Koja pravoslavna zemlja je po vama idealna?
-
Cazinjanin
#1 Koja pravoslavna zemlja je po vama idealna?
Ovo pitanje ni u kom slucaju ne postavljam kao provokaciju. Naime, primjetio sam da pojedini srbi na ovom forumu sve islamske zemlje svrstavaju u isti kos i mjere ih samo po sta ja znam pustinjama, devama, Aladinima, lampama...
pa, stoga upitao bih Srbe koju bi oni pravoslavnu drzavu mogli izdvojiti kao najnapredniju, dajte da vidimo koja to zemlja postoji da je u rangu razvijenosti ili bogatstva npr. jednog Katra, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Indonezije ili Malezije... (da ne nabrajam).
ponavljam, ne zelim ovim provocirati, nego samo molim da mi navedete bilo koju pravoslavnu zemlju da je bogata i da bi se mogla rangirati kao bogata!?
pa, stoga upitao bih Srbe koju bi oni pravoslavnu drzavu mogli izdvojiti kao najnapredniju, dajte da vidimo koja to zemlja postoji da je u rangu razvijenosti ili bogatstva npr. jednog Katra, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kuvajta, Indonezije ili Malezije... (da ne nabrajam).
ponavljam, ne zelim ovim provocirati, nego samo molim da mi navedete bilo koju pravoslavnu zemlju da je bogata i da bi se mogla rangirati kao bogata!?
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Engleska!!!
-
Cazinjanin
hahaha...OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Engleska!!!
- Bosanac sa dna kace
Covjek valjda pita koja se zemşja moze uporedit sa mnogim islamskim zemljama!
Nije rijec o PROTESTANSKIM ZEMLJAMA ILI KATOLICKIM ZEMLJAMA!!!
Sto se tice razvijenosti Grcka bi se mogla donekle uporedit sa mnogim islamskim zemljama!
A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Grcka mogla uporedit sa nekom islamskom-muslimanskom zemljom!
Sto se tice postivanja manjina i razlicitih od pravoslavlja, a pogotovo postivanja islam, u zadnje vrijeme najvise napretka ima u Rumuniji, ali je ekonomska situacija na nivou ciganluka!
Nije rijec o PROTESTANSKIM ZEMLJAMA ILI KATOLICKIM ZEMLJAMA!!!
Sto se tice razvijenosti Grcka bi se mogla donekle uporedit sa mnogim islamskim zemljama!
A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Grcka mogla uporedit sa nekom islamskom-muslimanskom zemljom!
Sto se tice postivanja manjina i razlicitih od pravoslavlja, a pogotovo postivanja islam, u zadnje vrijeme najvise napretka ima u Rumuniji, ali je ekonomska situacija na nivou ciganluka!
-
OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa...
Engleska je pravo slavna zemlja. Od fudbala do mornarice!!!Cazinjanin wrote:hahaha...OvaRupaNemaDnaaaaaaaaa... wrote:Engleska!!!![]()
![]()
![]()
rekao sam pravoslavna a ne protestanska!
-
hananah
Ja bih to malo obrnula: A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Islamske zemlje mogle uporedit sa Grckom!A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Grcka mogla uporedit sa nekom islamskom-muslimanskom zemljom!
- danas
suti ba hanifa, ko nije bio u grckoj ne zna sta je balkan...hananah wrote:Ja bih to malo obrnula: A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Islamske zemlje mogle uporedit sa Grckom!A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Grcka mogla uporedit sa nekom islamskom-muslimanskom zemljom!
-
Cazinjanin
nisam mnogo putovao, bio sam u UAE i u Grckoj, vjeruj, kad bi ti navece setala sporednim ulicama Dubaija, niko ti nebi nista ni pomislio lose uraditi, jer zbog njihovog serijata niko ni ne pomislja na zlocin prema zenama, dok u Grckoj ne mozes rahat prosetati ni glavnim ulicama a da ruku ne drzis na novcaniku, o setnji navece sporednim ulicama da ti i ne govorim!hananah wrote:Ja bih to malo obrnula: A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Islamske zemlje mogle uporedit sa Grckom!A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Grcka mogla uporedit sa nekom islamskom-muslimanskom zemljom!
