvenu knjizicu otidji besplatno rjesi zub - svi zubari koji tu rade mogu ti pomoci besplatno. Svakako ih placas kroz zdravstveno, i imaju ljudi platu.
ja sam mislio da su zubari kasapi nestali sa jugoslavijom ali vidim da se jos uvijek zlocin radi.mayab wrote:Ma jeste nesto jadno, ako imas volje i vremena odes pa pitas sta imas za svoje hebeno zdravstveno osiguranje; ja znam da sam doplacivao marku dvije za anesteziju,vadio zub
Jesu, sa zdravstvenom knjizicom mozes popravljati zube, kao i vaditi.KatarinaKosaca wrote:Zar su stomatološke usluge pokrivene osiguranjem?muminovic wrote:Ako imas zdravstvenu knjizicu otidji besplatno rjesi zub - svi zubari koji tu rade mogu ti pomoci besplatno. Svakako ih placas kroz zdravstveno, i imaju ljudi platu.
Nadogradnja zuba? Proteza parcijalna, totalna i sl? I gdje su uopće ti zubari preko socijalnogmuminovic wrote:Jesu, sa zdravstvenom knjizicom mozes popravljati zube, kao i vaditi.KatarinaKosaca wrote:Zar su stomatološke usluge pokrivene osiguranjem?muminovic wrote:Ako imas zdravstvenu knjizicu otidji besplatno rjesi zub - svi zubari koji tu rade mogu ti pomoci besplatno. Svakako ih placas kroz zdravstveno, i imaju ljudi platu.
jedino ne mozes implatante radit, izbjevljivanje, mostove i tome slicno.
Ma jasno je to kao dan, sami zubari su mi govorili da je uvijek bolje pokusati bilo kako , ali ostaviti zub, i lijeciti ga, popravljati itd.das auto wrote:ja sam mislio da su zubari kasapi nestali sa jugoslavijom ali vidim da se jos uvijek zlocin radi.mayab wrote:Ma jeste nesto jadno, ako imas volje i vremena odes pa pitas sta imas za svoje hebeno zdravstveno osiguranje; ja znam da sam doplacivao marku dvije za anesteziju,vadio zub
malo je slucajeva kada se zub mora izvaditi.na zapadu se na 500 000 000 miliona stanovnika
izvadi 5 zuba godisnje.
kod nas puna kanta do podne samo u jednoj ambulanti. tako je bilo prije. lijeni , nece da rade, mrsko im i najlakse kombinerke u ruke i izvaditi kao da je hrdjav ekser u
fosni.tuga
U pravu si. Dadoše mi to u porodičnoj ambulanti i nikada im nisam vratila... kao za kojeg sam se opredjelila. Nego, nisam fakat, znala da išta od socijalnog pokriva zubara..karanana wrote:cuj gdje su. ja svaki dan hodam pokraj omera maslica, citav sprat se kroz prozor vide zubarske stolice i lampe i mlade asistentice.
svaki dom zdravlja ima. pa kad si biro primarnog obiteljskog lijecnika, biro si i primarnog obiteljskog stomatologa.
na stomatologiji imas sobu ko na traci, stolica do stolice, ima ih 20 u jednoj prostoriji.
Vecina ih ne zna, a ustvari sve mozes uraditi bez naknade (jer masno palcas zdravstveni fond).KatarinaKosaca wrote:U pravu si. Dadoše mi to u porodičnoj ambulanti i nikada im nisam vratila... kao za kojeg sam se opredjelila. Nego, nisam fakat, znala da išta od socijalnog pokriva zubara..karanana wrote:cuj gdje su. ja svaki dan hodam pokraj omera maslica, citav sprat se kroz prozor vide zubarske stolice i lampe i mlade asistentice.
svaki dom zdravlja ima. pa kad si biro primarnog obiteljskog lijecnika, biro si i primarnog obiteljskog stomatologa.
na stomatologiji imas sobu ko na traci, stolica do stolice, ima ih 20 u jednoj prostoriji.
Sležem se, međutim tvrdim da smo imali (bar moja generacija koji smo bili djeca u bivšoj domovini i bivšem sistemu), a to je da su nas iz škole vodili na stomatologiju i onda nam bez injekcije na živo brusili i pravili zube. To boli kao đavo i ostavi traumu, bar meni. Od tada, hitam u privatne ordinacije, jer znam da ću dobiti injekciju.muminovic wrote:Vecina ih ne zna, a ustvari sve mozes uraditi bez naknade (jer masno palcas zdravstveni fond).
Platis 80 KM popravku zuba, 250 KM lijecenje, uraditi ti pripravnica u nekom "razvikanom" privatnom uredu.
Tada nije bilo injekcija kao sada, sada i u drzavnim daju, a za bolju uslugu poklonis cokoladu ili bombonjeru.KatarinaKosaca wrote:Sležem se, međutim tvrdim da smo imali (bar moja generacija koji smo bili djeca u bivšoj domovini i bivšem sistemu), a to je da su nas iz škole vodili na stomatologiju i onda nam bez injekcije na živo brusili i pravili zube. To boli kao đavo i ostavi traumu, bar meni. Od tada, hitam u privatne ordinacije, jer znam da ću dobiti injekciju.muminovic wrote:Vecina ih ne zna, a ustvari sve mozes uraditi bez naknade (jer masno palcas zdravstveni fond).
Platis 80 KM popravku zuba, 250 KM lijecenje, uraditi ti pripravnica u nekom "razvikanom" privatnom uredu.