koja yamaha....

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
The_Flyer2002

#1 koja yamaha....

Post by The_Flyer2002 »

je vama najbolja?? i zasto?
evo jedna za motoriste.

YAMAHA YZF600R
Even back when this bike was introduced as Yamaha's full-on supersport replica middleweight, it still had a softer edge than most of its competition. This isn't a bad thing, either, especially now that the R6 has taken over repli-racer duties, leaving the 600R to fulfill a more street-oriented role. Make no mistake, though, the fully adjustable suspension and zingy, 599cc Four are plenty capable; but the slightly more-upright riding position and more-protective fairing make this a sportbike for the long haul. Think of it as a lightweight alternative to Honda's VFR800.
Image

YAMAHA YZF-R6
In 2003, this was Cycle World's Ten Best winner in the hotly contested 600cc Supersport class. For good reason, too, as it combined a 100-horse inline-Four with the best-handling chassis you could get. What really put it over the top, though, was the easy-to-roost nature of this beast, providing a very high level of performance that riders with wide-ranging skill levels are able to access. The R6 returns this year basically unchanged, as do all of its competitive counterparts-save Suzuki's new GSX-R600. Liquid Silver paint with flames elevates the price by $100.
Image

YAMAHA YZF-R1
The heat has been on in the liter-class sportbike realm in recent years as superbike racing shifts toward 1000cc Fours taking over as the top dogs. The all-new YZF-R1 is Yamaha's answer to the call. The frame, engine, suspension and styling have all been substantially reworked for 2004 to improve performance and power. The engine is claimed to produce at least as much stomp as Suzuki's all-conquering GSX-R1000, and there's no doubt the tuning fork folks have done everything in their power to make the R1 handle better than ever. Just check out that beautiful braced swingarm!
Image

YAMAHA VIRAGO 250
The sole-surviving Virago is about as basic as things get in Yamaha's cruiser lineup. It's a tidy little package with its 250cc V-Twin engine and diminutive overall size, which makes it a great bike for rank beginners. The low seat height ensures that shorter riders can still plant foot firmly to earth at stops, and the easy-to-manage powerplant makes learning clutch and shift action about as simple as any bike can allow. It's hard to believe you can buy a streetbike for so little money.
Image

YAMAHA V-STAR SILVERADO
Here's your basic entry-level V-Twin cruiser that actually isn't so entry-level. Thank the special "Silverado" treatment, which adds to the standard 650cc Twin a mid-size adjustable windshield, studded seat (with passenger backrest), plus good-size, soft leather saddlebags with big, chromed buckles. Just like the Classic, you get fat tires on spoked rims, valanced fenders, a wide seat and a pullback handlebar for good comfort.
Image

YAMAHA V-STAR CUSTOM
If you're looking for a Star-line Yamaha cruiser, here is the level of entry into the class. The bobbed fenders and skinny front wheel give the bike its "Custom" moniker, but it's the same user-friendly, low-maintenance package as its stablemates. The seat height is low and the weight is lower than that of the Classic models, making it one of the easiest-to-ride middleweight cruisers going. Color is a black-and-white decision, because those are your choices, Raven or Pearl White.
Image

YAMAHA FZ6
A brand-new model this year, the FZ6 is meant to meld the sporty nature of a 600cc supersport bike with the easy gait of a standard. It uses a fuel-injected, tuned-for-midrange YZF-R6 engine hung in a chassis with more relaxed rake-and-trail figures, as well as a longer wheelbase, to emphasize stability. Still, Yamaha worked hard to make sure the bike handled quickly by optimizing engine placement to reduce steering effort, and equipping it with top-level tires. If you like sport riding but also favor comfort (for you and a passenger), the FZ6 should satisfy your needs.
Image

YAMAHA FZ1
If you like a swift riding pace but don't like being turned into Pretzelboy after a half-hour in the hunched-over saddle of a full-on repli-racer, the FZ1 provides a fine alternative. It's got major R1-sourced horsepower, but riding in a plush, good-handling chassis with a "normal" sit-up-and-beg riding position. The tubular handlebar is wide, the seat comfy and the suspension adjustable, meaning you can tune up for a backroad roost or tune down for a long day on the Big Road. It's one of the nicest naked bikes you can buy. Yamaha Blue is the cheaper model, with duo-tone paint running an extra C-note.
Image

