Nemoj da ti se žuri sa kupovinom automobila, prvo prelistaj ovaj blaženi internet pa se detaljno informiši prije nego potrošiš taj sigurno ne mali novac. Ja nisam protiv toga da početnik vozi veći i malo jači auto (samo pod uslovom da je osoba razumna i da ne glumi fast and furious na cesti), i ja sam ga vozio i tako se čovjek brže navikne, ali veći auto automatski znači i veći troškovi same exploatacije. I što si rekao da je pun oglas tih Audija i Mercedesa, pa možda jest ali to su ili škartovi (mezari) od auta ili su lažni oglasi.
Dakle, poslušaj razumne savjete...auto se uglavnom kupuje mozgom. Kad te novčanik žulja od love, onda kupuješ srcem. Budimo realni, za taj budžet se ne može birati auto koji voliš.
Eno u subotu kod Gračanice poginuše dva momka od 18 godina. Mali imao 7 dana vozačku, sjeo u Passata TDI, vozio oko 150-160 km/h i pritom se zapucao u banderu koju je izvalio i prepolovio na pola. Naravno, na mjestu su bili mrtvi, a auto je gotovo neprepoznatljivo. Zatim, prije par dana u Zenici je malac ''zagrlio'' stub sa Golfim III. Previše je te omladine agresivno za volanom, pitam se ko je najviše kriv zbog te situacije, da li su roditelji ili neki drugi faktor..
Evo preporučio bih ti staru Fabiu TDI, ali se plašim da je previše snažno za početnika