Koje smo mi prkno postali!
- olensoner
#126 Re: Koje smo mi prkno postali!
Nemojte ni ocekivati da ce narod nesto mijenjati u skorijoj buducnosti. Starije generacije su odrasle u rezimu koji nije dozvoljavao bilo kakvo suprotstavljanje, koji je bio takav kakav jeste, morali su to da prihvate. Oni cak i ako imaju kriticku svjest, zahtjevi su im cesto nerealni i neizvodivi u ovom sistemu. S druge strane, omladina uglavnom ne dobiva kvalitetno obrazovanje, sto je osnov razvoja kritickog razmisljanja i njima se cesto namece stav da su oni kao krivi za situaciju jer nista ne mijenjaju, ali u isto vrijeme ne mogu nista ni promijeniti. Tako da imamo jednu konfuziju veliku, koja ide u korist samo grupi ljudi koja vlada.
Njima odgovaraju i privatni fakulteti po raznim selima, koje niko ne zatvara, jer kao sto rekoh ne nude kvalitetno obrazovanje, nego nude diplome lijenim i letargicnim studentima, za koje posao u drzavnoj instituciji, neko iznadprosjecno auto, jednogodisnji odlazak na more, pretjerana socijalizacija i hodanje po kafama predstavljaju definiciju uspjeha.
Njima odgovaraju i privatni fakulteti po raznim selima, koje niko ne zatvara, jer kao sto rekoh ne nude kvalitetno obrazovanje, nego nude diplome lijenim i letargicnim studentima, za koje posao u drzavnoj instituciji, neko iznadprosjecno auto, jednogodisnji odlazak na more, pretjerana socijalizacija i hodanje po kafama predstavljaju definiciju uspjeha.
-
Bodkin
#127 Re: Koje smo mi prkno postali!
politicari ne padaju sa neba. oni su samo odraz prosjcnog covjekaArteta wrote:Ma kakvi politicari, narod je jedini krivac.cyprus wrote:E blago nama kad nam je sve riješeno, pa nam ostalo samo da riješimo pitanje broja džamija i crkvi...![]()
Naš narod je ponovo pokazao šta su mu prioriteti... I onda krive političare za ovako stanje... Hoćete priču o crkvama i džamijama, o ljiljanima i trokutima, o Bošnjacima i Bosancima, o četnicima i ustašama, o izdajnicima i patriotama, o TV kanalima... E eto vam priča o tome svemu... To su zaista naši glavni problemi... Samo nemojte srat onda kako se grozni političari nešto razlikuju od jadnog naroda... Ista bagra!
![]()
- Arteta
#128 Re: Koje smo mi prkno postali!
Eno u Sloveniji je narod izasao na ulice protiv politicara dok je kod nas mirno.Amy-Mia wrote:pa i političari su ljudi iz naroda, koje je narod izabraocyprus wrote:E blago nama kad nam je sve riješeno, pa nam ostalo samo da riješimo pitanje broja džamija i crkvi...![]()
Naš narod je ponovo pokazao šta su mu prioriteti... I onda krive političare za ovako stanje... Hoćete priču o crkvama i džamijama, o ljiljanima i trokutima, o Bošnjacima i Bosancima, o četnicima i ustašama, o izdajnicima i patriotama, o TV kanalima... E eto vam priča o tome svemu... To su zaista naši glavni problemi... Samo nemojte srat onda kako se grozni političari nešto razlikuju od jadnog naroda... Ista bagra!
![]()
- Arteta
#129 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ja i tvrdim da je narod kriv.Bodkin wrote:politicari ne padaju sa neba. oni su samo odraz prosjcnog covjekaArteta wrote:Ma kakvi politicari, narod je jedini krivac.cyprus wrote:E blago nama kad nam je sve riješeno, pa nam ostalo samo da riješimo pitanje broja džamija i crkvi...![]()
![]()
Ali i koga god izabrali, velika je sansa da ce krasti, samo sto ce se u Sloveniji narod buniti protiv toga, a kod nas sjediti kod kuce.
-
amazon
#130 Re: Koje smo mi prkno postali!
Naopaki sistem u kojem sve i da hoce ne moze isplivati pametan politicar, ne vidi se jos svijetlo iz tunela..
- Arteta
#131 Re: Koje smo mi prkno postali!
jefferson wrote: Drzava treba da stvori uslove a ne da zaposljava.
Koje to drzvne firme posluju kako treba osima ako apsolutno nemaju monpol kao sto je EP ili BH Telecom?
GRAS?
SOKO?
PRETIS?
BH Airlines?