YAMAHA FJR1300/FJR1300 ABS
Apologies to Yamaha-and, we guess, to Suzuki, too-but the FJR1300 is basically the Hayabusa of sport-touring rigs. The overmuscled engine bursts with power and torque, available in spades at virtually any rpm, shooting the comfortable, good-handling machine down the road like no luggage-equipped bike before it. The saddlebags are excellent, easy to remove and larger than you expect. Faired-in front turnsignals, a larger (still electrically adjustable) windscreen and a fairing storage pocket are new this year. Also available: An ABS-equipped version (a $1000 premium), although its 320mm front-brake upgrade is shared by both models.
Image

V-STAR 1100 SILVERADO
The Silverado edition returns this year, keeping the primped and touring-ish-equipped V-Star a little more upmarket than its big-bore budget-cruiser stablemates. It keeps the same twin-carb, 1063cc engine that, like the other V-Star 1100s, started life way back in the days of the Virago, but adds a medium-size windscreen, two-tone paint, saddlebags and studded seat with passenger backrest. Nicest thing, though, is all this for such a low price, as it isn't easy to find a big-bore cruiser thus equipped for less than $10,000
Image

V-STAR 1100 CLASSIC
If you're short on cash but long on desire for a full-size V-Twin cruiser, the V-Star 1100 could be your bike. Okay, at 1063cc, it's not quite up to the mammoth-motor standards set by the new breed of 2-liter cruisers such as Kawasaki's new Vulcan 2000, but then again, this bike costs about half as much. You get ample, lively power, a decent-handling chassis and a comfortable riding position, plus all the retro-style you can handle with the valanced fenders, large saddle and staggered dual exhausts. A pair of two-tone-paint models are available this year, plus monochrome black.
Image

ima jos koja ali mrsko mi bilo
berra

Post by berra »

Pozdrav svima. Ja sam novi na forumu.

Zgodna tema za pocetak.

Naravno K I N G svih R-ova ...Yamaha R1...

Greetz
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

WELCOME na forum

meni je ova FZ1 nekako najprivlacnija radi pozicije u kojoj sjedis.
R1 je kao i R6. moras biti naget naprijed i nije bas ugodna za duze relacije. ona jes da leti ali i ovaj je isto dobar.
viva la FZ1

8-)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Ovo je najbolja Yamaha - Royal Star Tour Deluxe
Image
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

hehehe vidi ti njega sta on izabra

fin izbor boga mi. hehe
ja mislim tebi bi bio najbolji jedan harley
akyx

Post by akyx »

uh....vidi joj sissy bara;)-.....i sjedista...
i svijetla naprijed.......auuu
eh..za koju godinu;)........
Last edited by akyx on 03/05/2010 01:32, edited 1 time in total.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

The_Flyer2002 wrote:hehehe vidi ti njega sta on izabra

fin izbor boga mi. hehe
ja mislim tebi bi bio najbolji jedan harley
Kad smo kod Harleya, Fat Boy je moj izbor :D

Image

Da nebi bilo offtopic nije losa ni ova Yamaha Road Star

Image

A pogotovo ova Yamaha Royal Star Venture

Image

Cijena sitnica $17,299 :D
Fair Life

Post by Fair Life »

"Gold Wing"... limuzina na dva tocka.

Image

Image

Image

Image
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Ljudi moji.......firma koja pravi bubnjeve i klavijature nemoze napraviti dobar motor......sve to sto vidite na slikama i sto izgleda kao da je niklovano, sve je to plastika 99%....imam prijatelja koji je kupio Yamahinog choppera i sjebao se kada je vidio da je skoro sve plastika. Imam i par prijatelja koji su se lozili na R1 i R6 pa su se razocarali kada su ih malo provozali.....to su motori samo sa lijepim izgledom....funkcionalnost 0%. Trebao si pitati koju Hondu ili Kawu bi uzeli, a ne Yamahu. Suzuki nije los, ali se stalno kod njih nesto kvari.....recimo kupis ga i nakon 5.000 Km ti rikne vodena pumpa.....a uvjerio sam se da ih vecina nesto trokira i imaju problema sa strujom....znaci prvo Honda pa Kawa....to je moje misljenje jer imam iskustva ne samo sa voznjom nego i mehanikom ovih "dvotockasa". Samo da napomenem: svaka cast za Yamahe do 90 godine, to su nepoderivi motori, a ovo novije 0 bodova.

