a sa zederom koliko kontam nece moci upravljati
medjutim moze ga nakaciti na slep pa odtegliti
tako da nema sigurne zastite
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Sodom1 wrote:Alal ti cufta burazeru , zapetljao si ga do bola.taureg71 wrote:
ne radim za osiguravajucu kucu, sasvim sam druge struke...uzeo sam full kasko evo vec 3. god za Pezoa koje je sad staro 4 godine, nesto mi glupo, auto platiti preko 20 000 a ne placati kasko...kasko pokriva i stetu na autu, ne daj Boze, i kad si kriv i kad nisi, ili kad se desila steta a nema svjedoka...nije to mala stvar ipak...nesto mi glupo dati 20 i vise milja za auto a kasko ne osigurati, ok zeder, hudini, to je zbog kradje, a kako ce vam zeder "isplatiti" stetu kad vas neko zvekne na parkingu a vi nemate pojma ko vas je udario ??? moj auto je procijenjen na 36500 KM i to jeste realna cijena za nov auto, svake godine se odbije amortizacija i to je normalno, sad da mi ga ukradu dobio bi oko 20 000 a ja ga prije 2 godine toliko platio...e pa sad...ko je lud ??
Ko je lud i ja se pitam
Izvini sta sam pogresno napisaO??? ja sam auto platio prije 2 god 20 000 KM i sad da mi ukradu kazu dobio bi oko 20 000 ...a sad sto u fuckin Bosni svi u sve sumnjaju to je vas problem, moj svakako nije...samo neko sumnjicenje i kukanje...Edin H. wrote:Sodom1 wrote:Alal ti cufta burazeru , zapetljao si ga do bola.taureg71 wrote:
ne radim za osiguravajucu kucu, sasvim sam druge struke...uzeo sam full kasko evo vec 3. god za Pezoa koje je sad staro 4 godine, nesto mi glupo, auto platiti preko 20 000 a ne placati kasko...kasko pokriva i stetu na autu, ne daj Boze, i kad si kriv i kad nisi, ili kad se desila steta a nema svjedoka...nije to mala stvar ipak...nesto mi glupo dati 20 i vise milja za auto a kasko ne osigurati, ok zeder, hudini, to je zbog kradje, a kako ce vam zeder "isplatiti" stetu kad vas neko zvekne na parkingu a vi nemate pojma ko vas je udario ??? moj auto je procijenjen na 36500 KM i to jeste realna cijena za nov auto, svake godine se odbije amortizacija i to je normalno, sad da mi ga ukradu dobio bi oko 20 000 a ja ga prije 2 godine toliko platio...e pa sad...ko je lud ??
Ko je lud i ja se pitam![]()
sema911s wrote:Kakog Ti to pezoa vozis Koji je prije dvije godine vrijedio 20kKM I zadrzao cijenu so sada,
Kasko svake godine umanji vrijednost vozila 5-10-15% zavisi Sta je I kakoo
Role, ja sam ga platio 20 000 a oni su tad po njihovim tablicama procijenili da vrijedi star 2 god 28 000 a NOV 36500, nakon jos 2 god tj danas po njima je oko 20 000...nije problem valjda to skuziti ili se mora sve crtati ???svake godine mu pada cijena 10%, pa ako znas imalo matematiku jasna je racunica...Nov 36500 a star 4 god 20 000....sema911s wrote:Kakog Ti to pezoa vozis Koji je prije dvije godine vrijedio 20kKM I zadrzao cijenu so sada,
Prvu godinu cijena pada oko 20-30% a svaku narednu 10%taureg71 wrote:Role, ja sam ga platio 20 000 a oni su tad po njihovim tablicama procijenili da vrijedi star 2 god 28 000 a NOV 36500, nakon jos 2 god tj danas po njima je oko 20 000...nije problem valjda to skuziti ili se mora sve crtati ???svake godine mu pada cijena 10%, pa ako znas imalo matematiku jasna je racunica...Nov 36500 a star 4 god 20 000....sema911s wrote:Kakog Ti to pezoa vozis Koji je prije dvije godine vrijedio 20kKM I zadrzao cijenu so sada,
Koliko je morao platit?alenthekiller wrote:drugu nedavno ukrali a3 2001 godiste na termama dole, policija mu rekla kao auto ti je pretpostavljamo na palama, pa ako imas s kim idi provozaj se gore vidi neces li naci auto...na kraju su ga zvali lopovi jer je ostavio sve dokumente u autu misleci da ce mu ih ko ukrast u ormaricu onom
platio i vratili mu nazad auto, cak mu lopov promjenio sijalicu jednu nije mu radila hahah
pezo 206 sam vozio i nikad ni jednog provaljivanja, jednom mi je ostao otvoren prozor na skenderiji... vratio se sve kako je i bilo.
