Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
-
Qwertz84
#1 Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Mene zanima koja pravila BiH ne ispunjava do danas da bude dio Evropske Unije i mogu li samo bosanskohercegovački političari dovesti našu zemlju u EU ili je i narod dužan nešto uraditi kad su u pitanju ove stvari? Slobodno kretanje robe. Slobodno kretanje radnika. Sloboda osnivanja i sloboda pružanja usluga. Slobodno kretanje kapitala. Zakon o nabavci. Pravo privrednih društava. Zaštita prava intelektualne svojine. Pravo konkurencije. Finansijske usluge. Informacijsko društvo i mediji. Poljoprivreda i ruralni razvoj. Sigurnost hrane, veterinarska politika i zaštita biljaka. Ribarstvo. Prometna politika. Energija. Porezna politika. Ekonomska i monetarna politika. Statistika. Socijalna politika i zapošljavanje. Preduzetnička i industrijska politika. Transevropska prometna mreža. Regionalna politika i koordinacija strukturnih instrumenata politike. Pravda i osnovna prava. Pravda, sloboda i sigurnost. Nauka i istraživanje. Obrazovanje i kultura. Zaštita potrošača i zdravlja. Carinska unija. Vanjski odnosi. Vanjska politika, sigurnosna i odbrambena politika. Finansijska kontrola. Finansijske i proračunske odredbe. I odnosi sa drugim državama.
-
breuer
#2 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
nije to do pravila, mi jednostavno ne pripadamo tamo, a kako smo i relativno nebitni ne možemo postati iznimka kao Bugarska i Rumunija
- Lincoln-Burrows
#3 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
uz to moraš htjeti biti dio te unije što je kod nas jako upitno.
-
Qwertz84
#4 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Zbog čega mi ne pripadamo tamo je li BiH dio Azije ili Afrike? Ako smo relativno ne bitni zbog čega su već najelitnije snage koje su na ovome svijetu postojale ko Rimljani, Osmanlije i drugi ratovali da mogu kontrolirati ovu zemlju ako je bila ne bitna?
-
Qwertz84
#5 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Pa ako misliš da BiH nije država nabavi sebi svijetski atlas i guglaj koliko država su je već priznali i znati ćeš da su to 98% država na ovome svijetu već uradile. Kako ja znam više od 51% stanovništva u BiH hoće da bude dio te unije. Možeš li nam dostaviti neke dokaze da BiH nije država i da većina građane neće da bude dio EU?Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 15:30 Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
- mO k3
- Mate_Miso_Kovac
#7 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Drzava na papiru i u atlasu, i drzava efektivno nisu ista stvar. U atlasu je i Somalija, pa efektivno ne postojiQwertz84 wrote: ↑23/07/2020 15:36Pa ako misliš da BiH nije država nabavi sebi svijetski atlas i guglaj koliko država su je već priznali i znati ćeš da su to 98% država na ovome svijetu već uradile. Kako ja znam više od 51% stanovništva u BiH hoće da bude dio te unije. Možeš li nam dostaviti neke dokaze da BiH nije država i da većina građane neće da bude dio EU?Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 15:30 Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
- Kolinda
#8 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
20% stanovništva BiH su već građani EU, ovih 80% ostalih ne pokazuje da im je stalo da i oni to postanu... ustvari politički predstavnici ovih 80% ne pokazuju tu želju...Qwertz84 wrote: ↑23/07/2020 15:36Pa ako misliš da BiH nije država nabavi sebi svijetski atlas i guglaj koliko država su je već priznali i znati ćeš da su to 98% država na ovome svijetu već uradile. Kako ja znam više od 51% stanovništva u BiH hoće da bude dio te unije. Možeš li nam dostaviti neke dokaze da BiH nije država i da većina građane neće da bude dio EU?Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 15:30 Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
-
high_volume
#9 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Da jesmo, da smo članica EU, naša tri glavna feudalca ne bi mogli biti feudalci, niti njihovi....