Pozdrav !
Zadig

Post by Zadig »

Ghost Rider wrote:Ljudi moji.......firma koja pravi bubnjeve i klavijature nemoze napraviti dobar motor......sve to sto vidite na slikama i sto izgleda kao da je niklovano, sve je to plastika 99%....imam prijatelja koji je kupio Yamahinog choppera i sjebao se kada je vidio da je skoro sve plastika. Imam i par prijatelja koji su se lozili na R1 i R6 pa su se razocarali kada su ih malo provozali.....to su motori samo sa lijepim izgledom....funkcionalnost 0%. Trebao si pitati koju Hondu ili Kawu bi uzeli, a ne Yamahu. Suzuki nije los, ali se stalno kod njih nesto kvari.....recimo kupis ga i nakon 5.000 Km ti rikne vodena pumpa.....a uvjerio sam se da ih vecina nesto trokira i imaju problema sa strujom....znaci prvo Honda pa Kawa....to je moje misljenje jer imam iskustva ne samo sa voznjom nego i mehanikom ovih "dvotockasa". Samo da napomenem: svaka cast za Yamahe do 90 godine, to su nepoderivi motori, a ovo novije 0 bodova.

Pozdrav !
Vozdra Ghost druze, pozdravljam.

Moj izbor od ovih gore bi jedino bio ovaj Fazer 1000 (tako se zove u evropi) ili za po grada eventualno novi Fazer 6. Mada bi mozda sacekao kako izgleda novi Fazer 1000.
Sve ostalo hajd da ne nazovem smecem, ali ko je jednom sjedo na R6, ili na R1 zna o cemu pricam. Nije bio toliko neudoban bas, ali ono sa mojih metar 90 smjesno.
Ti bajkovi su pravljeni ono samo za racing track, ko ima mogucnost da se preko vikenda provoza na tim mjestima. Ja sam par puta probo, extra je osjecaj jer se motor moze vise probliziti koristenju svojih potencijala koje u normalnoj voznji koristis jedno da ne pretjeram 50% maximalno.
Ko je gradjen ko Rosi, (koji ima metar i zilet) i kome ne smeta da LEZI na rezervoaru eto mu R1, neg se grci koliko hoce.

Ova FJR nije losa, ali cini mi se da ima samo 5 brzina, nedovoljno za kruzera ako mene pitate, al hajde.

Onaj gold wing... eh gold wing. ODLICAN motor kao u auto, in line 6 :P :P (bar oni stariji, jel sada prave u V? mrzi me da gledam ali mislim da ne)
Motor moze preci kilometara kao u prici, ali je jedino za amerike.

Ne postoji idealan motor, sve je individualno. Ali zna se da je Kawa ili honda ipak nesto malko vise. Suza nije losa, imao sam bas problem sa strujom (presto radit alternator) pa sam ga moro prodat, ali su nesto jeftiniji to je tacno.

Inace generalni problem kod brutalnih motora kao sto su R1 je graf konja i obrtnog momenta.
R1 ima 180 konja i isto toliko kila, ali max snaga je na preko 12 hiljada obrtaja, 101 NM je takodje na preko 10 milja obrtaja.
R6 vrti na 13 milja obrtaja (da dizajnirani su da toliko vrte), ali koliko ima mjesta u gradu ili na normalnoj ulici da toliku snagu???

