koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
-
nlt
#1 koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Od ovolike ponude šta izabrati?
do sada smo koristili one dm marka tablete, i uništile su, ali bukvalno uništile dosta suša
gledam imaju one somat i finish? valja li to šta?
mogle bi somat biti kvalitetne, u DM-u akcija neka, okrenem pola onoga na ruskom, nešto za istočnoevropsko tržište, kontam e te neću sigurno
šta vi koristite i kakva su vam iskustva sa tim?
do sada smo koristili one dm marka tablete, i uništile su, ali bukvalno uništile dosta suša
gledam imaju one somat i finish? valja li to šta?
mogle bi somat biti kvalitetne, u DM-u akcija neka, okrenem pola onoga na ruskom, nešto za istočnoevropsko tržište, kontam e te neću sigurno
šta vi koristite i kakva su vam iskustva sa tim?
- muminovic
#2 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Ja kupujem uvijek one sto budu na snizenju po 30-40%
-
Opal_89
#3 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Ne znam sta ti unisti? Ja koristim koje stignem. Sudje i dalje blista i dobro se opere.
-
Naslovnica
#4 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Somat gold, ali samo kada je na žestokom sniženju, cca 80-100 kom za 19.95 KM.
Nemam primjedbe.
Koristio sam mnoge, ove su najbolje.
One Quantum nisam, preskupe, Somat gold je sasvim dovoljan.
Nemam primjedbe.
Koristio sam mnoge, ove su najbolje.
One Quantum nisam, preskupe, Somat gold je sasvim dovoljan.
-
shheff
#5 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
prosle finish 65+25 - 19,95
trenutno somat gold 80+20 - nasao u bingu msm 22,95
dm nismo koristili, ali kolegica nije zadovoljna
so - finish na akciji oko 3,8KM
prosli put so iz dm-a, ali mi se nije svidjela na oko u odnosu na finishovu
i onaj detrdzent trenutno je dm, ali cekam da zavrsi karijeru i onda somat ili finish sta bude na akciji u tom momentu.
ugl. pratite i pamtite cijene i pakovanja, jer cesto bude akcije a da to nisu, finish se cesto nadje 65+25 za 20KM, na vise mjesta, a ovaj somat gold sam nasao samo u bingu pakovanje 80+20 za 23KM
trenutno somat gold 80+20 - nasao u bingu msm 22,95
dm nismo koristili, ali kolegica nije zadovoljna
so - finish na akciji oko 3,8KM
prosli put so iz dm-a, ali mi se nije svidjela na oko u odnosu na finishovu
i onaj detrdzent trenutno je dm, ali cekam da zavrsi karijeru i onda somat ili finish sta bude na akciji u tom momentu.
ugl. pratite i pamtite cijene i pakovanja, jer cesto bude akcije a da to nisu, finish se cesto nadje 65+25 za 20KM, na vise mjesta, a ovaj somat gold sam nasao samo u bingu pakovanje 80+20 za 23KM
-
nlt
#6 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
ima u dm/cm nisam siguran u kojem
finish 100 kom oko 22 KM
a SOMAT oko 80 ili je 90 komada je 19-20 KM
ali nije to onaj somat, ovo je nešto lijevo za istočnu Evropu, to tvrdim, okrenite kutiju sve se samo kaže
finish 100 kom oko 22 KM
ali nije to onaj somat, ovo je nešto lijevo za istočnu Evropu, to tvrdim, okrenite kutiju sve se samo kaže
-
Naslovnica
#7 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Ja koristim samo tablete, ništa sol i ona tečnost za sjaj.
Meni se pokazalo da ne igra nikakvu ulogu.
Znam ponekad ubaciti 2 tablete u mašinu, kada je suđe extra zaprljano i zakoreno.
Stavim 1 i 1/2 tablete u odjeljak za tablete, a onu preostalu polovinu u korpu sa escajgom. Onaj žuti krug na tableti također ide u odjeljak sa tabletama.
Mašina ide na predpranje, ono pola tablete malo odradi svoje, na glavnom pranju 1 1/2 tablete odrade svoj posao do kraja. Nema šta da ostane na suđu, bude kao novo. Ovo radim samo kod ekstremnih zaprljanja.
Najvažnije je da je suđe složeno kako treba, i još važnije, da je filter čist. Ja ga svaki put provjerim i po potrebi očistim.
Mašina Electrolux stara 12 godina, ne bih je mijenjao za bilo koju ovu novu digitalnu.
Meni se pokazalo da ne igra nikakvu ulogu.
Znam ponekad ubaciti 2 tablete u mašinu, kada je suđe extra zaprljano i zakoreno.
Stavim 1 i 1/2 tablete u odjeljak za tablete, a onu preostalu polovinu u korpu sa escajgom. Onaj žuti krug na tableti također ide u odjeljak sa tabletama.
Mašina ide na predpranje, ono pola tablete malo odradi svoje, na glavnom pranju 1 1/2 tablete odrade svoj posao do kraja. Nema šta da ostane na suđu, bude kao novo. Ovo radim samo kod ekstremnih zaprljanja.
Najvažnije je da je suđe složeno kako treba, i još važnije, da je filter čist. Ja ga svaki put provjerim i po potrebi očistim.
Mašina Electrolux stara 12 godina, ne bih je mijenjao za bilo koju ovu novu digitalnu.
-
Naslovnica
#8 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Isto kao i sva ostala sredstva za pranje i čišćenje, ličnu higijenu, prehranu...nlt wrote:ima u dm/cm nisam siguran u kojem
finish 100 kom oko 22 KM
Nije to ništa lijevo, nego pravljeno za tržišta Istočne Eveope i to je to.
