Koja je ono reklama na Otoci?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

taxi_driver

Post by taxi_driver »

studentica21 wrote:
internet wrote:Evo reklame u punom sjaju...

Image
Poruka je da si majmun ako pusis? :-?

ma ovo je antipusacka kampanja.:D

u francuskoj zabranili pusenje i u kafanama a kod nas se jos cigare reklamiraju cak i na sporstkim takmicenjima.
ja.neron

Post by ja.neron »

pušite domaće(cigare) i zalijte alpskim mlijekom
fixer

Post by fixer »

reklama im je toliko uspjela da trljaju ruke. dobili sta su htjeli.. ljudi pricaju o njoj
van Basten

Post by van Basten »

ladyblue18 wrote:Ja ne bih da pricam o reklami vec o samoj zgradi.
Dosta sam se vremena pitala sta li ce bit sa zgradom, mislila sam vjerovatno jos jedan trzni centar. I onda vidjeh nekidan clanak da ce to ustvari bit najveci reklamni prostor u BiH.
Meni to malo previse :roll:
Vjerovatno to u svijetu nije ama bas nikakva novina, al mi smo reklo bi se jos daleko od svijeta. Tako da se umjesto ovog "reklamnog prostora" mogla izgradit skola neka manja u nekom mjestu kojem je to potrebno il nesto slicno ali eto to je samo moje misljenje :roll:
neće to biti nikakav reklamni prostor... već stambeno - poslovna zgrada, a reklame će se trpiti na njoj dok se ne izgradi.
Mislim da je šef gradilišta ili ko je već odgovoran za stavljanje onog plakata na zgradu, to uradio da malo zatvori zgradu i sačuva svoje radnike od propuha dok je ovakav minus napolju :D
nokturno

Post by nokturno »

Ne znam je li to stvar navike ali meni ova zgrada djeluje kao strano tijelo na mjestu na kojem je napravljena. Znam da su dobili gradjevinsku saglasnost za ovu spratnost na osnovu visine nebodera koji se vide iza nje ali ipak ova zgrada je puno sira i cini mi se da bi estetski bilo puno ljepse da je koji sprat niza.

Ima li ko od urbanista da nam to protabiri malo :D
Skyfox

Post by Skyfox »

meni je fatalno privlacna :-) :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

...
Last edited by DaysleepeR on 05/09/2009 16:29, edited 1 time in total.
atko

Post by atko »

dje si kinze konze :D

Koliko su samo napuhali ovu reklamu iz marketinske kuce koja je to radila... ja ne kontam u cemu je fol, na svakoj skeli stave zastitnu mrezu (pise "sto" ili tako nekako) ali ti stilisti kad to rade to je urabni potez koji mi ne razumijemo

... treba neko da nam pojasni apstrakciju umjetnickog izraza koji de jere prestavlja sakralnu ratifikaciju vlastite inferiornosti i vlastitog infaltizma bez obzira na kojem nivo aspiracija mi o njemu kao specifikumu govorili ...

bolan onom Memi isti qurac valja njemu po skeli skakati i rolnu mreze razmotati sa ili bez majmuna :-) ko da su LCD 100x100 metara postavili koliku su hampu digli :roll:

Ciljali su na cigaretu privlacnu kao zenu... medjutim, ja sam zaista imao prvu asocijaciju na pusaca kao majmuna :lol: reklama uspjela 100% iako je kic kiceva :-) :roll: :shock: :lol: :D :( :zzzz: :oops:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

...
Last edited by DaysleepeR on 05/09/2009 16:30, edited 1 time in total.
ins

Post by ins »

internet wrote:Za ovaj veoma "inovativan" izgled reklame odgovorna je "kreativni stav" agencija Via Media. Zasluzni su za sve one ruzne BH Telecom i FDS reklame.

http://www.viamedia.ba

http://www.kreativnistav.ba

Mislim da su sve, ali kreativni nisu.
Upravo tako!

Ova reklama na Otoci je nevidjeni promasaj, "najbolje" od svega sto imaju zapravo dvije reklame, sljepljene, na ovakvom mjestu!

Viamedija je odron da veci ne moze biti, do sada su im dno bile reklame za BH Telecom koje vise lice na saopstenja sa partijskog sastanka, ali sada ova preuzima primat!

Odron! :-)
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

ins wrote:
internet wrote:Za ovaj veoma "inovativan" izgled reklame odgovorna je "kreativni stav" agencija Via Media. Zasluzni su za sve one ruzne BH Telecom i FDS reklame.

Upravo tako!

Ova reklama na Otoci je nevidjeni promasaj, "najbolje" od svega sto imaju zapravo dvije reklame, sljepljene, na ovakvom mjestu!

Viamedija je odron da veci ne moze biti, do sada su im dno bile reklame za BH Telecom koje vise lice na saopstenja sa partijskog sastanka, ali sada ova preuzima primat!