Platio 3000 KM!Sodom1 wrote:Koliko je morao platit?alenthekiller wrote:drugu nedavno ukrali a3 2001 godiste na termama dole, policija mu rekla kao auto ti je pretpostavljamo na palama, pa ako imas s kim idi provozaj se gore vidi neces li naci auto...na kraju su ga zvali lopovi jer je ostavio sve dokumente u autu misleci da ce mu ih ko ukrast u ormaricu onom
platio i vratili mu nazad auto, cak mu lopov promjenio sijalicu jednu nije mu radila hahah
pezo 206 sam vozio i nikad ni jednog provaljivanja, jednom mi je ostao otvoren prozor na skenderiji... vratio se sve kako je i bilo.
Kako funkcionise tA primopredaja
alenthekiller wrote:drugu nedavno ukrali a3 2001 godiste na termama dole, policija mu rekla kao auto ti je pretpostavljamo na palama, pa ako imas s kim idi provozaj se gore vidi neces li naci auto...na kraju su ga zvali lopovi jer je ostavio sve dokumente u autu misleci da ce mu ih ko ukrast u ormaricu onom
"rekli mu oni lopovi kao 500 policiji 3000 nama"alenthekiller wrote:nije nikakvu zastitu imao, razvalii mu brave, palio na sarafciger koji dan dok bravu nije napravio. Platio je 3500, rekli mu oni lopovi kao 500 policiji 3000 nama. A sto se primorpredaje tice, zvali ga na telefon. Rekli mu gdje da dodje, on usao u njihovo auto, oni ga odveli do njegovog koje je bilo negdje na parkingu. U voznji im dao pare oni njemu kljuceve i objasnili kako ce da upali. Vratili mu sve i rekli da je auto bilo naruceno negdje u ljevu drzavu samo ljudi odustali od auta pa mu vratili. Zvali ga nakon skoro 10 dana da uzme auto
Jest, aha, rekli ti da vrijedi 28000 kad si ti njima trebao platit kasko. Da li ti se desi kakva nesreca sad, odnosno da ti ukradu auto oni bi ti ponudili 12000 pa bi nakon natezanja s njima dobio najvise 15000 i zahvaljivao bi na sve strane sto si i toliko dobio. Ocigledno ne znas kako rade ta osiguranja nego im vjerujes na rijec i njihovo tepanje samo da im das paretaureg71 wrote:Role, ja sam ga platio 20 000 a oni su tad po njihovim tablicama procijenili da vrijedi star 2 god 28 000 a NOV 36500, nakon jos 2 god tj danas po njima je oko 20 000...nije problem valjda to skuziti ili se mora sve crtati ???svake godine mu pada cijena 10%, pa ako znas imalo matematiku jasna je racunica...Nov 36500 a star 4 god 20 000....sema911s wrote:Kakog Ti to pezoa vozis Koji je prije dvije godine vrijedio 20kKM I zadrzao cijenu so sada,
To baš mora biti neka lijeva država poput Čada ili Mozambika gdje se naručuju ukradeni auti stari 15 godinaalenthekiller wrote:nije nikakvu zastitu imao, razvalii mu brave, palio na sarafciger koji dan dok bravu nije napravio. Platio je 3500, rekli mu oni lopovi kao 500 policiji 3000 nama. A sto se primorpredaje tice, zvali ga na telefon. Rekli mu gdje da dodje, on usao u njihovo auto, oni ga odveli do njegovog koje je bilo negdje na parkingu. U voznji im dao pare oni njemu kljuceve i objasnili kako ce da upali. Vratili mu sve i rekli da je auto bilo naruceno negdje u ljevu drzavu samo ljudi odustali od auta pa mu vratili. Zvali ga nakon skoro 10 dana da uzme auto
Čuj "ako kad "condy wrote:@Monsignor, tebi ako kad ukradu vozilo, ima da im pokažeš kako se auto otkupljuje za male pare