P.S. Please neka se muskkarci ne smiju previse, stvarno smo mi zene smotane kada su u pitanju auta
Koje gorivo nasuti?:)
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
pascha
#1 Koje gorivo nasuti?:)
Posudila sam od tate auto i danas poslije posla trebam nasuti gorivo, ali ne znam koje treba
...auto je fiat punto i znam da je benzinac...please help...
P.S. Please neka se muskkarci ne smiju previse, stvarno smo mi zene smotane kada su u pitanju auta

-
Teufik iz Los Angelesa
a da nazoves tatu i pitas
ma bezolovni trazi
ma bezolovni trazi
-
pascha
ma necu njega da pitam peglat ce me kako ga ne slusam kad govori i te suplje stvari, a ofirno mi da dodjem na benzinsku i ne znam sta treba nasuti...znam da ima neki super98, ima neki 95 i Bog zna sta jos...a ne znam sta od toga treba...znam samo da ne treba dizel;:)))))
-
deset_u_pola
#7 Re: Koje gorivo nasuti?:)
Pašinice moja, odeš fino na pumpu pa ti pumpadžija naspe odgovarajuće gorivo. Ništa ne razmišljaš, samo mu daj ključ od rezervaora i naravno novac.pascha wrote:Posudila sam od tate auto i danas poslije posla trebam nasuti gorivo, ali ne znam koje treba![]()
![]()
...auto je fiat punto i znam da je benzinac...please help...
P.S. Please neka se muskkarci ne smiju previse, stvarno smo mi zene smotane kada su u pitanju auta![]()
![]()
![]()
-
felix
Koje godiste? Vjerovatno 95 ica. Bitno ti je da, ukoliko automobil ima katalizator, tj ukoliko se toci zeleni bezočlovni, da ne naspes crveni (pistolj pumpe svakako ne moze u rezervoar) jer ces spaliti katalizator. A bezolovni 95 ili bezolovni 98, svejedno ti je, ovaj drugi ima vise oktana - jaci je i efikasniji protiv detonatorskog izgaranja (koristi se za motore jace snage) i skuplji je. Imas jos eko 95 (benzin sa smanjeniu udejlom sumpora ali ga nema na nasem trzistu0
)
-
ado-šampion
Ja rasprave. Ovako to ide: Bilo koje moderno auto ide na eurosuper 95 (91 normal teško da ima negdje), benzinci s direktnim ubrizgavanjem eurosuper 98. Šta se tu ima raspravljat? Većina auta sada ima katalizator, tako da je apsurdno raspravljat eurosuper ili super (bezolovni ili olovni). Ako naspeš bezolovni u auto bez katalizatora ništa neće biti.
Znači bilo koji Punto benzinac eurosuper 95 i nema problema. Al ste komplikovani!
Znači bilo koji Punto benzinac eurosuper 95 i nema problema. Al ste komplikovani!
-
felix
ado-šampion, a ne bi se slozio.
98 ic anije namjenjena iskljucivo autima sa direktnim ubrizgavanjem. Moze se tociti u bilo koji automobil koji koristi bezolovni benzin, samo sto je skuplji. Ima vise oktana i sprjecava detonatorsko izgaranje i daje malo snage.
Treba djevojka da zna, uz duzno postovanje prema tebi, da crveni ima olovo. Moze natociti pa i taj belaj. Sta fali sto diskutujemo, pa ovo je forum
Barem ja volim diskutovati 
"Ako naspes bezolovni u auto bez katalizatora nece nista biti" netacno.
Ukoliko automobil nema katalizator, vjerovatno je da trosi olovni benzin. Ako naspes bezolovni benzin u automobil koji koristi olovni doci ce do problema: olovo u benzinu ima svoju funkciju, a to je da vrsi funkciju "podmazivanja nekih dijelova (da li su ventili, stvarno nisam siguran.)" To sto si ti rekao moze se uraditi samo ako se doda aditiv bezolovnom benzinu
98 ic anije namjenjena iskljucivo autima sa direktnim ubrizgavanjem. Moze se tociti u bilo koji automobil koji koristi bezolovni benzin, samo sto je skuplji. Ima vise oktana i sprjecava detonatorsko izgaranje i daje malo snage.
Treba djevojka da zna, uz duzno postovanje prema tebi, da crveni ima olovo. Moze natociti pa i taj belaj. Sta fali sto diskutujemo, pa ovo je forum
"Ako naspes bezolovni u auto bez katalizatora nece nista biti" netacno.
Ukoliko automobil nema katalizator, vjerovatno je da trosi olovni benzin. Ako naspes bezolovni benzin u automobil koji koristi olovni doci ce do problema: olovo u benzinu ima svoju funkciju, a to je da vrsi funkciju "podmazivanja nekih dijelova (da li su ventili, stvarno nisam siguran.)" To sto si ti rekao moze se uraditi samo ako se doda aditiv bezolovnom benzinu
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
Pa onaj pishtolj od olovnog benzina "nemere se ni turit" u auta koja imaju katalizator
.
-
ado-šampion
Nisam ni rekao da je 98-ica namjenjena isključivo benzincima s direktnim ubrizgavanjem, uvijek se može natočiti gorivo veće oktanske vrijednosti od propisane, pa tako i 98-ica može i kod onih koji koriste 95, ali se ne isplati, iz ličnog iskustva.
Koliko sam ja upućen bezolovni benzin može u auta koja nemaju katalizator (ili za koje je predviđen olovni) bez ikakvih problema, samo što je skuplji, pa za tim nema potrebe.
I nemam ja ništa protiv diskusije, ali ste previše zakomplikovali jednostavnu stvar.
Koliko sam ja upućen bezolovni benzin može u auta koja nemaju katalizator (ili za koje je predviđen olovni) bez ikakvih problema, samo što je skuplji, pa za tim nema potrebe.
I nemam ja ništa protiv diskusije, ali ste previše zakomplikovali jednostavnu stvar.