Samir 01 ne bi ni mrtav,hAZNADAR wrote: Jedno malo pitanje za sve ove sto kukaju. Dali bi se odrekli nezavisnosti BiH i vratili se u Jugoslaviju pod kapu Beograda - pod uslovom da je ekonomski i ostalo - bolje nego danas. Hipoteticki - da postoji ili da postoji bar ta ideja i jos ko zainteresovan.
Koje smo mi prkno postali!
- fatamorgana
#51 Re: Koje smo mi prkno postali!
-
hAZNADAR
#52 Re: Koje smo mi prkno postali!
Pa kada je toliko bolje u okruzenju a jedino mi crna rupa - sto nema nasih potrazioca azila tamo? Kog vraga sanjamo da se dokopamo Njemacke, Austrije, Svedske, Kanade,.. kad je puno bolje tu blizu.dustaban wrote:hAZNADAR wrote:Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
Proputujte malo svijetom, Afrikom i Azijom pa da vidite kako ljudi zive bez struje, vode, demokratije, puteva, podova, prozora, WC-a, TV-a, mobila, auta, frizidera, osnovnih lijekova,.. i hrane. A Bogami i dobar dio Evrope ovih godina, posebno onog istocnog i ovog naseg juznog dijela.
Neko je ponosan i sretan i sa manje - a neko ima potrebu da je vjecita zrtva i samog sebe sazaljeva. Kako se samo ne umorite od toga.![]()
![]()
![]()
Sto mi ga shuknu!
Pa bolan zar ne vidis kako rece bas ono sto nisis htio da se kaze. Zar u cinjenici da se trebamo porediti sa Kamerunom a ne sa onima koji su bili dio iste drzave, zar ti samo taj detalj ne govori kakvo smo prkno postali!
Jasta, dobro nam je, imamo struje i vode...
I budi sretan sto imas struju i vodu - i uopce mogucnost da tipkas.
Ponavljam pitanje:
Dali bi se odrekli nezavisnosti BiH i vratili se u Jugoslaviju pod kapu Beograda - pod uslovom da je ekonomski i ostalo - bolje nego danas. Hipoteticki - da postoji ili da postoji bar ta ideja i jos ko zainteresovan.
- JThomas
#53 Re: Koje smo mi prkno postali!
hercegovci itekako hrle u zagreb i split, a pola zvornika i bijeljine konobariše u beogradu. to zbog nacionalizma ima poseban vid, al' ekonomska migracija iz BiH u srbiju i hrvatsku itekako postoji.
-
cindrlimindrli
#54 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ma kamo srece da su nam sa jedne strane Danci a sa druge Norvezani, koje smo mi kurate srece da namBodkin wrote:bile bi neke druge tu blizu pa bi se poredili sa njima
zapadnu najveci ksenofobi danasnjice.
Pa necu ni da se poredim sa njima i zaboli me qrac za njima, iz razloga sto mi od njih nikad nicega dobrogaBodkin wrote:opet ti kazem ne ugledas se na njih nego se poredis.
nije doslo.
- nosara
#55 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ne bih se odrekao nezavisnosti, ali bih rado u neku novu Jugoslaviju - uniju nezavisnih drzava...hAZNADAR wrote: Ponavljam pitanje:
Dali bi se odrekli nezavisnosti BiH i vratili se u Jugoslaviju pod kapu Beograda - pod uslovom da je ekonomski i ostalo - bolje nego danas. Hipoteticki - da postoji ili da postoji bar ta ideja i jos ko zainteresovan.
- karanana
#56 Re: Koje smo mi prkno postali!
jedini ekonomski spas za ovu regiju i jeste neka unija.
nista ova evropska unija ne znaci za ovaj nas region.
-
Bodkin
#57 Re: Koje smo mi prkno postali!
pokazatelj kako bi to funkcionisalo je bosna sad:D samo prenesi na tu unijukaranana wrote:jedini ekonomski spas za ovu regiju i jeste neka unija.
-
hAZNADAR
#58 Re: Koje smo mi prkno postali!
Pitam to iz razloga sto sada da neki iz RS ili Srbije ovo citaju mogu fino doci da se naslade i da kazu isto kao i mnogi ovdje a to je - ma vi u BiH a posebno Bosnjaci ste prkno u odnosu na nas. Ko vam je kriv kad niste htjeli ostati u YU, eto vam sad uzivajte.
Imam osjecaj da bi mnogi pognuto to i prihvatili.
Problem je mozda upravo u tome - zrelost. Neko je dijete pa se roditelji brinu, a kada poraste i zazrije brine o samom sebi. Vjerovatno je tako i sa nacijama. neko se bori za bolje sutra a neko ceka pomoc sa strane, sazaljenje, tutora.
