Koja privatna laboratorija?
Moderator: anex
- ellmichak
#1 Koja privatna laboratorija?
Jeste li imali iskustva sa privatnim analizama krvi, konkretnije hormona beta hcg, i gdje ste to radili? Precesljah sve teme, al ne nadjoh da se pisalo o tome. Koliko se cekaju nalazi, i kolko kosta? Danas sam zvala neki u luzanima 43KM 
-
narcisaa
#2 Re: Koja privatna laboratorija?
Draga moja uputnicu pa u dom zdravlja ili u bolničku laboratoriju jer su im metode po kojima rade relevantne i zakonom propisane i priznate a privatne sve do jedna radi tzv. brze testove ili metodama koje su netačne i nesigurne(zato što su jeftinije a tebi naplate punu cijenu). Zato ti nalaze od privatnika, kod svih važnijih i bitnijih pregleda,i ne priznaju nigdje.
- ellmichak
#3 Re: Koja privatna laboratorija?
narcisaa wrote:Draga moja uputnicu pa u dom zdravlja ili u bolničku laboratoriju jer su im metode po kojima rade relevantne i zakonom propisane i priznate a privatne sve do jedna radi tzv. brze testove ili metodama koje su netačne i nesigurne(zato što su jeftinije a tebi naplate punu cijenu). Zato ti nalaze od privatnika, kod svih važnijih i bitnijih pregleda,i ne priznaju nigdje.
-
Bellica
#4 Re: Koja privatna laboratorija?
E pa mene je jedan ginekolog poslao kod toga u Luzanima da uradim hormnalni status, kad sam ga pozvala i pitala za cijenu uhvatila sam se za glavu, jako je skup i vjerujem neefikasan, vjerovatno ima dogovor s ovim ginekologom pa dijele zaradu jer bi me tj nalaz kostao preko 300KM i to prije 4-5 godina, mgu misliti koliko je danas. Zato, mozes ici kod drzavnih, oni su pouzdani, ali ljubaznost i profesionalnost je 0. A imas ona eurofarm centar na Ilidzi, oni su pretty good ili Medline u Hadzicima, ijene im nisu visoke kao kod vih po centru grada. Sretnoellmichak wrote:narcisaa wrote:Draga moja uputnicu pa u dom zdravlja ili u bolničku laboratoriju jer su im metode po kojima rade relevantne i zakonom propisane i priznate a privatne sve do jedna radi tzv. brze testove ili metodama koje su netačne i nesigurne(zato što su jeftinije a tebi naplate punu cijenu). Zato ti nalaze od privatnika, kod svih važnijih i bitnijih pregleda,i ne priznaju nigdje.ne mogu da vjerujem, bas sam zbog pouzdanosti htjela ici privatno, dobila sam broj neke laboratorije u luzanima. Ne mogu da vjerujem da to tako ide. Mislila sam da je nalaz krvi 100% pouzddan, nisam znala da ima razlike u nacinu testiranja krvi. Hvala u svakom slucaju na odgovoru
- ellmichak
#5 Re: Koja privatna laboratorija?
Ma i meni je ginekolog rekao za ove u luzanima, ne mogu da vjerujem da ovaj najobicniji nalaz moze ovoliko da kosta. Hvala na informacijama, ovaaj eurofarm cu zvati, hadzici su mi malo daleko. PozzBellica wrote:E pa mene je jedan ginekolog poslao kod toga u Luzanima da uradim hormnalni status, kad sam ga pozvala i pitala za cijenu uhvatila sam se za glavu, jako je skup i vjerujem neefikasan, vjerovatno ima dogovor s ovim ginekologom pa dijele zaradu jer bi me tj nalaz kostao preko 300KM i to prije 4-5 godina, mgu misliti koliko je danas. Zato, mozes ici kod drzavnih, oni su pouzdani, ali ljubaznost i profesionalnost je 0. A imas ona eurofarm centar na Ilidzi, oni su pretty good ili Medline u Hadzicima, ijene im nisu visoke kao kod vih po centru grada. Sretnoellmichak wrote:narcisaa wrote:Draga moja uputnicu pa u dom zdravlja ili u bolničku laboratoriju jer su im metode po kojima rade relevantne i zakonom propisane i priznate a privatne sve do jedna radi tzv. brze testove ili metodama koje su netačne i nesigurne(zato što su jeftinije a tebi naplate punu cijenu). Zato ti nalaze od privatnika, kod svih važnijih i bitnijih pregleda,i ne priznaju nigdje.ne mogu da vjerujem, bas sam zbog pouzdanosti htjela ici privatno, dobila sam broj neke laboratorije u luzanima. Ne mogu da vjerujem da to tako ide. Mislila sam da je nalaz krvi 100% pouzddan, nisam znala da ima razlike u nacinu testiranja krvi. Hvala u svakom slucaju na odgovoru
- ellmichak
#6 Re: Koja privatna laboratorija?
A je li ko isao u ovu bosna-sunce agram, na alipasinom polju? Vjerujem da su i oni zara, ali imaju dobrih aparata 
-
pranggio