Naravno da je ovo u neku ruku generalizacija, ali u tome je i poenta, iznosimo lične stavove.
Što se mene tiče.. ja bi da se provodim sa Grcima, da pijem sa Rusima, da radim sa Njemcima a da mi komšije budu Šveđani.
Švicarci su onako okej, znaju se zezati ali ne previše i zatvoreni su malo i hladni. Nekidan sam upoznao i dva Rusa i znam jednu Ruskinju od ranije i bili su veoma raspoloženi za priču i otvoreni. Francuzi isto uglavnom jako dobri ili barem oni koje ja znam, uvijek su spremni za neku šalu i provod ali ja ipak više volim naše fore i provode ali sve u svemu u redu su i sviđaju mi se. Španci su isto fini i otvoreni i šprdatori su veliki. Znam dva Turčina, navodno su okej kao ali su veliki foliranti i imam osjećaj da lažu čim zinu... Rumuni mi se nisu svidjeli, imali su neki nadmen stav, a nemam pojma zašto. Portugalci su iz mog iskustva prepredeni, drug kaže da je bio u Portugalu i da su jako slični nama, ne znam. Tunižani su sasvim u redu i zabavni su. Ovih par Marokanaca koje poznajem ne volim nikako, škrti su i bezobrazni i samo gledaju svoj interes. Iranci si isto fini i na momente pogubljeni malo čini mi se.
Skandinavci previše zatvoreni, ali što se tiče pića, gotiva žestoka.