Koje mane mrzite kod ljudi?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Koje mane najvise mrzite kod ljudi?

povrsnost
9
11%
sklonost glupiranju
3
4%
sklonost laganju
20
24%
sklonost dokazivanju
2
2%
njihovo diskriminiranje drugoga i drugacijeg
16
19%
oholost
15
18%
lijenost
4
5%
pametovanje
13
15%
ili nesto drugo...
3
4%

Total votes: 85

int21

#76 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by int21 »

Pa kad se realno sagleda, ljudi su uglavnom najvece stetocine na ovoj planeti. I najvise su belaja donijeli cjelokupnom sistemu. A imaju najvecu moc da rade ispravne stvari.
tranquil

#77 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by tranquil »

Mana koja meni najviše smeta kod ljudi je skromnost.

Iako se ponekad pogrešno ubraja u vrline, ovo je mana, jer nikada nije iskrena, i iza nje su uvijek neke zadnje namjere, kao npr. da se osoba "proda" drugima, ili da se sama sebi dopadne, ili služi osobi da bi lakše gledala na druge ljude sa umišljene moralne visine.

Tako formulisana, skromnost objedinjuje u sebi nekoliko mana gore ponuđenih u anketi (sami možete pretpostaviti koje).

Ne kaže se džaba da je skromnost vrlina ljudi koji nemaju drugih vrlina.
Murat Sabanovic

#78 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by Murat Sabanovic »

zar svako od nas ponekad ne podigne nos..ili poenkad slaze...ili traca...ili ponekad bude skrt...ili ponekad bude tvrdoglav...
Cholina_Lokica

#79 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by Cholina_Lokica »

Murat Sabanovic wrote:zar svako od nas ponekad ne podigne nos..ili poenkad slaze...ili traca...ili ponekad bude skrt...ili ponekad bude tvrdoglav...
jok, na forumu su inace svi bezgrjesni, izrazito moralni, nisu pravili greske u zivotu, itd... :oops:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#80 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by Chmoljo »

Dile wrote:
Murat Sabanovic wrote:zar svako od nas ponekad ne podigne nos..ili poenkad slaze...ili traca...ili ponekad bude skrt...ili ponekad bude tvrdoglav...
jok, na forumu su inace svi bezgrjesni, izrazito moralni, nisu pravili greske u zivotu, itd... :oops:
ja sam komunjara. ku'ćeš veću mahanu u ovom vaktu? :mrgreen:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#81 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by KatarinaKosaca »

Chmoljo wrote:ja sam komunjara. ku'ćeš veću mahanu u ovom vaktu? :mrgreen:
Svaki čovjek ima pravo na ideju. Ukoliko time ne ugrožava drugog ili mu osporava da ima svoju, sasvim legitimno.
samo malo

#82 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by samo malo »

Ja mrzim da mrzim (by Mrgud)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#83 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by Chmoljo »

KatarinaKosaca wrote:
Chmoljo wrote:ja sam komunjara. ku'ćeš veću mahanu u ovom vaktu? :mrgreen:
Svaki čovjek ima pravo na ideju. Ukoliko time ne ugrožava drugog ili mu osporava da ima svoju, sasvim legitimno.
:lol: :lol: :lol: jes' aha. "hoćeš da prođem kroz tebe?" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Cholina_Lokica

#84 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by Cholina_Lokica »

Chmoljo wrote:
Dile wrote:
ja sam komunjara. ku'ćeš veću mahanu u ovom vaktu? :mrgreen:
meni kazes :oops:
mofo33

#85 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by mofo33 »

Chmoljo wrote:
mofo33 wrote:
Chmoljo wrote:mrzim jednu jedinu manu... što ne vole mene. kako su samo nesvjesni svoje nesvijesti :roll:
eto te skolski primjer svih gore navedenih citacija :D
:mrgreen: niko ne zna ustvari, da sam ja, Chuck Norris :mrgreen:
uz sve to si + mitoman :razz:
pusapusa

#86 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by pusapusa »

