koja medijska figura...

Post Reply
gavrilo

#1 koja medijska figura...

Post by gavrilo »

evo upravo nam na faks stize dalai lama... posto ja radim pored studija na informacijama tehnickog univerzitet mogu direktno da pratim "dozivljaj". jbt al' se ljudi otimaju da ga vide... :roll:

svjesno sam ovo postavio na politiku a ne na religiju...
gavrilo

Post by gavrilo »

prosao je... ej vidio sam ga ... wow :shock:

jbt koja koncetracija idiota ... :roll:
gavrilo

Post by gavrilo »

razmisljam se da li da okacim kinesku zastavu 8-)
dr.

#4 Re: koja medijska figura...

Post by dr. »

gavrilo wrote:evo upravo nam na faks stize dalai lama... posto ja radim pored studija na informacijama tehnickog univerzitet mogu direktno da pratim "dozivljaj". jbt al' se ljudi otimaju da ga vide... :roll:

A izvini, gdje ti studiras?
Zadig

Post by Zadig »

gavrilo wrote:razmisljam se da li da okacim kinesku zastavu 8-)
U danasnjem ludili, Dalaj Lama mi lici na onog magarca sto ga po plazi vodaju da se sa njima slikaju djeca za 10 maraka....

A za njim lude 99% ovih kvazi budista, tj kvazi duhovnih ljudi koji "traze smisao" u materijalisticnom paklu zapada, dok su i sami prvenci u tom materijalizmu.

Fuj.

Isitinski "praktikanti" ove filozofije uopste i nemaju potrebu da ga vide, niti da ga gnjave, ili da seru sa njim, da mu se klanjaju i ga govore "I love your work man" :D

Sto se tice kineske zastave....
gavrlo, ima super knjiga o nezavisnosti tibeta, tj kako su se zajebali jer im je i jednoj tacki u istoriji ponudjena autonomija od strane kineza, uz neke obaveze da se ne istupa na medjunoradnu scenu bez potrebe....
gospoda "monks" to nisu znali da iskoriste, i poslje im se desilo to sto im se desilo.
Elem, ne kazem da bi bili sacuvani, ali mislim da nebi doslo do takvog "slamanja" njihove duhovne moci...
gavrilo

#6 Re: koja medijska figura...

Post by gavrilo »

dr. wrote:
gavrilo wrote:evo upravo nam na faks stize dalai lama... posto ja radim pored studija na informacijama tehnickog univerzitet mogu direktno da pratim "dozivljaj". jbt al' se ljudi otimaju da ga vide... :roll:

ETH Zürich
http://www.ethz.ch
gavrilo

Post by gavrilo »

dr.

#8 Re: koja medijska figura...

Post by dr. »

gavrilo wrote:
dr. wrote:

ETH Zürich
http://www.ethz.ch
Gledao sam stranicu, pravo fino izgleda...
gavrilo

Post by gavrilo »

Zadig wrote:A za njim lude 99% ovih kvazi budista, tj kvazi duhovnih ljudi koji "traze smisao" u materijalisticnom paklu zapada, dok su i sami prvenci u tom materijalizmu.

Fuj.
ej gade mi se vise... svajcarci obuceni kao tibetski monasi... :roll: :zzzz: :shock:
Zadig

Post by Zadig »

Eto ti ih....
ili oni, ili oni entuzijasti kojima su starci sve kupili, sredili, zive u svici...i odrekli se materijalnog
:D
jasta
gavrilo

Post by gavrilo »

ti bogati svajcarci mi se posebno gade... eto danas su budiste, sutra ce da pricaju sa entuzijazmom o salsi i latino-americkim nacinom zivota a prekosutra o seks drogi i rokenrolu...
gavrilo

#12 Re: koja medijska figura...

Post by gavrilo »

dr. wrote:Gledao sam stranicu, pravo fino izgleda...
jednostavna...

a ovo je moj fakultet http://www.mavt.ethz.ch
Zadig

Post by Zadig »

gavrilo wrote:ti bogati svajcarci mi se posebno gade... eto danas su budiste, sutra ce da pricaju sa entuzijazmom o salsi i latino-americkim nacinom zivota a prekosutra o seks drogi i rokenrolu...
lako je njima biti budista....
kad je maksimalno zasticen.

Puno je teze recimo prosjecnom bosancu da prihvati filozofiju budizma i to "stanje uma", jer je taj unutrasnji mir prema kome teze budisti non stop narusavan existencijalnim problemima, bijedom, jebanje na granicama (tj uopste se i nemre putovat), posljedicama rata i tako dalje....

Lako je is Zeneve sjesti na voz, obucen u krpe, otici u luxemburg na seminar duhovnog obrazovanja, vratiti se i naci novi smisao zivota. Ima i onih pravih zaista (takvi odu sa zapada da zive u manasitiru)...
Vidio bih ga da se sjeti bude kad ga krene neko jebat od reda za vizu, do obezbjedjenja ispred ambasade, do ljudi u ambasadi, do granicnog prijelaza.....na drugom koraku bi jebo samom budi mater...
gavrilo

Post by gavrilo »

ma to im i ja kazem... ali najbolje je kada mi isti tvrde pare nisu bitne... jbt ne znam da li da se smijem ili da ih razvalim kada tako nesto cujem. nikada nisu znali sta je kriza, sta znaci PREZIVLJAVATI od danas do sutra... :x
Zadig

Post by Zadig »

gavrilo wrote:ma to im i ja kazem... ali najbolje je kada mi isti tvrde pare nisu bitne... jbt ne znam da li da se smijem ili da ih razvalim kada tako nesto cujem. nikada nisu znali sta je kriza, sta znaci PREZIVLJAVATI od danas do sutra... :x
Odlicna recenica iz Avijatora:

kaze onaj matori bogatas na onoj farmi od one glumice (dje ljudi samo slikaju, pisu poeziju, meditiraju):
"We never talk about money, it is never the source of problem"
A kaze mu de crapio:
"That's because you have lots of it!!!!"

Ili tako nesto, ali sustina se zna prepoznati
Post Reply