Koje djevojke treba zaobilaziti?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
triconja

#251 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

One sto nece na kafu :lol: :lol: :lol:
insomnia78

#252 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by insomnia78 »

One sto su jace o’tebe
Image
ovo_mi_je_nick

#253 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by ovo_mi_je_nick »

One koje su pupčanom vrpcom vezane za drugaricu.

One koje rade u sportskim radnjama.

One kojima su razvedeni roditelji.

One koje imaju više škole od tebe.

One koje nikad nisi vidio bez šminke.

Ove treba zaobilaziti ko ima namjeru zasnivati bračnu zajednicu a ko ima priliku i želi samo umočiti, to privesti na kauč ili zadnje sjedište i saopštit joj da nije problem u njoj već u tebi :lol:
triconja

#254 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

ovo_mi_je_nick wrote:One koje su pupčanom vrpcom vezane za drugaricu.

Ove treba zaobilaziti ko ima namjeru zasnivati bračnu zajednicu a ko ima priliku i želi samo umočiti, to privesti na kauč ili zadnje sjedište i saopštit joj da nije problem u njoj već u tebi :lol:
Image
Paco

#255 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Paco »

Sudeci prema ovome, pozeljne djevojke za brak nemaju drugarice, ne rade u sportskim radnjama (po mogucnosti nigdje ne rade), dolaze iskljucivo iz skladnih porodica gdje se zna red, rad i disciplina a daska od wc solje nikad nije podignuta, neobrazovane su i uvijek nasminkane - cak i kada idu u krevet...

Evo nesto ne znam dal' da pustim suzu ili aplaudiram na sve ovo :cry:
triconja

#256 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

Paco wrote:Sudeci prema ovome, pozeljne djevojke za brak nemaju drugarice, ne rade u sportskim radnjama (po mogucnosti nigdje ne rade), dolaze iskljucivo iz skladnih porodica gdje se zna red, rad i disciplina a daska od wc solje nikad nije podignuta, neobrazovane su i uvijek nasminkane - cak i kada idu u krevet...

Kakoš pišat ako je daska špušćana, mora to vajkad bit vamgor.
moonca

#257 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by moonca »

triconja wrote:
Paco wrote:Sudeci prema ovome, pozeljne djevojke za brak nemaju drugarice, ne rade u sportskim radnjama (po mogucnosti nigdje ne rade), dolaze iskljucivo iz skladnih porodica gdje se zna red, rad i disciplina a daska od wc solje nikad nije podignuta, neobrazovane su i uvijek nasminkane - cak i kada idu u krevet...

Pa sjedne ko' ko coek. :lol: :oops:
triconja

#258 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

moonca wrote:
triconja wrote:

Pa sjedne ko' ko coek. :lol: :oops:
Ha ja, pa ne cisti on halu, sto se njega tice more i u lavabo pisat :lol:
Image
Paco

#259 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Paco »

Bivša supruga mi je toliko prigovarala zbog te daske da sam na kraju iščupao wc šolju i ugradio čučavac :stidljiv:
superiska

#260 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by superiska »

Je l' ovo kihnuo :pisnula: :pisnula: :pisnula: :pisnula:
Oooo sta pocini :lol:
Anestezija

#261 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Anestezija »

koje imaju zajebanu braću
Euridika
Globalna šefica

#262 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Euridika »

:-)

Obrazlagaću redom, ali svojim...

1) One koje su pupčanom vrpcom vezane za drugaricu.
Ako to znači da nemaju svoje JA bez te drugarice, onda mogu shvatiti. Inače, ne vidim problem u imanju bliske prijateljice.

2) One koje nikad nisi vidio bez šminke.
Ima žena koje ne vole izlaziti van bez šminke, ali to ne mora značiti da se svaki put maskiraju "ratničkim bojama" do neprepoznatljivosti. Ni ja ne volim previše napadnu šminku i samo u tom smislu mogu razumjeti ovu konstataciju. Blaga do umjerena šminka služi uljepšavanju i naglašavanju crta lica.

3) One koje rade u sportskim radnjama.
Ovo bi valjda trebala biti šala :?

4) One kojima su razvedeni roditelji.
Zbog? Misliš da će po automatizmu krah braka njezinih roditelja značiti da će i njen brak završiti razvodom? Da ona ne cijeni instituciju braka, da je loše odgojena, da će širiti negativan utjecaj...? :shock:

5) One koje imaju više škole od tebe.
Šta je ovo - kompleks niže vrijednosti? Ako je obrazovanija od tebe, onda će tvoja prirođeno slabija inteligencija izaći na vidjelo pored inteligentnije žene? :shock:

Ako ovako razmišljaš, da razmisliš možda da li je brak uopće za tebe? :zoka:
Tomahawk11
Globalni moderator

#263 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Tomahawk11 »

Euridika wrote:

Ako to znači da nemaju svoje JA bez te drugarice, onda mogu shvatiti. Inače, ne vidim problem u imanju bliske prijateljice.