:lol: Da je kojim slucajem Ronhil ili Fructal postavio reklamu na istom mjestu vjerujem da bi onda bilo OK. Eno onom komsiji iznad tebe smeta cak i zgrada, kao nije na mjestu, nije Bosmal na mjestu, nisu ni dzamije na mjestu, nije ni rusenje Sarajke na mjestu, valjda je trebalo ostaviti ono staro oronulo zdanje da zjapi prazno i da se vremenom samo od sebe urusi, nije cak ni obnavljanje bivseg HEPOK centra bilo na mjestu! :shock: Mozda najbolje da nista nismo dirali od 1995. godine pa bi sve bilo na mjestu i kako treba. Zaista se svom svojom voljom upinjem da shvatim ovakve negatine likove kojima nikad nista nije po volji, ali mi to na zalost ne uspijeva.

Vidis meni je bas drago zbog ove reklame sto je na njoj FDS a ne Rovinj ili neko treci, drago mi je i zbog poslovno-stambenog centra koji je izgradjen na mjestu orunulog objekta Kumrovec a jos mi je vise drago sto je investitor iz Hercegovine. :)
atko

Post by atko »

@Drvosjeca iz Dejcica cista petica za lokal patriotizam :D

Znaci treba da nam je draze nase govno nego krash cokolada :D :D :D

Znao sam ja de ce neko i do zgrade doci, pa do Semihe, pa do SDP-a, hareta, dode i avaza :lol: :lol: :lol: ... i spiriceve pite umalo da to zaboravim :lol: :lol: :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

atko wrote:@Drvosjeca iz Dejcica cista petica za lokal patriotizam :D

Znaci treba da nam je draze nase govno nego krash cokolada :D :D :D

Znao sam ja de ce neko i do zgrade doci, pa do Semihe, pa do SDP-a, hareta, dode i avaza :lol: :lol: :lol: ... i spiriceve pite umalo da to zaboravim :lol: :lol: :lol:
Nije bas lokal patriotizam, investitor je Hrvat iz Hercegovine. :D

Evo mogu ti naci svaku temu na kojoj likovi trune lose o svakom pojedninacnom projektu koji sam nabrojao. Pa je li do mene ili do njih, je li moguce da svaki od nabrojanih projekata ne valja? Slazem se da ima losih rjesenja, losih projekata, to vidi svako i za to ne treba visa skola, ali ne moze biti da je sve lose i samo lose jer nije tako.
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:Ne vidim dobro, da li je ono slika iz filma, ako jeste, da li su platili copyright?
šuti ne pitaj
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ladyblue18 wrote:Ja ne bih da pricam o reklami vec o samoj zgradi.
Dosta sam se vremena pitala sta li ce bit sa zgradom, mislila sam vjerovatno jos jedan trzni centar. I onda vidjeh nekidan clanak da ce to ustvari bit najveci reklamni prostor u BiH.
Meni to malo previse :roll:
Vjerovatno to u svijetu nije ama bas nikakva novina, al mi smo reklo bi se jos daleko od svijeta. Tako da se umjesto ovog "reklamnog prostora" mogla izgradit skola neka manja u nekom mjestu kojem je to potrebno il nesto slicno ali eto to je samo moje misljenje :roll:

a ja mislio da smo ovo davno apsorbirali (završili) :lol: :-) :)
cico x

Post by cico x »

investitor je onaj saban sto je seve shevio,kako mahala prica!

reklama, je extra,svi pricaju o njoj1

zgrada je najbolja,bas na mjestu gdje fali neka sminkerska zgrada

majmun ko majmun.......uhvatio se foruma i ne popusta!!
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

cico x wrote:investitor je onaj saban sto je seve shevio,kako mahala prica!

reklama, je extra,svi pricaju o njoj1

zgrada je najbolja,bas na mjestu gdje fali neka sminkerska zgrada

majmun ko majmun.......uhvatio se foruma i ne popusta!!

:thumbup:
ins

Post by ins »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ins wrote:

Upravo tako!

:lol: Da je kojim slucajem Ronhil ili Fructal postavio reklamu na istom mjestu vjerujem da bi onda bilo OK. Eno onom komsiji iznad tebe smeta cak i zgrada, kao nije na mjestu, nije Bosmal na mjestu, nisu ni dzamije na mjestu, nije ni rusenje Sarajke na mjestu, valjda je trebalo ostaviti ono staro oronulo zdanje da zjapi prazno i da se vremenom samo od sebe urusi, nije cak ni obnavljanje bivseg HEPOK centra bilo na mjestu! :shock: Mozda najbolje da nista nismo dirali od 1995. godine pa bi sve bilo na mjestu i kako treba. Zaista se svom svojom voljom upinjem da shvatim ovakve negatine likove kojima nikad nista nije po volji, ali mi to na zalost ne uspijeva.