-
hananah
Djaba, ja bih se radije setala u po noci po Grckim ulicama nego u po bijela dana po Dubaiju 
Bar se u Grckoj ima sta vidjeti
Ako nista ono zgodne cure i momci, dok u Dubaiju tesko
momci nekakvi nikakvi saka jada, a cure se i ne vide iz "opravdanih" razloga 
Bar se u Grckoj ima sta vidjeti
-
Cazinjanin
znam i zasto. Tebi bi jako godilo da te dok setas sporednim ulicama, dvojica-trojica zgodnih Grka, po mogucnosti pravoslavaca, uhvatila, raspremila i dvojica te drzala a jedan "radio", ono na sto svi turisticki vodici dok ulazis u Grcku upozoravaju mlade turistice. (u slucaju da setas sporednim ulicama Atene).hananah wrote:Djaba, ja bih se radije setala u po noci po Grckim ulicama nego u po bijela dana po Dubaiju
Bar se u Grckoj ima sta vidjetiAko nista ono zgodne cure i momci, dok u Dubaiju tesko
- danas
vidi se da nisi bila u grckojhananah wrote:Djaba, ja bih se radije setala u po noci po Grckim ulicama nego u po bijela dana po Dubaiju
Bar se u Grckoj ima sta vidjetiAko nista ono zgodne cure i momci, dok u Dubaiju tesko
kakvi bona zgodni momci u grckoj
pa termin "ruzna grkinja" je pleonazam, valjda ti to sve govori
-
hananah
Eto ti sve simple malehni znas
Blago tebi i tvojoj vidovitosti 
Eto ja znam puno djece koje su napravili arapi studenti pa ostavili s majkama u Bosni, mislim da to puno govori o "postivanju" zene u Islamu, zato kad bih birala radije bih Grka, doduse imala sam jednog divnog momka Grka prije rata i kad je rat poceo molio me je da idem s njim u Grcku
I zato ih volim, taj narod, vidis kad nisam pristala jer sam zeljela ostati sa svojima ostavio mi je dosta novca da mi se nadje jer je bilo ratno doba, hvala mu
a ono sto su arapi ostavljali curama jesu samo djeca i jedan selam 
Eto ja znam puno djece koje su napravili arapi studenti pa ostavili s majkama u Bosni, mislim da to puno govori o "postivanju" zene u Islamu, zato kad bih birala radije bih Grka, doduse imala sam jednog divnog momka Grka prije rata i kad je rat poceo molio me je da idem s njim u Grcku
-
zlata
Slazem se 1000%!danas wrote:suti ba hanifa, ko nije bio u grckoj ne zna sta je balkan...hananah wrote:Ja bih to malo obrnula: A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Islamske zemlje mogle uporedit sa Grckom!A sto se tice slobode, ljudskih prava, nacionalnih manjina...tesko da bi se Grcka mogla uporedit sa nekom islamskom-muslimanskom zemljom!![]()
![]()
![]()
-
Cazinjanin
da prevedemo, Grk ti je posteno isplatio sve usluge koje si uradila za njega!hananah wrote:Eto ti sve simple malehni znasBlago tebi i tvojoj vidovitosti
Eto ja znam puno djece koje su napravili arapi studenti pa ostavili s majkama u Bosni, mislim da to puno govori o "postivanju" zene u Islamu, zato kad bih birala radije bih Grka, doduse imala sam jednog divnog momka Grka prije rata i kad je rat poceo molio me je da idem s njim u GrckuI zato ih volim, taj narod, vidis kad nisam pristala jer sam zeljela ostati sa svojima ostavio mi je dosta novca da mi se nadje jer je bilo ratno doba, hvala mu
a ono sto su arapi ostavljali curama jesu samo djeca i jedan selam
-
hananah
Danas, nisam bila u Grckoj ali imam puno prijatelja Grka i imaju nesto jako zavodljivo u sebi, kavaliri su, a cure jesu ruzne ali su jako napucane i atraktivne, dotjerane...
a sto se arapa tice nisu mi nikako fini, imaju i neki miris ruzan, a zene im bas nesto i nisam vidjela kako izgledaju
iz "opravdanih" razloga 
a sto se arapa tice nisu mi nikako fini, imaju i neki miris ruzan, a zene im bas nesto i nisam vidjela kako izgledaju
- danas
za arape nisam ni komentarisala, vec onako malohananah wrote:Danas, nisam bila u Grckoj ali imam puno prijatelja Grka i imaju nesto jako zavodljivo u sebi, kavaliri su, a cure jesu ruzne ali su jako napucane i atraktivne, dotjerane...
a sto se arapa tice nisu mi nikako fini, imaju i neki miris ruzan, a zene im bas nesto i nisam vidjela kako izgledajuiz "opravdanih" razloga
a svako generalisanje je ionako bezze...
-
hananah
Upravo tako Cazinjanin
vidi kako si ti malo pametno djetesce
a vidis opet nije bi dijete napravio kao sto su arapi pravili djecu nasim curama pa ih onda ostavljali 
I sta ima lose u tome ako ti je neko prijatelj da ti pomogne u ratu
Nisi cuo za to? Ah, pa da, ti vjerojatno i nemas prijatelja 
I sta ima lose u tome ako ti je neko prijatelj da ti pomogne u ratu
-
zlata
. Hananah...bez zafrkancije..."next vacation"...pravac Bejrut! Grci im u "glancanju" nisu ni do kol'ina...a kamo li u "kavaljerstvu"! A i zene im se samo glancaju!hananah wrote:Danas, nisam bila u Grckoj ali imam puno prijatelja Grka i imaju nesto jako zavodljivo u sebi, kavaliri su, a cure jesu ruzne ali su jako napucane i atraktivne, dotjerane...
a sto se arapa tice nisu mi nikako fini, imaju i neki miris ruzan, a zene im bas nesto i nisam vidjela kako izgledajuiz "opravdanih" razloga
-
Cazinjanin
nista lose u tome sto ti je platio, neke "prijateljske" usluge koje si mu radila.hananah wrote:Upravo tako Cazinjaninvidi kako si ti malo pametno djetesce
a vidis opet nije bi dijete napravio kao sto su arapi pravili djecu nasim curama pa ih onda ostavljali
I sta ima lose u tome ako ti je neko prijatelj da ti pomogne u ratuNisi cuo za to? Ah, pa da, ti vjerojatno i nemas prijatelja
Koje li razlike, arapi (u tvojim verzija = prahistorija cca. 7,000 godina razmisljanje) su pravili djecu nasim curama i ostavljali ih dok si ti npr. naplacivala svoje "prijateljske" usluge Grcima.
Imas pravo, ipak bih izabrao da te obradim pa da ti platim.