Ima žena koje ne vole izlaziti van bez šminke, ali to ne mora značiti da se svaki put maskiraju "ratničkim bojama" do neprepoznatljivosti. Ni ja ne volim previše napadnu šminku i samo u tom smislu mogu razumjeti ovu konstataciju. Blaga do umjerena šminka služi uljepšavanju i naglašavanju crta lica.

Zbog? Misliš da će po automatizmu krah braka njezinih roditelja značiti da će i njen brak završiti razvodom? Da ona ne cijeni instituciju braka, da je loše odgojena, da će širiti negativan utjecaj...? :shock:

Šta je ovo - kompleks niže vrijednosti? Ako je obrazovanija od tebe, onda će tvoja prirođeno slabija inteligencija izaći na vidjelo pored inteligentnije žene? :shock:

3, 4, 5 :lol: :lol: :lol:
triconja

#264 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

Euridika wrote:

Ovo zadnje je ziva istina, u mene tetka (mamina tetka a i ja je zovem tetka, ima zena oko 70-80 godina) ima zavrseno par razreda osnovne a tetak ima osnovnu i zanat i samo joj to prebacuje, kad se svadjaju samo joj to spominje. I meni tetka kad god me vidi nakon svadje kaze sine ne trazi zenu koja nije obrazovana isto kao ti. :lol: :lol: :lol:
ovo_mi_je_nick

#265 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by ovo_mi_je_nick »

Euridika wrote:

Vezano za 5) - Veći stepen školovanja ne znači i veći stepen inteligencije. Nego, problem je u tome kad ona pri prvoj svađi oko česme spomene kako ona ima više škole od tebe. Odabirom ove kombinacije si osuđen da budeš donji. Ja biram isti nivo školovanja.

Pod 4) 80 % brakova se raspadne ako su u njemu djeca razvedenih roditelja (kad je mogla moja mama/tata mogu i ja)

3) Nije šala. Mnogi znaju poentu.

2) : 1) To je to
zipoo

#266 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by zipoo »

I da nema veci stepen skolovanja ona ce tebi nesto nabiti ako je tako odgojena.
JThomas

#267 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by JThomas »

gdje ima volje za nabijanje razlog će se uvijek i vrlo lako naći :mrgreen: nacrtati, izmisliti, izračunati ako treba... :mrgreen:
endokrinologija

#268 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by endokrinologija »

Djevojke koje farbaju kosu u crveno (vatrena nijansa).
-Nisam se nikad farbala

Imaju tetovaže ( bilo kakve, ali napose tzv. "tramp stamp" na leđima)
-Nemam tetovazu, mozda bih uradila neku bas sitnu nesto diskretno sto ima neko logicno znacenje

Pretjeran piercing (jezik, nos, više od 2 u ušima. Pupak se i nekako može oprostiti kao mladalacki zanos)
-nemam ni to hahha niti bih imala

Ako su redovne na raznim rave i festivalima nakon sto napune 21. godina.
-bila redovna do 18te, vise nisam..odem na poneku svirku i to je par puta godisnje i to je to

Luđački pogled (one iskolačene oči)
-valjda nemam..cesto mi kazu da “sijecem” svojima ocima zbog neobicne boje plavo-sivo pa sad sta god mislili pod tim :lol:

Ako ima više muških od ženskih prijatelja.
-nemam vise muskih od zenskih ali mislim da to nije mjerilo ni za sta.. koja je vjerna moze imati i samo muske prijatelje oko sebe, vi cete biti JEDINI za nju.

Ukoliko na FB često postavlja vjerske citate.
-jeza me hvata na to :/

Ukoliko na FB i Instagramu više od jedanput sedmicno mijenja profilnu sliku i ukoliko više puta sedmicno postavlja nove slike ili nekakve neodređene statuse gdje se žali na nekoga ili nešto.
-na fbu ne pamtim kad sam promijenila profilnu, a na instagramu mozda jednom sedmicno ali ne samo svoje slike..

Ukoliko joj je na FB idol Marilyn Monroe.
-kome je jos ona idol?

Ukoliko je jedino dijete.
-imam seku :D

Ukoliko je iz lošestojeće porodice s velikim brojem braće i sestara (koji će tebi sjesti na leda i vrat).
- “ne sjedam” ni ja niti jednom za vrat sto bi moja porodica..
Ukoliko voli izlaziti u noćne klubove baš svakog vikenda.
-noup
Ukoliko zna više o alkoholu i opojnim supstancama od Tebe.
-pa nije da ne znam ali nisam nista puno probala samo mi bilo interesantno da znam hahaha
Alkohol haman ne pijem, a eto probala sam svasta nije nista posebno i odustala :P

Ukoliko je u stalnim svađama sa svojim prijateljicama (ili na poslu), i ako je stalno "progonjena".
-nisam, nisam
Ukoliko ima više od jedne mačke ili kućnog ljubimca.
- dva psa, haman ko da jednog imam xD

Ukoliko puši više od 1-2 cigarete tjedno
-ne pusim

Ukoliko često putuje i ako je obišla "cijeli svijet".
-jedva skontam pare za ljetovanje, jebiga student..

