Koja vijetnamka?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Warhead

#1 Koja vijetnamka?

Post by Warhead »

Razmisljam da kupim jaknu M-65 (popularno zvana Vijetnamka) u ovom Army Shop-u sto se otvorio u Sarajevu. Medjutim, problem je sto oni imaju tri varijante od tri razlicita proizvodjaca:

Jakna M-65 od Alpha Industries, cijena 195 KM (http://www.armyshop.ba/artikl/30)
Jakna M-65 od Teesar USA, cijena 185 KM (http://www.armyshop.ba/artikl/59)
Jakna M-65 od Mil-Tec by Sturm, cijena 155 KM (http://www.armyshop.ba/artikl/61)

Ja sam inicijalno mislio da kupim ovu od Alpha Industries, medjutim rekli su mi da ona nema ulozak koji se moze skidati, dok ove druge imaju. Navodno, ulozak se moze nabaviti i za Alphu ali ne preko njih - sto mi je malo glupo, jer ako nemaju oni gdje i kako da nabavim?! Takodjer, u samom shopu mi nisu bas znali objasniti stvarne razlike izmedju ova tri modela pa rekoh da postavim temu na forum da vidim ima li neko ovdje iskustva sa ovim jaknama i koja je preporuka.

Konkretno pitanja su:

- Da li se vise isplati uzeti Alphu (milsim da je to orginalna) s obzirom da nema uloska?
- Da li je alpha stvarno kvalitetnija od ove ostale dvije?
- Koja boja, crna ili maslinasto-zelena?
- Generalni utisci... i preporuka.
DobroJutroKolumbo

#2 Re: Koja vijetnamka?

Post by DobroJutroKolumbo »

Ovo nisu original Vijetnamke , nijedna...Ovo su nekakve upgrade verzije...Tacno je da je Alpha , proizvodjac originalnih Vijetnamki , bilo je jos par proizvodjaca...Originalna je maslinasta boja, originalna ima mogucnost ubacivanja postave...I bilo je kupiti originalna Vijetnamka , cini mi se u Zenici , kostala je preko 400 KM...
Warhead

#3 Re: Koja vijetnamka?

Post by Warhead »

DobroJutroKolumbo wrote:Ovo nisu original Vijetnamke , nijedna...Ovo su nekakve upgrade verzije...Tacno je da je Alpha , proizvodjac originalnih Vijetnamki , bilo je jos par proizvodjaca...Originalna je maslinasta boja, originalna ima mogucnost ubacivanja postave...I bilo je kupiti originalna Vijetnamka , cini mi se u Zenici , kostala je preko 400 KM...
Imaju oni Alphinu i u maslinastoj boji... Mislim da jeste orginal, samo mi nije jasno da nemaju uloske. Nisam siguran da li orginlna i ima ulozak? Na Amazonu je Alphina Vijetnamka 100$, tako da mi je ovih 400 KM nesto previse...
Altsa

#4 Re: Koja vijetnamka?

Post by Altsa »

ovo nisu origalne vijetnamke koje imaju sasvim drugacije dzepove. ulosci se dodatno naplacuju u USA gdje sam ja svoju kupio. i nasi dripci su bezobrazno digli cijene vijetnamki. po meni je ova prva najbolja.
minimal

#5 Re: Koja vijetnamka?

Post by minimal »

Definitvo Alpha i to zelena, ta jakna je kao mercedes i nakon deset godina to je vijetnamka a druge ce biti ofucane jakne. :D
Nedavno sam kupio vijetnamku sa neta Alpha original sve po ps-u ali mi Made in China na etiketi kvari dozivljaj. :? :-)
O kvaliteti je suvisno raspravljati naravno ako se radi o originalu, sretno!
lys

#6 Re: Koja vijetnamka?

Post by lys »

Treba li da posaljem koju orginal iz Vijetnama? :)
Ima i dobrih orginalnih sljemova koje nose na motoru umjesto kaciga...
Altsa

#7 Re: Koja vijetnamka?