Imam osjecaj da bi mnogi pognuto to i prihvatili.
Problem je mozda upravo u tome - zrelost. Neko je dijete pa se roditelji brinu, a kada poraste i zazrije brine o samom sebi. Vjerovatno je tako i sa nacijama. neko se bori za bolje sutra a neko ceka pomoc sa strane, sazaljenje, tutora.
- nosara
#59 Re: Koje smo mi prkno postali!
Mislim da analogija nije tacna i da bi se Bosna preporodila...Bodkin wrote:pokazatelj kako bi to funkcionisalo je bosna sad:D samo prenesi na tu unijukaranana wrote:jedini ekonomski spas za ovu regiju i jeste neka unija.
-
Bodkin
#60 Re: Koje smo mi prkno postali!
ma ovo je vise zajebancija bila. i ja mislim da je rjesenje u nekoj vrsti unije ali to i ako bude nece skoronosara wrote:Mislim da analogija nije tacna i da bi se Bosna preporodila...Bodkin wrote:pokazatelj kako bi to funkcionisalo je bosna sad:D samo prenesi na tu unijukaranana wrote:jedini ekonomski spas za ovu regiju i jeste neka unija.
-
BENsa
#61 Re: Koje smo mi prkno postali!
Bit ćemo još veće prkno, sve dok ne shvatimo da će nam biti gore. Kad shvatimo da će nam biti gore, tad će nam biti bolje.
- starii
#62 Re: Koje smo mi prkno postali!
jaran mi prica da se budžet skroz slabo puni tako da mozemo ocekivati samo gore stanje,vidim i policiji kasni plata, nema te privrede koja bi izdrzala ovakvu vlast...sad ce samo poceti izlaziti problemi na vidjelo kao gras plin vodovod etc
-
amazon
#63 Re: Koje smo mi prkno postali!
Znaci ti spas BiH vidis u Srbiji, znao sam ja da si ti Srbin, dok onako mrzis Hrvatskunosara wrote:Mislim da analogija nije tacna i da bi se Bosna preporodila...Bodkin wrote:pokazatelj kako bi to funkcionisalo je bosna sad:D samo prenesi na tu unijukaranana wrote:jedini ekonomski spas za ovu regiju i jeste neka unija.
Spas BiH je jedino u EU, nigdje vise..
- Neradnik
#64 Re: Koje smo mi prkno postali!
Vazda smo i bili prkno samo izgleda mnogi nisu na vrijeme shvatili a sad tezimo ka shupku 
- Platformas
#65 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ukratko rečeno - dobro je, ne puca se.hAZNADAR wrote:Ma da,.. jos jedna tema kako je samo BiH crna rupa a sve ostalo puno bolje. Te jadni smo, te kukavni, te cemerni, te prkno, te aman sve je izgubljeno, te nece biti bolje jer smo takvi,.... ovdje samo nicu teme istog sadrzaja i ista ekipa samo smislja nove izraze. Samokriticnost je dobra stvar al dok ne postane elitizam.
Proputujte malo svijetom, Afrikom i Azijom pa da vidite kako ljudi zive bez struje, vode, demokratije, puteva, podova, prozora, WC-a, TV-a, mobila, auta, frizidera, osnovnih lijekova,.. i hrane. A Bogami i dobar dio Evrope ovih godina, posebno onog istocnog i ovog naseg juznog dijela.
Neko je ponosan i sretan i sa manje - a neko ima potrebu da je vjecita zrtva i samog sebe sazaljeva. Kako se samo ne umorite od toga.
- nosara
#66 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ne mrzim nikog, samo ste mi smjesni sa svojim kurcenjem...amazon wrote:Znaci ti spas BiH vidis u Srbiji, znao sam ja da si ti Srbin, dok onako mrzis Hrvatskunosara wrote:Mislim da analogija nije tacna i da bi se Bosna preporodila...Bodkin wrote: pokazatelj kako bi to funkcionisalo je bosna sad:D samo prenesi na tu uniju![]()
Spas BiH je jedino u EU, nigdje vise..
Jeste, jeste... eu, unija ravnopravnih i jednakih... Svi cemo bit spaseni...
- dustaban
#67 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ovdje primjecujem neke idiotske komentare u smislu - sta kukas, time samo dajes razlog srbima i hrvatima da se nasladjuju na nasem jadu!
Eto kako neki vide ovu temu.
A niko da se zapita - gdje je u ex-jugoslaviji realno najbolje, a nezadovoljstvo najvece - u SLOVENIJI!
I to vam sve govori - nama nema pomoci dokle god PRIKRIVAMO svoj jad umjesto da shvatimo realnost i krenemo rjesevati problem. Prvi korak ka odprknjivanju jeste priznanje da smo postali prkno.