Problem je sto nasi politicar ne znaju sta je trzisna ekonomija, a oni koji znaju nece da se njome bave jer to zahtjeva rad i znanje, a nemaju niti znanja, a nisu bas ni radisni.
- bossanac
#132 Re: Koje smo mi prkno postali!
Jesu li vjerske zajednice te koje su dužne tvome djetetu sagraditi školu ili fabriku?mp3problem wrote:Ma kako nije, eno pogledaj Travnik, gradi se devetnaesta džamija u Travniku vrijedna više miliona, a djeca nemaju gdje da idu u školu... Možda sam ja nenormalna, al meni je bitnije gdje mi dijete ide u školu već gdje ide u džamiju/crkvu.Kemal Malovčić wrote:A džamije i križevi su znak stagnacije ili nazatka?
Kako da ne, moji demokrati.
Te pare kojima grade križeve, crkve i džamije bolje da ulože u obrazovanje i fabrike, i previše nam je sakralnih objekata u Bosni, vala nema sela, a da nema sakralni objekat, dosta je više bilo.
Nije građenje džamija i križeva znak nazatka, ali kad je to stavljeno ispred fabrike/škole, e onda itekako jeste!
Što svoj bijes ne iskaljuješ na onima koji su dobili tvoje povjerenje na izborima, zar nisu oni odgovorni za izgrađivanje fabrika i škola?
Odgovornost vjerskih zajednica i jest izgrađivanje njihovih sakralnih objekata, što, kao što vidiš, i uspijevaju.
Haj'mo malo racionalno razmišljati.
-
Lug
#133 Re: Koje smo mi prkno postali!
uvijek ista prepucavanja, komunisti i religiozni. udaviste..! 
- dustaban
#134 Re: Koje smo mi prkno postali!
De se malo konsoliduj.olensoner wrote:Nemojte ni ocekivati da ce narod nesto mijenjati u skorijoj buducnosti. Starije generacije su odrasle u rezimu koji nije dozvoljavao bilo kakvo suprotstavljanje, koji je bio takav kakav jeste, morali su to da prihvate. Oni cak i ako imaju kriticku svjest, zahtjevi su im cesto nerealni i neizvodivi u ovom sistemu. S druge strane, omladina uglavnom ne dobiva kvalitetno obrazovanje, sto je osnov razvoja kritickog razmisljanja i njima se cesto namece stav da su oni kao krivi za situaciju jer nista ne mijenjaju, ali u isto vrijeme ne mogu nista ni promijeniti. Tako da imamo jednu konfuziju veliku, koja ide u korist samo grupi ljudi koja vlada.
Narod nece nista mijenjati, stari rezim nije valjao, narod ga je morao prihvatiti onakvim kakav je bio.
Ko je promjenio taj rezim? Narod. Sto ga je mjenjao? Nije mu valjao. Kakav mu to sistem valja? Narod ne zna!
Koka i jaje.
Narod trazi bolje vodje. Taj neko dolazi iz naroda i narod ga bira. Narod se ne moze dogovoriti jer su ga vodje zavadile. Oj narode moj...
- olensoner
#135 Re: Koje smo mi prkno postali!
Trazi narod da ne kazem sta...
-
Bodkin
#136 Re: Koje smo mi prkno postali!
a sta oni sto nisu religiozni su komunisti?Lug wrote:uvijek ista prepucavanja, komunisti i religiozni. udaviste..!
- fake believer
#137 Re: Koje smo mi prkno postali!
Reci slobodnoolensoner wrote:Trazi narod da ne kazem sta...
- fatamorgana
#138 Re: Koje smo mi prkno postali!
Po default-u,Bodkin wrote:a sta oni sto nisu religiozni su komunisti?Lug wrote:uvijek ista prepucavanja, komunisti i religiozni. udaviste..!
- Amy-Mia
#139 Re: Koje smo mi prkno postali!
ma vazda se sve svodi na bosance i bošnjake, komuniste i veabije, ateiste i vjernike, sdp i sda, crvene i zelene, titovce i alijine, normalnu raju i papke...
- fatamorgana
#140 Re: Koje smo mi prkno postali!
fale lopovi i levati ....Amy-Mia wrote:ma vazda se sve svodi na bosance i bošnjake, komuniste i veabije, ateiste i vjernike, sdp i sda, crvene i zelene, titovce i alijine, normalnu raju i papke...
- Neradnik
#141 Re: Koje smo mi prkno postali!
a cetnici?fatamorgana wrote:fale lopovi i levati ....Amy-Mia wrote:ma vazda se sve svodi na bosance i bošnjake, komuniste i veabije, ateiste i vjernike, sdp i sda, crvene i zelene, titovce i alijine, normalnu raju i papke...