Vidis meni je bas drago zbog ove reklame sto je na njoj FDS a ne Rovinj ili neko treci, drago mi je i zbog poslovno-stambenog centra koji je izgradjen na mjestu orunulog objekta Kumrovec a jos mi je vise drago sto je investitor iz Hercegovine. :)
Dobar si ti! :-)

Reklama je odron i zdravo. O patriotama i patriotizmu mozemo negdje drugo razglabati...
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

DaysleepeR wrote: Hajd dio sa gorilom, ali šta predstavlja crni panter sa desne strane?

Ili pak ajkula na boku?
Čuj šta?!!!! Panter pretstavlja vrhunsku vizualnu komunikaciju između dvije reklame u režiji advertising genija iz Viamedie i FDS-a ... komunikaciju kakvu nisu uspjeli ostvariti ni đonvjen i merlinmonro šaljući nam signale...

:D

Nakon Osmice, koja je bila za deset, oglašavanje FDS-a tone sve niže i niže, a dodavanjem Royal pantera su baš onako kraljevski potonuli...
pun_mjesec

Post by pun_mjesec »

reklama je najveca u krugu nekoliko stotina kilometara, i samim tim je posebna.

sad, na njoj majmun drzi kutiju za koju visi treba... trebalo je da shvatimo da je cigara toliko dobra da majmun ne vidi trebu od nje. opet, mozda treba i da nas nekako sve asocira na seks i da nas sublimalnim porukama navuku na pusenje. kao, prvo pusenje pa onda prava stvar :D a i sama kutija cigara stoji kao da je nadrk... falus, i jos na njemu visi treba.

izgleda da i nisu tako lose cigare. gdje ima kupit? :D :lol: :D
Comrad

Post by Comrad »

Ma oni uzeli cijelo zivotinjsko carstvo :-) Ne ide to tak :D :-)
Drvosjeca iz Dejcica

ins wrote:
Da znas da jesam...:D
ins wrote: Reklama je odron i zdravo. O patriotama i patriotizmu mozemo negdje drugo razglabati...
Reklama nije odron i zdravo.

Ja cu ovo svoje ZASTO NIJE obrazloziti malo.

Vjerovanto si gledao/la film KING-KONG iz 1933. godine, kasnije je bilo raznih varijanti i podvarijanti na original. Reklama je upravo na fazon tog filma, gdje se gorila zaljubljuje u djevojku i onda nastaje lom. :D E ovdje nam reklama salje poruku da je FDS cigareta toliko dobra gdje i mitski KING-KONG ne moze odoljeti takvoj cigareti a djevojku, svoju ljubav, stavlja u drugi plan. :-) Reklama je bas iz ovog razloga sasvim O.K.

Ti obrazlozi zasto jeste odron ili zasto nije dobra.

Image
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
ins wrote:
Da znas da jesam...:D
ins wrote: Reklama je odron i zdravo. O patriotama i patriotizmu mozemo negdje drugo razglabati...
Reklama nije odron i zdravo.

Ja cu ovo svoje ZASTO NIJE obrazloziti malo.

Vjerovanto si gledao/la film KING-KONG iz 1933. godine, kasnije je bilo raznih varijanti i podvarijanti na original. Reklama je upravo na fazon tog filma, gdje se gorila zaljubljuje u djevojku i onda nastaje lom. :D E ovdje nam reklama salje poruku da je FDS cigareta toliko dobra gdje i mitski KING-KONG ne moze odoljeti takvoj cigareti a djevojku, svoju ljubav, stavlja u drugi plan. :-) Reklama je bas iz ovog razloga sasvim O.K.

Ti obrazlozi zasto jeste odron ili zasto nije dobra.

Image

svaka čast, kako drugo objasniti debilima, kojima ništa ne valja
reklama ko reklama, ja od nje nemam nikakvog značaja
ako prvi post bude da reklama ne valja onda svi tako pišu, isto ovce
Easy rider

Post by Easy rider »

...hohoho...sve marketinski strucnjaci i samozvani magovi za ocjene reklama...dok nam je ovakve pameti ne trebamo brinuti za buducnost lijepe nam nase ...ma kako se ona zvala... :-)
karanana

Post by karanana »

Haj ok, neko voli onog gorilu, neko ne. Ima smisla reklama i kontam da su povezali gorilu i zgradu i sve to. mozda bi bolje bilo da su reklamu stavili na Avaz Twist Tower, mozda im Fahro nije dao.

Ali zasto onda nadodase i onu ajkulu na onaj manji dio zgrade i jos nesto na posljednju petinu onoga visokog dijela zgrade? Bolje bi bilo da je sve ostalu u temi king konga a ne da mi svrljaju sa tri razlicita transparenta.
Post Reply