Koje osobine naseg naroda volim ?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Ljuska_u_BaklaFi

#51 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Cudan su Bosanci svijet! Ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, zivi inatom i sevapom i ne znas shta nadjaca i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni, i sve izmedju toga. A povrh svega , moji su i ja sam njihova, kao rijeka i kaplja, i sve ovo shto govorim kao da o sebi govorim. :D
Shto se sve kroz vijekove nakupilo u tim ljudima! Osjechanje vlastite neodredjenosti, tudje krivice, teshke historije, neizvjesne buduchnosti, straha od promjene,zhelje za dobrotom i humanoscu koja bi se odnosila na sve ljude bez ikakvih ogranichenja i chestih razocharenja koja su radjala mrzhnju. To su veoma slozheni i zamrsheni ljudi i teshko ih je razrjeshavati po prvom vidjenju i po vanjskim utiscima.Drugi nam chine chast da idemo pod njihovom zastavom jer svoju nemamo. Mame nas kad smo potrebni a odbacuju kad odsluzhimo. Nesrecha je shto smo zavoljeli ovu svoju mrtvaju i necemo iz nje, a sve se placha pa i ova ljubav. Svako misli da ce nadmudriti sve ostale i u tome je nasha nesrecha. :-)
nevenkagaragic

#52 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by nevenkagaragic »

Toto wrote:ja obozavan nas talenata za rahatluk i aksamluk
Upravo TO je prvo sto sam primetila kad sam dosla u Bosnu (udajom 1975.god.)!
Mesa Selimovic, kojeg izuzetno cenim, je najbolje opisao Bosnu i Bosance, gotovo fotografski.
Nesto slicno, jako interesantno, procitah na ovom portalu. Kao skenirano. Sve osobine Bosanca koje sam procitala (i ne samo procitala) su plemenite, ljudske, pozitivne, ali...previse plemenite sto nije dobro za same Bosance. Treba znati lupiti sakom i reci odlucno : DOSTA! To je moje misljenje.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091215086
Vertigo

#53 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by Vertigo »

Kada se zbog jednog "obicnog" ubistva blokiraju glavne saobracajnice polumilionskog grada na nekoliko dana.
sredina koja ne da na se.....
milenko

#54 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by milenko »

Vertigo wrote:Kada se zbog jednog "obicnog" ubistva blokiraju glavne saobracajnice polumilionskog grada na nekoliko dana.
???? ovo citam, kao nesto sto ti volis, jel' tako??? ako je tako, onda je to ono sto JA najvise NE volim ovde, ko nesto bi promjenili, a nema se mu.a da ide do kraja...
Kopenhagen

#55 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by Kopenhagen »

Omiljena osobina....??? Da podjebava :D
Vertigo

#56 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by Vertigo »

milenko wrote:
Vertigo wrote:Kada se zbog jednog "obicnog" ubistva blokiraju glavne saobracajnice polumilionskog grada na nekoliko dana.
???? ovo citam, kao nesto sto ti volis, jel' tako??? ako je tako, onda je to ono sto JA najvise NE volim ovde, ko nesto bi promjenili, a nema se mu.a da ide do kraja...
da, volim, i to se ponovilo u dva slucaja....i ne bih da ovo bude rasprava o politici
Zlata M.

#57 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by Zlata M. »

Vertigo wrote:
milenko wrote:
da, volim, i to se ponovilo u dva slucaja....i ne bih da ovo bude rasprava o politici
...ni ja,ako ikako moze :)
lamarab

#58 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by lamarab »

samo ovdje te prijatelj moze saslusati ko mater tvoja,
mada ce svi sto iz daljine gledaju-reci-to ti je raja/ ko' , mjenjas je ko gace/
e nije, ovdje kad kafenises ko sa sobom da kafenises,
pa eto ko umije nek uziva, ko ne umije...
velikibrnjo

#60 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by velikibrnjo »

Neke nase osobine bile lose ili dobre sigurno su jedinstvene na dunjaluku (ne znam da jos ko nosi potkosulju i ljeti i zimi :D )
plaho smo ti merhametli i to bas onako volim kod nas
plahovite naravi
HUMOR - moze pricati ko sta zeli ali u ovom dijelu svijeta nema nam niko ravan
Kod komsije uvijek mozes pokucati na vrata i pitati za jednu kilu secera soli ili litru ulja, ako u kakvoj akciji slucajno nestane navedenih namjernica
I znam da nam se cesto stranci ibrete, kako to mi janjad okrecemo i kako umijemo tefericiti :mrgreen: :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#61 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by Truba »

kuda wrote:Volim Je zato sto je samo kod nas potkosulja obavezan dio odjece-bez toga garantirana prehlada!

potkošulja je dio moga tijela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: nemoj mi to razdvajat :lol: :lol: :lol: :lol:
velikibrnjo

#62 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by velikibrnjo »

dupli
BajrinNajmladji

#63 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by BajrinNajmladji »

Kod našeg naroda volim što je krava i to komšijska, krucijalna stvar. Smisao života. :D
milenko

#64 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by milenko »

BajrinNajmladji wrote:Kod našeg naroda volim što je krava i to komšijska, krucijalna stvar. Smisao života. :D
hahahahaha
svaka cast :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
samo malo

#65 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by samo malo »

Ne kontam kako neko nakon svih onih medjukomsijskih pokolja, pljacke imovine prvog komsije, istemanih prozora i istemanih vodovodnih cijevi prvog komsije, moze govoriti o dobrodusnom narodu :-)

Volim sto volimo sami sebe da lazemo :-)
ljubav_aha

#66 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by ljubav_aha »

nevenkagaragic wrote:
Toto wrote:ja obozavan nas talenata za rahatluk i aksamluk
Upravo TO je prvo sto sam primetila kad sam dosla u Bosnu (udajom 1975.god.)!
Mesa Selimovic, kojeg izuzetno cenim, je najbolje opisao Bosnu i Bosance, gotovo fotografski.
Nesto slicno, jako interesantno, procitah na ovom portalu. Kao skenirano. Sve osobine Bosanca koje sam procitala (i ne samo procitala) su plemenite, ljudske, pozitivne, ali...previse plemenite sto nije dobro za same Bosance. Treba znati lupiti sakom i reci odlucno : DOSTA! To je moje misljenje.

http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/091215086

bosanci se nekad lupali sakomna stol,ali smao zeni,a kome ce drugom :mrgreen:
ljubav_aha

#67 Re: Koje osobine naseg naroda volim ?

Post by ljubav_aha »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Cudan su Bosanci svijet! Ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, zivi inatom i sevapom

pih,sto je tu uopste lijepo :?
Post Reply