Inace ti motori se voze ovako:

Image

Pa ko voli nek izvoli na putu SA-Tuzla ili na marijin dvoru
:D
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Hehe.....Zadig ti si fakat legenda....da si negdje blize morao bih se upoznati sa tobom.....i moja odluka bi pala na Fazer 1000 ili 600 to je jedini motor koji je Yamaha izbacila, a da nema mana. Kada sam kupovao motor jedan Fazer mi je pobjegao i onda sam uzeo Kawu ZX9R.....jebi ga nizeg sam rasta pa mi odgovara. U pocetku dok ga nisam provozao mislio sam da je klasicna zujalica za pistu, ali kada sam ga jednom posudio od jarana da odem na more skontao sam da je mnogo vise od motora koji se vozaju po pisti. Motor je tako napravljen da bi ga i ti mogao voziti bez obzira sto si visok 190 cm. Svidjaju mi se rucke na njemu jer nisu previse spustene tako da te ledja ne zabole na duzim putovanjima. Jednostavno motor mi odgovara 100% mada sam i ja vise ljubitelj nekih bez oklopa i sa visocijim ruckama jer su dosta bolji za putovanja...ali....ovaj mi je stvarno legao i ne mislim ga mijenjati bar 5-6 godina. Tako je napravljen da kada sjedis na njemu imas osjecaj da si na 600 ccm, a ne 900ccm. Skontaj...mene je izasao 10.000 KM 1998 godina...a prijatelj je uzeo Yamahu koju je platio oko 20.000 KM i kada je probao moj motor rekao je da je najgluplji covjek na kugli zemaljskoj. Mislim cijena duplo veca, a motori se ne mogu porediti i ako je njegov nov. Ja ne kazem da R1 i R6 ne valjaju.....ali mislim da su precijenjeni i da stvarno ne vrijede toliko love...
Zadig

Post by Zadig »

Ghost, ko zna zna
:)

ZX9R.... lmmmm dobar dobar

jel ovaj bjese 98?

Image

:)
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Upravo taj....samo kod mene je plavi. Pogledaj mu samo rezervoar....mocno brate...nije sto je moj ali je stvarno dobar.....jedina mana mu je sto nema zadnji blatobran. Taj na slici ima ali kod mene nema....mozes li zamisliti da mu je to dodatna oprema. Takav plasticni blatobran kosta oko 400 KM. Bez njega se pravo prlja pogotovo kada vozis po kisi. I vjerovao ti meni ili ne...taj motor na otvorenom trosi 4,5 L, a po gradu mi jos nije presao 6 L. Prije njega sam imao Yamahu FZR 750 1987 sa njom sam presao za 3 godine 45.000 Km i taj motor je takodje izdrzljiv, ali mi uvijek tezimo necem novom pa sam ga zamijenio.
Ticall

Post by Ticall »

Haloo Ghost Rideru da nemas slucajno Nolan kacigu sa americkom zastavom a fino sjedimo pijemo kafu a sad mi pljujes po motoru jel to fino tako :D zajebajem se malo, necu nista komentarisati jer ja imam Yamahu R6 Crnu i uzeo sam je novu iz meni poznatih razloga i prezadovoljan sam (mozda za sad dok nije sta pocelo crkavati) a prije nje sam imao Kawasakija ZZR-600 tako da vam je ova prica klasico ono prepucavanje izmedju proizvodjaca u koje necu da ulazim jer bi moglo otici predaleko A sto se tice cijene NOVIH motora i Yamaha i Kawa su tu negdje cak su neki modeli kod Kawe skuplji tako da ja mislim da nisu precjenjeni

i da zaboravio sam

YAMAHA RULES :D
Zadig

Post by Zadig »

Taman posla da se prepucavamo koji je kakav i koji je bolji

ko drugovi koji raspravljaju US EU razlika, i BMW-AUDI-MERCEDES-TOYOTA

ipak smo bajkeri

uostalom slozili smo se da ako nekome odgovara R1, odgovara mu i tacka

safe ride man
Ticall

Post by Ticall »

Upravo to RESPECT je uvijek izmedju nas ipak smo mi posebna sorta :D
zgembo adislić

