Mislim,kad to mogu ovdje i u odnosu na ove ljude,sto ne bih mogla i kad smo mi u pitanju ?
A ti... ?
Koju to BiH volis ? Onu iz vlastite projekcije ili onu koja jeste ?
jedna tamo wrote:volim kako se iščuđavamo svemu novom, neobičnom...svi se okreću gledaju kao da je neznam šta....
a dok vani šta god da uradiš niko se neće okrenuti....go možeš hodati ma niko te negleda....
Ziva istina8. sekretar SKOJ-a wrote:Ja volim to što se svi boje propuha, bez obzira koji je bh. narod u pitanju.
Kakvi su ljudi Bosanci?
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doci ce što je odredeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da cesto budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom rijeci; ne lice na junake, a najteže ih je uplaštiti prijetnjom; dugo se ne osvrcu ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve pocne da ih se tice, sve isprevrcu i okrenu na glavu, pa opet postanu spavaci, i ne vole da se sjecaju niceg što se desilo; boje se promjena jer su im cesto donosile zlo, a lako im dosadi jedan covjek makar im cinio i dobro. Cudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjaca i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve izmedu toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.
Mesa Selimovic
8. sekretar SKOJ-a wrote:Ja volim to što se svi boje propuha, bez obzira koji je bh. narod u pitanju.
Svaka castsarayewo wrote:Mesa je to najbolje rekao... i sve to volim.
Kakvi su ljudi Bosanci?
Pametni su ovo ljudi. Primaju nerad od Istoka, ugodan život od Zapada; nikuda ne žure, jer sam život žuri, ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana, doci ce što je odredeno, a od njih malo šta zavisi; zajedno su samo u nevoljama, zato i ne vole da cesto budu zajedno; malo kome vjeruju, a najlakše ih je prevariti lijepom rijeci; ne lice na junake, a najteže ih je uplaštiti prijetnjom; dugo se ne osvrcu ni na što, svejedno im je što se oko njih dešava, a onda odjednom sve pocne da ih se tice, sve isprevrcu i okrenu na glavu, pa opet postanu spavaci, i ne vole da se sjecaju niceg što se desilo; boje se promjena jer su im cesto donosile zlo, a lako im dosadi jedan covjek makar im cinio i dobro. Cudan svijet, ogovara te a voli, ljubi te u obraz a mrzi te, ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove, živi i nadom i sevapom i ne znaš šta nadjaca i kada. Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve izmedu toga. A povrh svega moji su i ja njihov, kao rijeka i kaplja, i sve ovo što govorim kao o sebi da govorim.
Mesa Selimovic
Isto ovako, potpis.ladyblue18 wrote:Ne volim je. Ali nemam druge.![]()
Mi kao narod imamo puno vise negativnih stvari nego pozitivnih.
Kao pozitivnu bih izdvojila to sto smo uvijek spremni pomoci drugom, pa cak i onaj koji zivi u neimastini ce izdvojiti marku da nekome pomogne.
Volim sto smo uvijek spremni na zajebanciju, i na smijeh.
Pozitivna je isto ta nasa bezbriznost isto koliko je i negativna.
Ne volim sto je kod nas moto "samo nek se ne puca" a ostalo more da ti radi o glavi ko hoce a ti ces sutit, i govorit suti moze i gore.![]()
Opcenito mentalitet naseg naroda mi nikada nije odgovarao, i uvijek se osjecam "ko krme u Teheranu".
Drzavu kao ovakvu ne volim. Volim je s tog aspekt da sam u njoj rodjena i da bez obzira na sve uvijek mi je najdraza, i ima toliko toga dobrog u sebi, ali dzaba kad je unistena i unistavaju je non stop.
Ali to je vec druga tema.
Volim sto se ovdje pod narodom misli na sve nas...bez obzira na krvna zrnca ! BIH narod !Koje osobine naseg naroda volim ?
Bojiš se i ti, i te kako, samo ne znaš kojeg propuha.AdnanSA wrote:Ja se ne bojim propuha.