-
Milenkov buraz
#10 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
20% jesu po osnovu dvojnog državaljnstva sa R.Hrvatskom građani EU i to ne zbog toga što su nešto posebno već što su ispali iz p*zde iz koje su ispali.Kolinda wrote: ↑23/07/2020 15:5320% stanovništva BiH su već građani EU, ovih 80% ostalih ne pokazuje da im je stalo da i oni to postanu...Qwertz84 wrote: ↑23/07/2020 15:36Pa ako misliš da BiH nije država nabavi sebi svijetski atlas i guglaj koliko država su je već priznali i znati ćeš da su to 98% država na ovome svijetu već uradile. Kako ja znam više od 51% stanovništva u BiH hoće da bude dio te unije. Možeš li nam dostaviti neke dokaze da BiH nije država i da većina građane neće da bude dio EU?Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 15:30 Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
- Kolinda
#11 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Zato i jesu dio EUMilenkov buraz wrote: ↑23/07/2020 15:5620% jesu po osnovu dvojnog državaljnstva sa R.Hrvatskom građani EU i to ne zbog toga što su nešto posebno već što su ispali iz p*zde iz koje su ispali.Kolinda wrote: ↑23/07/2020 15:5320% stanovništva BiH su već građani EU, ovih 80% ostalih ne pokazuje da im je stalo da i oni to postanu...Qwertz84 wrote: ↑23/07/2020 15:36
Pa ako misliš da BiH nije država nabavi sebi svijetski atlas i guglaj koliko država su je već priznali i znati ćeš da su to 98% država na ovome svijetu već uradile. Kako ja znam više od 51% stanovništva u BiH hoće da bude dio te unije. Možeš li nam dostaviti neke dokaze da BiH nije država i da većina građane neće da bude dio EU?Mentalno i kulturološki su još u 18 vijeku.
![]()
-
Milenkov buraz
#12 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Uzrok protektorata je znamo šta. Po meni mi nužno i ne trebamo biti član EU već trebamo svoje stanovništvo dovesti do tog nivoi svijesti da EU mentalitet dovedemo u njihove glave, razmišljanje i životne navike. Ovo govorim sa pozicije najbrojnijeg naroda u BiH a midlim na sva tri naroda i ostale koji žive u BiH. Samo možda 10% stanovništva različitih etničkih skupina je svojim životnim stilom, razmišljanjem i bitisanjem spremno za EU. Tu ne mislim na ove koji su rođenjem dobili EU pristup dvojnim državaljanstvom sa R. Hrvatskom.Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 15:30 Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
-
Milenkov buraz
#13 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Da, slažemo se da su dio EU ne svojom zaslugom i radom.Kolinda wrote: ↑23/07/2020 15:58Zato i jesu dio EUMilenkov buraz wrote: ↑23/07/2020 15:5620% jesu po osnovu dvojnog državaljnstva sa R.Hrvatskom građani EU i to ne zbog toga što su nešto posebno već što su ispali iz p*zde iz koje su ispali.Mentalno i kulturološki su još u 18 vijeku.
![]()
![]()
- Veigar
#14 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Mene ako neko pita ja ni ne bih u EU nikako. Bolje nam je van EU.
-
Milenkov buraz
-
Benjo34
#16 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Ako mi je Hrvatska neko mjerilo demokratije, ljudskih parava, suživota kulture i napretka civilizacijskog, neka nas tu gdje jesmo
-
Milenkov buraz
#17 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Hrvatska je lijepa zemlja, Hrvati su pošetni ljudi ali kao i u svakom narodu imaš protuha koje misle da su ispali iz "ubermensch" p*izde.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
-
Benjo34
#19 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Naravno, šteta što se kao i iz ostalih država čuje samo priča nenormalnih i bolesnih ljudi. Generalno politički bolesni narodi koji će istrijebit jedni druge jer se mrze. Mrze se zbog svojih sličnosti.Milenkov buraz wrote: ↑23/07/2020 16:04Hrvatska je lijepa zemlja, Hrvati su pošetni ljudi ali kao i u svkaom narodu imaš protuha.