Zato je ova tema vazna a njenom pokretacu svaka cast!
Evo jos jedna genijalna misao istog mudraca na ovu temu:
"Bosna je cilimom zastrta" rece pjesnik,
a bosanci skontase - sve probleme treba pod cilim!
Eto kako neki vide ovu temu.
A niko da se zapita - gdje je u ex-jugoslaviji realno najbolje, a nezadovoljstvo najvece - u SLOVENIJI!
I to vam sve govori - nama nema pomoci dokle god PRIKRIVAMO svoj jad umjesto da shvatimo realnost i krenemo rjesevati problem. Prvi korak ka odprknjivanju jeste priznanje da smo postali prkno.
Zato je ova tema vazna a njenom pokretacu svaka cast!
Evo jos jedna genijalna misao istog mudraca na ovu temu:
"Bosna je cilimom zastrta" rece pjesnik,
a bosanci skontase - sve probleme treba pod cilim!
Last edited by dustaban on 16/01/2013 21:46, edited 1 time in total.
-
amazon
#68 Re: Koje smo mi prkno postali!
U BIH se dobro zivi kad pogledas koji je idioti vode, podjeljene na tri struje, koje se nikako da sloze, ili nece..Srbi sanjaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosnjaci bi nekakvu drzavu, pola islamsku, pola ne znaju ni oni sami..i kako da funkcionise kao normalna drzava..
- nosara
#69 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ovo uopste nije tacno...amazon wrote:U BIH se dobro zivi kad pogledas koji je idioti vode, podjeljene na tri struje, koje se nikako da sloze, ili nece..Srbi sanjaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosnjaci bi nekakvu drzavu, pola islamsku, pola ne znaju ni oni sami..i kako da funkcionise kao normalna drzava..
-
amazon
#70 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ne mrzim nikog, samo ste mi smjesni sa svojim kurcenjem...
[/quote]
A sta je alternativa, za Bosnu i Hercegovinu, jedino je ta unija moze spasiti, novi ratova i razaranja, da ne bude kao neke Africke drzave..
A sta je alternativa, za Bosnu i Hercegovinu, jedino je ta unija moze spasiti, novi ratova i razaranja, da ne bude kao neke Africke drzave..
- nosara
#71 Re: Koje smo mi prkno postali!
Nece spasit ni vas, vece katolike od pape... Nece spasit ni sebe, stavise...amazon wrote:
- Samir_01
#72 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ne mozete vi jadnici iskompleksirani a da se ne dohvatite Islama i da ne relativizujete stvari...amazon wrote:U BIH se dobro zivi kad pogledas koji je idioti vode, podjeljene na tri struje, koje se nikako da sloze, ili nece..Srbi sanjaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosnjaci bi nekakvu drzavu, pola islamsku, pola ne znaju ni oni sami..i kako da funkcionise kao normalna drzava..
-
amazon
#73 Re: Koje smo mi prkno postali!
A dobro, takava razmisljanja su nas i dovela tu gdje jesmo sada..pogledaj, malo oko sebe, cije su banke u BiH, ko ti salje pomoc...Evropska unija jeste na neki nacin vec tu, svjedno sta ti mislio..nosara wrote:Nece spasit ni vas, vece katolike od pape... Nece spasit ni sebe, stavise...amazon wrote:
-
amazon
#74 Re: Koje smo mi prkno postali!
Zar nije tako, sta sam pogresno rekao, argumenti..Samir_01 wrote:Ne mozete vi jadnici iskompleksirani a da se ne dohvatite Islama i da ne relativizujete stvari...amazon wrote:U BIH se dobro zivi kad pogledas koji je idioti vode, podjeljene na tri struje, koje se nikako da sloze, ili nece..Srbi sanjaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosnjaci bi nekakvu drzavu, pola islamsku, pola ne znaju ni oni sami..i kako da funkcionise kao normalna drzava..
- Samir_01
#75 Re: Koje smo mi prkno postali!
Bosnjaci "sanjaju" Bosnu bez kantona i entiteta... a posebno bez entiteta.amazon wrote:Zar nije tako, sta sam pogresno rekao, argumenti..Samir_01 wrote:Ne mozete vi jadnici iskompleksirani a da se ne dohvatite Islama i da ne relativizujete stvari...amazon wrote:U BIH se dobro zivi kad pogledas koji je idioti vode, podjeljene na tri struje, koje se nikako da sloze, ili nece..Srbi sanjaju Srbiju, Hrvati Hrvatsku, a Bosnjaci bi nekakvu drzavu, pola islamsku, pola ne znaju ni oni sami..i kako da funkcionise kao normalna drzava..
Znas ti to dobro...
Last edited by Samir_01 on 16/01/2013 22:02, edited 1 time in total.