koja se auta najvise kradu?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
bosniak

#1 koja se auta najvise kradu?

Post by bosniak »

koja marka?
do koliko stara auta?
koje bi dobro auto covjek kod nas mogo uzet a da bude siguran od kradje?
hapaju li kod nas dosta dzipove?
farky

Post by farky »

onako od oka, najugrozenija su njemacka vozila, pogotovo VW i AUDI

a ne znam da li iko krade japanska

najstarije sto se krade je GOLF 2 i to uglavnom zbog dijelova, dok ova novija se kradu zbog otkupa

nisam siguran za dzipove ali mislim da nisu cesta meta
Frutek

Post by Frutek »

Ma kradu lopovi sve zivo, mada prvenstveno su na udaru njemacka auta. Znaci ja bi postavio "rang-listu" u vidu:
  • Volkswagen
    Audi
    Bmw
    Sva ostala vozila
Sto se tice auta koja se manje kradu... Fiat, Citroen, Peugeot, Honda, Hyundai, Toyota... Definitivno se manje kradu od njemacke trojke, al kao sto rekoh, u danasnje ludo vrijeme nema pravila za lopine :x

Kod mene komsinica stavila lavlju kandzu na Hyundai Accent :-) :roll:
bosniak

Post by bosniak »

npr audi.koliko moora biti star da nema straha da ce biti ukraden?ili barem da je veca vjerovatnoca da ga nece ukrasti.
farky

Post by farky »

bosniak wrote:npr audi.koliko moora biti star da nema straha da ce biti ukraden?ili barem da je veca vjerovatnoca da ga nece ukrasti.
minimum 20 godina
bosniak

Post by bosniak »

pa zar ima toliko star audi :-D
farky

Post by farky »

bosniak wrote:pa zar ima toliko star audi :-D
ima, kako nema AUDI 80 je jos cest na nasim cestama, mada i njega kradu ako je mladji model
Frutek

Post by Frutek »

bosniak wrote:npr audi.koliko moora biti star da nema straha da ce biti ukraden?ili barem da je veca vjerovatnoca da ga nece ukrasti.
Sto se Audija tice, mirno ces spavat jedino ako trknes do stenare da kupis jednog pozamasnog Pit Bulla i dva il tri poskoka (onako za prednjeg sjedista). Ma nece ti autu pric taman da je sad iz fabrike izaso :D :D
Anell

Post by Anell »

VW
AUDI
Qler

Post by Qler »

generacija prije Audi 80 jaje :D se ne krade, tako cesto :D

mom su dajdzi klapili 80 jaje, bezveze audi skroz, go ko pistolj, matirala bija, kad ga vidis zapitas se koje je auto. Nazvali i rekli fino pare i dobit ces bibi :x

i ode milja!
sunday_morning

Post by sunday_morning »

Frutek wrote:
Sto se Audija tice, mirno ces spavat jedino ako trknes do stenare da kupis jednog pozamasnog Pit Bulla i dva il tri poskoka (onako za prednjeg sjedista). Ma nece ti autu pric taman da je sad iz fabrike izaso :D :D
Frutek...vjeruj ni to ne pomaze :oops: u mojoj porodici se skoro desila kradja..AUDI A6...star oko godinu i pol...ispred kuce bio ''cuko'' k'o tele, rottweiler...i opet nista..uspavaju ih haman :x
Frutek

Post by Frutek »

sunday_morning wrote:
Frutek wrote:
Frutek...vjeruj ni to ne pomaze :oops: u mojoj porodici se skoro desila kradja..AUDI A6...star oko godinu i pol...ispred kuce bio ''cuko'' k'o tele, rottweiler...i opet nista..uspavaju ih haman :x
:shock: :shock: :(
Sunday zao mi je sto to cujem :(

Sve to se desava okolo dok ovi nasi "trgovci" drze auta i dalje na visokoj cijeni. Pa cijene novih auta su absurdne, ludnica ziva. Isto ko da smo Njemacka (cak su tamo daleko i jeftinija auta) :shock: U drzavi gdje i da imas pare da kupis dobro auto - moras dobro promislit jer ne smijes da isto ne bi dobilo nogice preko noci od lopova :x , a gdje je i kupovna moc potrosaca medju najslabijim u Europi. Ali oni i dalje nek drze cijene nebu pod oblacima :x :x
Necuveno :oops:
bosniak

Post by bosniak »

a jos kamate kad se dodaju.bruka ziva
Hendrix

Post by Hendrix »

Nedavno sam gledao na njemačkom kanalu emisiju o tipu koji voza pauk.Kupi auta i ima licencu da uđe u bilo koje auto i da ga odšlepa.Dosadan posao pravo ali najinteresantnije je kako frajer otvara auta.I to otvara SVE!Ja imam punta i kada sam vidio kako čovjek otvori punta u 20 sekundi izgubio sam sve iluzije o zaštiti.Uglavnom u sat vremena emisije je pootvarao od punta do porschea i to sve u manje od minut bez nekog high-tech alata.
By the way,mom komšiji su ukrali Golf 3 iz garaže dok je čovjek spavo.
Frutek

Post by Frutek »

Hendrix wrote:Ja imam punta i kada sam vidio kako čovjek otvori punta u 20 sekundi izgubio sam sve iluzije o zaštiti.Uglavnom u sat vremena emisije je pootvarao od punta do porschea i to sve u manje od minut bez nekog high-tech alata.
:lol: Ma i meni se sve više čini da 100% zaštite nema, nego zaštiti auto što je moguće više, što će odvratiti lopova (jer mu treba malo više vremena) da se bakće s tvojim autom i da odustane, te se okomi na neki sličan bez tolkih zaštita :( .
Hendrix wrote: By the way,mom komšiji su ukrali Golf 3 iz garaže dok je čovjek spavo.
U garaži je lopovima još lakše jer ih niko ne ometa :x
Treba se riješit iluzije da je auto sigurnije samo zato što je u garaži (nažalost ispada da su ista još vise ugroženija) :-? :(
Post Reply