Post by zgembo adislić »

meni se najvise svidja fz6...volim nakede..a tek cagiva raptor..mv agusta brutale.. 8)
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Ticall wrote:Haloo Ghost Rideru da nemas slucajno Nolan kacigu sa americkom zastavom a fino sjedimo pijemo kafu a sad mi pljujes po motoru jel to fino tako :D zajebajem se malo, necu nista komentarisati jer ja imam Yamahu R6 Crnu i uzeo sam je novu iz meni poznatih razloga i prezadovoljan sam (mozda za sad dok nije sta pocelo crkavati) a prije nje sam imao Kawasakija ZZR-600 tako da vam je ova prica klasico ono prepucavanje izmedju proizvodjaca u koje necu da ulazim jer bi moglo otici predaleko A sto se tice cijene NOVIH motora i Yamaha i Kawa su tu negdje cak su neki modeli kod Kawe skuplji tako da ja mislim da nisu precjenjeni

i da zaboravio sam

YAMAHA RULES :D

Hehehe......nego ba pusti sada to.....hocemo li u nedelju na remo ? Vidi sa onim delegatima hoce li oni ici pa da se malo provozamo.
Zadig

Post by Zadig »

Hehehe......nego ba pusti sada to.....hocemo li u nedelju na remo ? Vidi sa onim delegatima hoce li oni ici pa da se malo provozamo.
E kako vam samo zavidim sada
:( :( :( :(
Ticall

Post by Ticall »

Ja znam da se ste se dogovarali Mare mi je rekao ja ne znam hocu li ici mozda budem morao raditi i subotu i nedjelju imamo neku inventuru kurcevu, a i znas sta je jos sjeb Daca onaj frajer sto smo sjedili sto je uzeo onog Suzukuja plavo bijelog.... e u utorak burazer njegov je heknuo kod zeke na cvili dobro je prosao nije nista slomio malo je jaja natuko nije malo malo vise udubio je rezervoar nebi ga ja mogao cekicem da lupam 7 dana udubiti onako ostao je na CUM-u vec treci dan mu nadgledaju jaja, uzas zatacko ga od malte i lola sa autom se prestrojavao bez zmigavca i jebiga zviz sreca kacigu je imao i prosao je sve ok samo jaja sto je sjebo......a i rekose kisa za vikend evo vec je danas vrijeme sjeb ali cucemo se svakako ko zna ....
Fair Life

Post by Fair Life »

Image

I ovi znaju napraviti stroj...

Image

Ovo ispod je upravljac za tebe Zadig...

http://www.motorbike.cz/testy/bond/2bmw1200.jpg

Rece mi jedan da rade ovako...

Image

Image

Ovakvih sam nekoliko vidio.
Zadig

Post by Zadig »

:lol:

pa skoro da je tako!

Inace ovaj c1 od BMW-a je inace marketinska propast, prodaja preslaba totalno.

elem

evo mali podatak za one koji bas i ne prate ovaj svijet.
kad si vec pomenuo BMW, pa reko i da naucis nesto (ako to vec nisi znao)

BMW je prosle godine napravio PRVI seriski IN LINE 4 motor, tj NE BOXER, vec kao japanci, 4 cilindra u ravni, pod fenomenalnim uglom od 55 stepena....

izgleda vako:

Image

vidi kako mu je rezervoar oblikovan ko zguzvani papir

:P :P :P
Fair Life

Post by Fair Life »

Poznajem covjeka koji jos uvijek vozi model iz 1953... i jos uvijek kaze da s njim nema problema.

Nisam neki poznavalac ali ih volim razgledati i slusati tudje price.

Ako bi vec trebalo na nesto da "uzjasem" onda nesto poput Vespe ili kakvog drugog malog 'prdavca'... lagaHnice.

Ove Gold Wingove sam sretao na duzim putovanjima. Ne idu u grupi kao vozaci Harleya.
Zadig

Post by Zadig »

Te posljeratne masine (u stvari manje vise ratni modeli samo poboljsani) su jednostavno MRAK. (mislim od BMW-a)

To je bukvalno sinonim za kvalitet!

Bravo za inzinjere svakako!

Ma laganini je najbolje..

Mislim da ovi moderniji goldwingovi IMAJU RIKVERAC pa ti vidi
:P
za parkiranje super, nemoras nogama gurati da izadjes

A to da nisu u grupi sa herlejima, pogotovo u USA to je normalno, ne do bog da se japanski "shit" mijesa sa americkom klasikom
:D :D
Post Reply