LAKSE MI JE RECI STA VOLIM-VOLIM DA SE MOZEMO ISPRICATI I SVAK SEBI.BEZ DRAME I VELIKIH OCEKIVANJA.NE VOLIM DA SE STALNO "HRVAM" S ONIM S KIM PRICAM,UMORI ME BRATE DOKAZIVANJE.NE ZAMJERAM NI KAD NEKO SLAZE ILI AKO JE NEKO GLUP,NIJE DO NJEGA.NAJVISE MI IDE NA ZIVCE NEKO DOKAZIVANJE.IMO SAM PRILIKU U ZIVOTU DA VIDIM I OKUSIM I NAJGORE SIROMASTVO I ZIVOT PO HOTELIMA,SVE PLACENO-TE ME NE INTERESUJE NICIJI POSLOVNI USPJEH,UMARA ME KAD MI NEKO POKAZUJE SVOJE AUTO,KUCU,....DRUSTVO SU MI BILI I BRAVARI(BEZ UVREDE) I NAUCNICI,JEDNAKO SAM IH TRETIRO.HVALA LIJEPO ZA ZRELU TEMU.I IMA RAJE KOJU TRAZIS,TREBA NEKAD MALO SACEKATI DA NAIDJU.UZDRAVLJE,PUSA
andrija2007

#87 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by andrija2007 »

Najviše mrzim demokratiju kod ljudi.
hakazvaka

#88 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by hakazvaka »

laganje ne podnosim.
mrzim ono neko pokazivnje, a viđu mene i u mene mi auta...
Erzsebet

#89 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by Erzsebet »

Inače organizujem fudbalske termine i najviše mrzim kad mi ljudi otkažu sat prije termina. To pokazuje samoživost i osjećaj da su samo oni važni, pogotovo kad se radi o nekim debilnim razlozima. U srijedu je jedan tip otkazao "jer mu dolazi punac". Jedan je jednom otkazao, "jer mu ne da mama, i ima ispit za 14 dana" (imao je tada 24 godine). Nije problem što samo mene zeznu, iako ja tada izgubim živce i vrijeme tražeći nekoga drugog, nego što zezne 11 ljudi, ukoliko ne nađemo nikoga u tako kratkom roku.
Visoki Predstavnik

#90 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by Visoki Predstavnik »

Zaboravio sam jos da dodam u svom postu jednu posebnu manu, jednu posebnu vrstu ljudi...

Iz dna duse mrzim ljude koji tracaju, dakle tracere! One koji nemaju pametnija posla od blacenja i pljuvanja po drugima, njihovim uspjesim i neuspjesima. Takvi mi se naprosto gade i mogao bi ih polit' benzinom i zapalit' bez trunke savjesti! :x
jedna tamo

#91 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by jedna tamo »

dvoličnost
frfi.

#92 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by frfi. »

ja ne volim ljude koji se svima smijese i koji su sa svima dobri..izbjegavam ih u sirokom krugu, to su najvece hinje :D

a trudim se da ne mrzim nikoga, to je mana-mrziti bilo sta i bilo koga...
nervira me kada neko govori "ljudi su ovo ljudi su ono"....mi smo svi takvi(neko je napisao-stetocine), i dok govorimo jedni drugima sta MRZIMO i rijec MRZITI upotrebljavamo kao sasvim normalnu, i dok je to ok....... :roll: :roll: :roll:
po mom misljenju nije ok mrziti bilo sta-to te cini losom osobom... mozes da se ne volis nekoga/nesto, mozes da izbjegavas da pricas s nekim, moze te nesto nervirati-ali kada pocnes mrziti..........to su teske rijeci a da ne pricamo o osjecajima.. :roll: :roll:

men je mama uvijek govorila, sine prvo ispred svoje avlije pometi :D :D
patkica

#93 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by patkica »

int21 wrote:Pozzdrav, evo me opet.

Kao sto neko rece, lakse je nabrojati sta volim kod ljudi...i zena naravno...ali definitivno mrzim:

povodljive, bezmozge, kurve, pedere, uvlakace, lazove, neodgovorne, napuhane, primitivne, bezobrazne, netolerantne, 92-vjernike, zatucane, narcisoidne, prepotentne, umisljene, fasisticki nastrojene, opet lazove, ja-sam-najbolji, ......osobe. Uh....

Ustvari, ja uglavnom mrzim ljude, ako ne sve onda veliku vecinu. Draze su mi zeke, mede, mace, kuce..... Jer ljudski skotovi uglavnom znaju da grijese, i opet to cine...

Pozzdrav za ljubitelje ljudi...
Nisam mizantrop, ali i ja nekako preferiram zivotinje. :D
zelenashica

#94 Re: Koje mane mrzite kod ljudi?

Post by zelenashica »

Uh jest' puno mržnje na ovoj temi...... :roll:

Ne znam ali ja baš ili sam ja luda pa svačiju manu prekrijem nekom negovom vrlinom(jer ko ima mane mora imati i vrline ;-) )....ili fkt treba da počenem drugačije... :skoljka:
Post Reply