Post by Altsa »

Her Flick wrote:
Altsa wrote:ovo nisu origalne vijetnamke koje imaju sasvim drugacije dzepove. ulosci se dodatno naplacuju u USA gdje sam ja svoju kupio. i nasi dripci su bezobrazno digli cijene vijetnamki. po meni je ova prva najbolja.
ja sam cuo da ih se tamo moze naci po 10$, jel istina ili laz

a 100% provjerena info je PX butmir, 75$ crna i zelena (SMB)
moj kolega nabavio, licno sam vidjeo etiketu sa cjenom i naravno made in china
laz je da je 10 $. ja sam je kupio u USA u prodavnici gdje se mogu kupiti sva moguca vojna oprema osim oruzja.
EUROBIH

#8 Re: Koja vijetnamka?

Post by EUROBIH »

KUPI ORIGINAL 100%
http://www.usashop.ba
generalni zastupnik za bih :lol: :lol:

http://www.alphaindustries.com/retailes
Fozgen

#9 Re: Koja vijetnamka?

Post by Fozgen »

Damn, imam "vijetnamku" nije niti jedan proizvodjac od nabrojanih, jest "M - 65 Field", i maskirna je ( dakle nije niti crna niti maslinasto zelena ) i jest Made in USA :roll:
A od ovih tri ona Alhpa-ina je nekako najvjerodostojnija replika, druge dvije su iste, il se ja varam, i ne lice bas nest na "vijetnamku".
zijancer

#10 Re: Koja vijetnamka?

Post by zijancer »

ovu prvu samo ako si visok
za druge dvije mozes bit bilo koje visine :-)
ups :? ovo pitanje je jos iz aprila :P
EUROBIH

#11 Re: Koja vijetnamka?

Post by EUROBIH »

Image

1."majka" svih vijetnamki je ALPHAINDUSTRIES-!!!!!! SADA SLAVE 50 GODINA :-D
2.sve alphine vijetnamke i ostali asortimani su američki materijal i kineske ruke!!!
3.cijena originalnih vijetnamki ne moze biti ispod 100 $.Jedino ako nije ispod ruke ili iz propalih usa-eu marketa!!!
4.SVI ALPHINI ASORTIMANI U USA I ZA ZASTUPNIKE U SVIJETU MORAJU BITI ISTI-kvalitet,dizajn,boja,samo su veličine različite u odnosu na eu standarde i norme..............
Koncar

#12 Re: Koja vijetnamka?

Post by Koncar »

A samo malo,ko je proiizvodjac onih vijetnamki s njemackom zastvom na rukavu??? nosale suu se 90-ih kad je grunge bio u procvatu;)-
EUROBIH

#13 Re: Koja vijetnamka?

Post by EUROBIH »

:lol:
Koncar wrote:A samo malo,ko je proiizvodjac onih vijetnamki s njemackom zastvom na rukavu??? nosale suu se 90-ih kad je grunge bio u procvatu;)-

.to je jedna firma kod stutgarta
http://www.sturm-miltec.de/trade/index. ... &pageNav=2

a što se tice originala...to se moze provjeriti sa IC :x ....i na ostalim jaknama sa cigaretom!!!!!...ili sa opitom na -50 c....ali to su tajne. :lol:
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#14 Re: Koja vijetnamka?

Post by Halleluhwah »

Nema boljeg odjevnog komada na svijetu. Pa pogledajte to M-65. Miluje oči svojom ljepotom. :mrgreen:
trinaesti

#15 Re: Koja vijetnamka?

Post by trinaesti »

EUROBIH wrote::lol:
Koncar wrote:A samo malo,ko je proiizvodjac onih vijetnamki s njemackom zastvom na rukavu??? nosale suu se 90-ih kad je grunge bio u procvatu;)-

.to je jedna firma kod stutgarta
http://www.sturm-miltec.de/trade/index. ... &pageNav=2

ima li toga igdje nabavit?
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#16 Re: Koja vijetnamka?

Post by Halleluhwah »

Trinaesti, vjerujem da ima u jednoj prodavnici na Stupu, u onoj šarenoj zgradi. Prodavnici se imena ne mogu sjetiti.
Post Reply