-
FFC
#142 Re: Koje smo mi prkno postali!
odlicno im uspjeva u sistemu neformalne ali prakticne teokratije gdje se iz budžeta izdava za vjerske zajednice.bossanac wrote:
Jesu li vjerske zajednice te koje su dužne tvome djetetu sagraditi školu ili fabriku?
Što svoj bijes ne iskaljuješ na onima koji su dobili tvoje povjerenje na izborima, zar nisu oni odgovorni za izgrađivanje fabrika i škola?
Odgovornost vjerskih zajednica i jest izgrađivanje njihovih sakralnih objekata, što, kao što vidiš, i uspijevaju.
Haj'mo malo racionalno razmišljati.
kad bi smo malo zakon i politiku promjenili pa rekli da nema izdvajanja iz budžeta za religiju vec, naprotiv, vjerski objekti placaju 80% vrijednosti objekta u porezu godisnje i plus donacije u vjerske objekte se oporezuju sa 100%, plus nema vjeronauke u skolama, mnoge stvari mi se pokrenule naprijed.
-
jefferson
#143 Re: Koje smo mi prkno postali!
Sto bi?fake believer wrote:Aaaaa, lijencine su dakle ti znalci, haMa niko ne voli radit, pa to ti je.
Ako krenes raditi ono sto je potrebno ovoj drzavi da postane konkurentna znaci otpustiti hiljade ljudi iz administracije, napraviti reformu zdravstvenog sistema, smanjiti plate onoj administraciji koja ostane, itd, itd.
Jaro, to ko god uradi, nekad ce uci u istoriju kao neko ko je poveo BiH ka boljoj buducnosti, ali ce zato izgubiti prve nadolazece izbore.
- fatamorgana
#144 Re: Koje smo mi prkno postali!
meni oni ne fale,Gospodin_bez_kravate wrote:a cetnici?fatamorgana wrote:fale lopovi i levati ....Amy-Mia wrote:ma vazda se sve svodi na bosance i bošnjake, komuniste i veabije, ateiste i vjernike, sdp i sda, crvene i zelene, titovce i alijine, normalnu raju i papke...
- znalac
#145 Re: Koje smo mi prkno postali!
sta reci, u koju politicku stranku se uclanit, kojoj vjerskoj zajednici donirat pare...panem et circenses
- Neradnik
#146 Re: Koje smo mi prkno postali!
fatamorgana wrote: meni oni ne fale,
- nosara
#147 Re: Koje smo mi prkno postali!
MZ je u Bosni stvorila haos iz kojeg nema izlaza... Projekat koji je nedefinisan, sa gomilom nerjesivih problema, prostor u kojem se snalaze samo kriminalci... Kroz donacije peru savjest, a daleko vise izvlace preko svojih banaka koje su ovdje pokupovale sve... Isto je i u hrvatskoj, iako hrvatska ima svabe iza ledja...amazon wrote:A dobro, takava razmisljanja su nas i dovela tu gdje jesmo sada..pogledaj, malo oko sebe, cije su banke u BiH, ko ti salje pomoc...Evropska unija jeste na neki nacin vec tu, svjedno sta ti mislio..nosara wrote:Nece spasit ni vas, vece katolike od pape... Nece spasit ni sebe, stavise...amazon wrote:
A sta je alternativa, za Bosnu i Hercegovinu, jedino je ta unija moze spasiti, novi ratova i razaranja, da ne bude kao neke Africke drzave..
Namecu idiotske kriterije za ulazak u uniju koja se raspada po savovima... Sve jasno... Samo gubimo vrijeme...
- fake believer
#148 Re: Koje smo mi prkno postali!
Ono kad malo bolje pogledas, bolje bi im bilo imaju Svabe ispred sebe, negoli na ledjima 
- Arteta
#149 Re: Koje smo mi prkno postali!
True.jefferson wrote:Sto bi?fake believer wrote:Aaaaa, lijencine su dakle ti znalci, haMa niko ne voli radit, pa to ti je.
Ako krenes raditi ono sto je potrebno ovoj drzavi da postane konkurentna znaci otpustiti hiljade ljudi iz administracije, napraviti reformu zdravstvenog sistema, smanjiti plate onoj administraciji koja ostane, itd, itd.
Jaro, to ko god uradi, nekad ce uci u istoriju kao neko ko je poveo BiH ka boljoj buducnosti, ali ce zato izgubiti prve nadolazece izbore.
- bosan
#150 Re: Koje smo mi prkno postali!
Bice bolje kad nam iz guzice dodje u guzicu