- Lincoln-Burrows
#20 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Normalno da sami treba da se dovedemo u stanje kandidata.Milenkov buraz wrote: ↑23/07/2020 15:59Uzrok protektorata je znamo šta. Po meni mi nužno i ne trebamo biti član EU već trebamo svoje stanovništvo dovesti do tog nivoi svijesti da EU mentalitet dovedemo u njihove glave, razmišljanje i životne navike. Ovo govorim sa pozicije najbrojnijeg naroda u BiH a midlim na sva tri naroda i ostale koji žive u BiH. Samo možda 10% stanovništva različitih etničkih skupina je svojim životnim stilom, razmišljanjem i bitisanjem spremno za EU. Tu ne mislim na ove koji su rođenjem dobili EU pristup dvojnim državaljanstvom sa R. Hrvatskom.Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 15:30 Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
Ne može ti odluke donositi jedan Valentin Inzko ako si država.
-
Milenkov buraz
#21 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Ja govorim o drugim stvarima do formalnih odluka. Ja govorim o načinu života, poštivanju zakona, demokratskih principa i slično a ne o pukim odlukama u parlamentima. Ne priječi formalno-pravni status kandidata ili pristup EU Inzko ili OHR već politike koje se vode interesima kojim se vode. Uzrok su politike a Inzko je posljedica no on nije problem već dio rješenja koji je ta ista i EU nametnula ovim narodima. Kužiš?Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 16:07Normalno da sami treba da se dovedemo u stanje kandidata.Milenkov buraz wrote: ↑23/07/2020 15:59Uzrok protektorata je znamo šta. Po meni mi nužno i ne trebamo biti član EU već trebamo svoje stanovništvo dovesti do tog nivoi svijesti da EU mentalitet dovedemo u njihove glave, razmišljanje i životne navike. Ovo govorim sa pozicije najbrojnijeg naroda u BiH a midlim na sva tri naroda i ostale koji žive u BiH. Samo možda 10% stanovništva različitih etničkih skupina je svojim životnim stilom, razmišljanjem i bitisanjem spremno za EU. Tu ne mislim na ove koji su rođenjem dobili EU pristup dvojnim državaljanstvom sa R. Hrvatskom.Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 15:30 Da bi uopće postao kandidat moraš biti država a ne protektorat,
Ne može ti odluke donositi jedan Valentin Inzko ako si država.
P.S Evo još plastičnije, ne možeš biti za EU deklarativno a boriti se opstrukcijama u državnom parlamentu da se najviši postulat parlamentarne demorkatije obori a to su slobodni izbori.
- Lincoln-Burrows
#22 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
To nema veze sa EU, to je pitanje smisla ovakve države.Milenkov buraz wrote: ↑23/07/2020 16:11
P.S Evo još plastičnije, ne možeš biti za EU deklarativno a boriti se opstrukcijama u državnom parlamentu da se najviši postulat parlamentarne demorkatije obori a to su slobodni izbori.
-
Milenkov buraz
#23 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Rekao bih to je pitanje ovakvog uređenja države tj. sistema. Očito sistemi koji su u dejtonu osmišljeni da štite prava naroda postali su kočnica države ka evroatlanskim integracijama, siple as that.Lincoln-Burrows wrote: ↑23/07/2020 16:22To nema veze sa EU, to je pitanje smisla ovakve države.Milenkov buraz wrote: ↑23/07/2020 16:11
-
The 51st State
#24 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Eu je za nas zavrsena prica, treba gledati dalje iza obora. Po meni postali su faktor nazadka za nas. Njihovo interesovanje za nas seze dotle da budemo karantin za imigrante i da uvoze jeftinu radnu snagu.
-
Milenkov buraz
#25 Re: Koja pravila BiH ne ispunjava da bude dio Evropske Unije?
Previše se o tome vazi a suštinski malo radi da prostor naroda koji ovdje žive postane vladavina prava, reda i rada.The 51st State wrote: ↑23/07/2020 19:25 Eu je za nas zavrsena prica, treba gledati dalje iza obora. Po meni postali su faktor nazadka za nas. Njihovo interesovanje za nas seze dotle da budemo karantin za imigrante i da uvoze jeftinu radnu snagu.