koja maska za kosu?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

ja_cura_

#1 koja maska za kosu?

Post by ja_cura_ »

posto je moja kosa duga ali isisana, gusta, debljih vlasi, talasasta - ja kosu zato uvijek feniram i naravno tako i isusujem. posto sam probala svakakve maske za kosu - od dove, preko garnier pa do l'oreala i ostale manje poznate marke - pa s nijednom nisam ono bas bila pravo zadovoljna.

hajmo zene i cure, koju vi koristite i koju bi preporucile!
hvala :D
*mima*

Post by *mima* »

Jesi probala maslinovo ulje , jaje......Po meni je to najbolje
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

jesam, probala sam i to, ali nije ono bas...

a i frizer-ex (mogu javno reci a.karisik) mi je bio preporucio da koristim od maslinovog ulja masku iz avona pa sam i nju koristila... ali sve je to isto.

mozda sam ja "nedefinisana" po tom pitanju. :-)

a malo bolje rezultate postizem, to sam sigurno zapazila, kada ostavim masku da djeluje oko sat vremena, iako pise da je potrebno samo 3 min ili 10-15 min.

sto duze, to je bolje, meni se cini.
Pearl

#4 Re: koja maska za kosu?

Post by Pearl »

ja_cura_ wrote:posto je moja kosa duga ali isisana, gusta, debljih vlasi, talasasta - ja kosu zato uvijek feniram i naravno tako i isusujem. posto sam probala svakakve maske za kosu - od dove, preko garnier pa do l'oreala i ostale manje poznate marke - pa s nijednom nisam ono bas bila pravo zadovoljna.

meni je najbolja do sad bila dove za obojenu kosu... cak i kad nisam imala trunku boje na kosi :)

kod tebe je ocito problem sto je previse susis... jesi li probala da na glavi sto duze drzis peskir, da ti pokupi sto vise vlage, pa da fen upotrebljavas krace? takodjer, susi kosu na najmanjoj jacini i odmakni sto vise od glave...

ja sam se radi grive osisala na kratko i nije mi zao... imala sam isti problem sa "metlastom" pregustom kosom kojoj nista nije pomagalo :)
mamica papucarka

#5 Re: koja maska za kosu?

Post by mamica papucarka »

Pearl wrote:
ja_cura_ wrote:posto je moja kosa duga ali isisana, gusta, debljih vlasi, talasasta - ja kosu zato uvijek feniram i naravno tako i isusujem. posto sam probala svakakve maske za kosu - od dove, preko garnier pa do l'oreala i ostale manje poznate marke - pa s nijednom nisam ono bas bila pravo zadovoljna.

meni je najbolja do sad bila dove za obojenu kosu... cak i kad nisam imala trunku boje na kosi :)

kod tebe je ocito problem sto je previse susis... jesi li probala da na glavi sto duze drzis peskir, da ti pokupi sto vise vlage, pa da fen upotrebljavas krace? takodjer, susi kosu na najmanjoj jacini i odmakni sto vise od glave...

ja sam se radi grive osisala na kratko i nije mi zao... imala sam isti problem sa "metlastom" pregustom kosom kojoj nista nije pomagalo :)
ja opet kontam da se osisam na kratko :-)
em sam sijeda ko macka :roll:
zena21

Post by zena21 »

mamice sijeda :?
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

ostvaljam ja nju obavezno da se osusi haman skoro pola, pa tek onda susim - feniranje sam svela na 20-tak minuta sto je rekord s obzirom do vrste kose.

to nam je tako familijarno-sestre i ja imamo iste probleme s kosom (manje vise kovrdzave, to je razlika) a sve feniramo!

svaki frizer mi je govorio: aauuu, sto imas kose!!!! zivi se napate dok isfeniraju (bar zarade pare i baksis! :D )

dove za obojenu kosu sam uzimala - meni pravo razocarenje! :sad:
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

zena21 wrote:mamice sijeda :?
familijarno smo tome skloni :roll:
sa 32 godine svaka 15 dlaka mi je bijela :(
ja_cura_

Post by ja_cura_ »

mamice,

to prosarano sijedo, zna izgledati sexy 8-)

moja je kosa jaka i cvrsta, imam osjecaj da me mozes komotno okaciti da visim o njoj :D
Pearl

#10 Re: koja maska za kosu?

Post by Pearl »

mamica 31 wrote:
Pearl wrote:

ja opet kontam da se osisam na kratko :-)
em sam sijeda ko macka :roll:
ma ja sad malo pustam.. dok mi ne dosadi...cisto promjene radi... :)
a lakse ti je ofarbati kad je kratka.. i ne primijete se sijede toliko, ako ti kosa nije pretamna... ;)
mrs. zurbrigen

Post by mrs. zurbrigen »

paul mitchell - seal and shine.
to u kosu prije feniranja - stiti od vrucine i super mirise... :D i nakon feniranja kosa sjaji ko da sam upravo bila kod frizera...

znam da nije maska, ali odkako to upotrebljavam, maske mi nisu vise ni potrebne. samo dobar sampon i conditioner.
surajaa

Post by surajaa »

Najbolje ti znas kakva ti je kosa i sta joj odgovara, ja ti mogu preporuciti lor'eal proizvode, ali iz linije za kosu Kerastase, maske su im super, ja sam jednu njihovu dobila na poklon, doduse ne za kovrcavu kosu (moja je prirodno ravna) i bila sam zadovoljna s tim da nijednu masku ne upotrebljavam nakon svakog pranja, inace mi se slijepi, ali tebi to nece biti problem, obzirom da imas prirodno suhu i kovrcavu kosu...