-
ado_sar
#9 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Bingove su jako dobre, a znatno jeftinije
- animals
#10 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Isti je kao i u zapadnoj Evropi..nlt wrote:ima u dm/cm nisam siguran u kojem
finish 100 kom oko 22 KM
samo drugacije pise na zadnjoj strani, na jeziku tih istocni zemalja..
tamo gdje se prodaje ubacuje se upustvo na jeziku tih zemalja..
- Daryl Dixon
#11 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
znaci 30 tableta za petaka.. topado_sar wrote:Bingove su jako dobre, a znatno jeftinije
+ jednom-dva puta mjesecno sol za mašinu i to je to
- wewa
#12 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
probali smo svasta i uvijek se vratimo na DM-ove Revolution
nisu najjeftinije ali najbolje peru
nisu najjeftinije ali najbolje peru
- male_okice
#13 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
uglavnom kupim najjeftinije
cesto su do dm-ove ili one u robotu neke sad su bile oko 6 KM 60 komada. nemam ni na jedne primjedbu. operu dobro. naravno ako zelis da ti masina dobro pere moras joj zadati i odgovarajuci program a i biti siguran da je sve ispravno na njoj.
npr nasa stara masina je dosta slabije grijala vodu i losije je prala dok se to sa ovom novom ne desava. jbg ne mozes joj namjestiti da pere hladnom vodom i 30 minuta a ovamo ugurati tepsiju u kojoj se pekla jagnjetina i reci ne pere ne valjaju ove tablete.

cesto su do dm-ove ili one u robotu neke sad su bile oko 6 KM 60 komada. nemam ni na jedne primjedbu. operu dobro. naravno ako zelis da ti masina dobro pere moras joj zadati i odgovarajuci program a i biti siguran da je sve ispravno na njoj.
npr nasa stara masina je dosta slabije grijala vodu i losije je prala dok se to sa ovom novom ne desava. jbg ne mozes joj namjestiti da pere hladnom vodom i 30 minuta a ovamo ugurati tepsiju u kojoj se pekla jagnjetina i reci ne pere ne valjaju ove tablete.
- VladaFBiH
#14 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Finish All-in-One Max 65+25 - 19.95 KM... jedino je Quantum bolji ali je skup dok ostale ne mogu prismrditi Finish-u
- VladaFBiH
#15 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
mora da se šališ... probao jednom i nikad više (čak se nije ni istopila do kraja) - samo sam probao lošije onu Interex robnu marku (Apta) a njih sam nožem strugao sa mašineado_sar wrote:Bingove su jako dobre, a znatno jeftinije
Last edited by VladaFBiH on 23/01/2018 14:18, edited 1 time in total.
- muha_sa
#16 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?

jest da mi se ruke obare od vode, al se ne žalim
-
Fudo387
#17 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Pratim.
Muha, haj’ ‘vamo.
Edit: nema veze.
Muha, haj’ ‘vamo.
Edit: nema veze.
-
Naslovnica
#18 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Gdje ima po toj cijeni?!VladaFBiH wrote:Finish All-in-One Max 65+25 - 19.95 KM... jedino je Quantum bolji ali je skup dok ostale ne mogu prismrditi Finish-u
-
nlt
#19 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
dmNaslovnica wrote:Gdje ima po toj cijeni?!VladaFBiH wrote:Finish All-in-One Max 65+25 - 19.95 KM... jedino je Quantum bolji ali je skup dok ostale ne mogu prismrditi Finish-u
- VladaFBiH
#20 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
bude akcija svako malo u Bingo ili Konzum/Mercator a viđao sam i u DM-u po ovoj cijeni - uglavnom pogledaj prije kupovine 100% je kod nekog od ovih. Konkretno bio je u Mercatoru pred novu godinu 19.95 a mislim da sam ih vidio u FIS-u na katalogu trenutno dok je u Bingu Quantum 60 tableta 19.95Naslovnica wrote:Gdje ima po toj cijeni?!VladaFBiH wrote:Finish All-in-One Max 65+25 - 19.95 KM... jedino je Quantum bolji ali je skup dok ostale ne mogu prismrditi Finish-u
- Anestezija
-
nlt
#22 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Kad se šolje peru u mašini izgube boju, izblijede. Bile su nekad crvene, a sad su sve samo ne crvene. Ima li to veze sa tabletama ili?
- problemnatravunu
#23 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Prije će biti da je sa kvalitetom šolja, tj. te šolje nisu predviđene za pranje u mašini
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#24 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Koje budu na snizenju. Finish, Somat, Denkt Mit, Likvi, Glanz, ja razlike nikakve nisam skontao
- problemnatravunu
#25 Re: koje tablete za mašinu za suđe kupujete?
Ma ja, i mi kupimo kad bude na akcijama , ono po 120 komada recimo 20 KM (16,6 pfeninga po komadu)
barem zadnju godinu dana smo tako nalazili, sad jal Finish powerball jal neki Somat , prije kupovali one DM ove , bilo povoljno!
Međutim, skontah da su sada baš povoljne samo one njihove najjednostavnije (koje u principu i nisu loše, ali imaju poneke manjakvosti ),
dok one naprednije DMove,
dođu kao i ovi top brendovi cijenom
barem zadnju godinu dana smo tako nalazili, sad jal Finish powerball jal neki Somat , prije kupovali one DM ove , bilo povoljno!
Međutim, skontah da su sada baš povoljne samo one njihove najjednostavnije (koje u principu i nisu loše, ali imaju poneke manjakvosti ),
dok one naprednije DMove,
dođu kao i ovi top brendovi cijenom