pesak wrote:Interesuje me koje bi mi kjnige preporucili bosanskih autora ? Sad su se kod nas desavali "Dani Sarajeva" i volela bih da procitam neku knjigu .
Pogotovu me odusevio kako je govorio prvi covek s desna na slici. On je Sarajlija. Kako se zove? Volela bih da procitam neku njegovu knjigu.

Tribina - predstavljanje sarajevskih pisaca: Muharem Bazdulj, Saša Ilić, Željko Obrenović, Namik Kabil, Vahid Piralić, Vule Žurić
/Srbin nije sigurno/ Srpski pisci su lupali kojesta kao po komandi.
Na slici prepoznajem Nihada Hasanovića, ćelav sa naočalima. On ti je napisao nekoliko drama, imam jednu koja se zove "Zaista", onako u postmodernom fazonu. Nije Sarajija nego Bišćanin, živi u SA, više prevodi nego što piše, ali ima zbirku priča "Kad su narodi nestali", objavio Zoro 2003.
Na slici je i Namik Kabil, zadnji desno. On ti je više scenarist (Kod amidže Idriza), ali ima objavljen roman "San", 2004., "Zoro". Preporučio bih i jednog i drugog, ali i Faruka ŠEhića (Transarajevo - poezija i Pod pritiskom - proza) Udara u glavu i jedna i druga.
Ostalo od novije produkcije - Bore oko očiju, više će ti na ovom sajtu pomoći - ima blogger koji je autor Saudin Bećirević vodio s ratnim pričama u obliku dnevnika. To je ono što mi prvo pada na pamet.
A imaš i ovo - Hemon, Mehmedinović, Džamonja (naročito!), Jergović...to ti je već etablirano kao klasika