Ja nekad znam pristupit koristenju domacih recepata, pa uzmem maslinovog ulja, meda i cimeta, sve pomijesam u jednakom omjeru, zagrijem na blagoj vatri ili minut u mikrovalnoj i nanosim na kosu, dok je toplo, niposto vrelo (mozes sprziti tjeme glave), rasporedim po kosi, umotam u najlon kesu, stavim rucnik oko glave i drzim dok mi ne dosadi...moja kosa nakon ovog tretmana sjaji :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

ovi produkti su meni dobri, ja sam prosle godine prvi put probala sprej sa vitaminima... mjesec-dva nakon koristenja mi frizerka komentarisala kako imam lijepu, zdravu kosu (roza flasica).
ovaj sprej sa vitaminima mi je bolje valjao za kosu nego i jedna maska. :)

Image
Salko sto je u vodu skako

#14 Re: koja maska za kosu?

Post by Salko sto je u vodu skako »

preporucujem ti hladno pivo...bolje je od svega ostalog gore navedenog 8-)
semmy

#15 Re: koja maska za kosu?

Post by semmy »

imala sam isti problem kao ti, imam slicnu mozda cak i istu kvalitetu kose... ja vec par godina koristim T kolekciju za suhu, tretiranu kosu od Alcina kozmetike, fakat su extra..T sampon, maska i sprej prije feniranja....
probaj neces neces se pokajati
Vingo

Post by Vingo »

cHupjahalic@ wrote:ovi produkti su meni dobri, ja sam prosle godine prvi put probala sprej sa vitaminima... mjesec-dva nakon koristenja mi frizerka komentarisala kako imam lijepu, zdravu kosu (roza flasica).

Image
ovo sve na slici kosta brat-bratu 2000 maraka... :D

A sto samo ne stavis malo silikonskog ulja za vrhove....I da...sjaj i zdravlje kose dolazi iznutra....sve ostalo je advertising :D
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Vingo wrote:
cHupjahalic@ wrote:ovi produkti su meni dobri, ja sam prosle godine prvi put probala sprej sa vitaminima... mjesec-dva nakon koristenja mi frizerka komentarisala kako imam lijepu, zdravu kosu (roza flasica).

Image
ovo sve na slici kosta brat-bratu 2000 maraka... :D

A sto samo ne stavis malo silikonskog ulja za vrhove....I da...sjaj i zdravlje kose dolazi iznutra....sve ostalo je advertising :D
pa ne koristim ni ja i nisam curi preporucila sve te produkte. :D
nisam mogla naci drugu sliku a ja licno koristim njihova 1-2 produkta i to je to (p.s. imaju masku za kosu :D ). :)
sve je puno vitamina. :D
amrino

Post by amrino »

I kolko je maska za kosu? 100 KM?!
Ko daje tolko para ZA TO- s njim nesto nije u redu... :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

amrino wrote:I kolko je maska za kosu? 100 KM?!
ako cura nije nasla rijesenje i osim toga kad zna da jedno ovakvo pakovanje moze koristiti pola godine onda joj se definitivno isplati. prosjecno vise kosta maska u malom pakovanju.
Vingo

Post by Vingo »

Nemoj bona ovdje dijagnoze postavljati pls! 8)
zena21

Post by zena21 »

a zasto :? :?

ako neko moze priustiti sto da ne... ne kontam :? :roll:
zena21

Post by zena21 »

a zasto :? :?

ako neko moze priustiti sto da ne... ne kontam :? :roll:
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Minnela wrote:
ta maska i ako kosta toliko traje dugo vremena..svako zna svoje i ne vidim razloga da se govori da neko nije u redu jer se usudio to kupiti i to jos za svoje pare ... :? :roll:
pa ovo nije prvi put da ona ispada sa takvim komentarima, jer pobogu ona zna ko je u redu a ko nije samo zato sto se moze nabaviti neki produkt koji ona nema ili s` kojim nije bila u dodiru.
i drugo: otkud ona zna koliko uopste jedna bocica kosta i da li uopste kosta 100 KM? svasta ce covjek vidjeti...
cHupjahalic@

Post by cHupjahalic@ »

Jessie B wrote:
cHupjahalic@ wrote: pa ne koristim ni ja i nisam curi preporucila sve te produkte. :D
nisam mogla naci drugu sliku a ja licno koristim njihova 1-2 produkta i to je to (p.s. imaju masku za kosu :D ). :)
Nesto od ovoga: http://www.hqhair.com/code/products.asp ... =619&pID=1
aha...
ja sam licno nabavila sprej na 2. stranici i prezadovoljna sam. :)
zena21

Post by zena21 »

cHupjahalic@ wrote:
Jessie B wrote:
cHupjahalic@ wrote: pa ne koristim ni ja i nisam curi preporucila sve te produkte. :D
Nesto od ovoga: http://www.hqhair.com/code/products.asp ... =619&pID=1
aha...
ja sam licno nabavila sprej na 2. stranici i prezadovoljna sam. :)
kako si se samo usudila dati pare ZA TO :x :x :D

sram te bilo :lol: :lol: :lol:
Post Reply