Ukoliko koristi Tinder.
-ne koristim uopste
Frizerka.
-nisam
-ne shvatam zasto bi to bio problem. Ko voli neki posao neka radi. Muske predrasude cc

Konobarica.
Isti odgovor
Cheerleaderica.
Nisam. I to ne vidim razlog zasto bi bio problem ?

Stalno nesigurna i traži vanjsku validaciju.
-ma ne mogu biti sigurnija

Ukoliko joj su se roditelji razveli u djetinjstvu.
-sretniji su od mene koliko se vole haahh

Ukoliko ima čudno ime (obično ime napisano na čudan način. Ovo je više relevantno na zapadu).
-nemam
Opsjednuta s reality programima (Big Brother itd).
-kad budem besposlena gledat cu (citaj u penziji) hahaha

E sad ove druge
Može na prste nabrojati knjige koje je pročitala u životu.
- ma ne mogu nabrojati ove koje sam naucila da bih polozila ispit a kamo li sta sam procitala u toku zivota hahahah
- Misli da može zatrudnjeti ako sjedne negdje nakon muškarca (o da, čula sam i toga)
Ima jos takvih?
- Bira prijatelje prema njihovom statusu u društvu.
-e pa takve trazite po izgledu takve i dobijeteb
Smatra d aje obrazovanje gubljenje vremena, itd...
-cista suprotnost :D

neudate poslije 25+, one koje nemaju vozacku, nije upisala visu skolu, felacio je zgrozava, sise manje od C+ .
—Ti si bas poseban slucaj. Evo i ja se zgrozavam od onih muskaraca koji govore u 35toj ma nije nama kasno za dijete nikd ali zenama jeste. Tu vozacku trebas preformulisati u to da znaju voziti posto se stalno zalite da ne trebaju zene biti za volanom ;)
A cuj, svakako vama nije u zdnje vrijeme problem biti sponzor pa ces lako platiti za sise. Volite vi takve :P
Ostalo sto sam stigla procitati. Ja se recimo grozim neprirodnih obrva, usana i svega. Prvo ruzno je kad ja kao zensko vidim neku sa tonom sminke ko da se nije kupala tri dana pa samo stavlja sloj na sloj. Dovoljno je malo pudera, maskara i naglasiti usne nekom neutralnom bojom

ONO STO MI NAJVISEEE BODE OCI I NIJE MI JASNO
Ako je obrazovanija od tebe, dala se u tu karijeru, valjda ima pameti da cijeni i tebe.. ako te voli nece te nikada podcijeniti na taj nacin.. tako da to mi je presmijesno i ne mogu vjerovati da vam je to neki kriterij.
Shvatite da zene imaju svoja prava i vole biti ostvarene jednako kao i vi. Nekome nije zelja da bude domacica, a nekome jeste. Uostalom vecinom bas domacice bivaju prevarene zbog toga sto sjede kuci, zapuste se i slicno. Tako da.. muskarci pometite ispred svojih vrata, pa onda trazite savrsenu kao sto ste naveli ;)
ultima_palabra

#269 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by ultima_palabra »

Iz prakse (jaran) znam da to "iz familije razvedenih roditelja" zna biti problem. Ne mora, ali su dobre šanse da hoće.

Ovo sa školom niđe veze... valjda trebaš težiti da budeš sa boljima od sebe, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi.
triconja

#270 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by triconja »

Image
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#271 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by JoseMujica »

sve koje se nisu udale do 25te
Tomahawk11
Globalni moderator

#272 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Iz prakse (jaran) znam da to "iz familije razvedenih roditelja" zna biti problem. Ne mora, ali su dobre šanse da hoće.

Ovo sa školom niđe veze... valjda trebaš težiti da budeš sa boljima od sebe, kako u prijateljstvu tako i u ljubavi.
Ovo prvo....svakako. Razvedeni roditelji, problemi, trzavice, očuh, maćeha, milion nekih stresnih situacija....milion mogućnosti da bude problem....a tu su i eventualne traume pretprljene u brodolomu roditelja ili sa maćehom/očuhom.
pecpec

#273 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by pecpec »

Treba zaobilazit debele,one srednje debljine i mrsave,one koje samo pricaju i one koje sute,visoke srednje i male,plave smeđe crne i ofarbane,obrazovane i ne obrazovane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#275 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?

Post by _BataZiv_0809 »

Tomahawk11 wrote:
ultima_palabra wrote:Iz prakse (jaran) znam da to "iz familije razvedenih roditelja" zna biti problem. Ne mora, ali su dobre šanse da hoće.

Ovo prvo....svakako. Razvedeni roditelji, problemi, trzavice, očuh, maćeha, milion nekih stresnih situacija....milion mogućnosti da bude problem....a tu su i eventualne traume pretprljene u brodolomu roditelja ili sa maćehom/očuhom.
Ko to prodje itekako zna cijeniti harmoniju u vezi...
Post Reply