Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
coek wrote:U medjuvremenu je reklama narasla, pa se pojavila i gorila. Da li je to Šefik Lojo, ja ne znam, ali liče ...
Ne znam stvarno ko je kriv (agencija ili fds?), ali fds je postao primjer kako ne treba raditi reklame.
Potpis. Od kopiranja MC-a i onog kluba gdje se oni sminkercici se zadaju, pa do onih brojeva nekakvih. Uzas. Puno love bacaju... Kod ove na Otoci su jedino pogodili sto je ogromna, i ne mozes je promasiti, ali kad je vidis nidje veze... Pokusavaju neki brand da naprave od onog royala, al se samo brukaju
A sjećate se one njihove legendarne reklame gdje je nekakva grafika bila, piči i piše Design Studio ?!?!? Nigdje veze sa cigarama a par godina je to bila glavna reklama. Ni do danas nisam skonto šta im je ono design studio značilo , mistery.
coek wrote:U medjuvremenu je reklama narasla, pa se pojavila i gorila. Da li je to Šefik Lojo, ja ne znam, ali liče ...
Ne znam stvarno ko je kriv (agencija ili fds?), ali fds je postao primjer kako ne treba raditi reklame.
Potpis. Od kopiranja MC-a i onog kluba gdje se oni sminkercici se zadaju, pa do onih brojeva nekakvih. Uzas. Puno love bacaju... Kod ove na Otoci su jedino pogodili sto je ogromna, i ne mozes je promasiti, ali kad je vidis nidje veze... Pokusavaju neki brand da naprave od onog royala, al se samo brukaju
Osmica im je najbolji pokušaj (možda se pokušajem može nazvati i ona kampanja ef-de-es, sa muzičkim instrumentima), jer imaju neke veze. Ovo danas je bacanje para. Pogledajte kako te velike površine iskoriste puno pametnije firme (CocaCola, Sarajevski kiseljak, Franck, ERONET...).
FDS izgleda raspolaze sa neogranicenim resursima, ali i jako ogranicenom strucnoscu.
Ako ništa, trebali bi pogledati primjer ERONET-a: FDS najviše troši u Sarajevu gdje im najbolje ide, dok ERONET cilja Sarajevo jer im tu slabije ide. Ne puca ERONET ovako po Hercegovini.
Ja ne bih da pricam o reklami vec o samoj zgradi.
Dosta sam se vremena pitala sta li ce bit sa zgradom, mislila sam vjerovatno jos jedan trzni centar. I onda vidjeh nekidan clanak da ce to ustvari bit najveci reklamni prostor u BiH.
Meni to malo previse
Vjerovatno to u svijetu nije ama bas nikakva novina, al mi smo reklo bi se jos daleko od svijeta. Tako da se umjesto ovog "reklamnog prostora" mogla izgradit skola neka manja u nekom mjestu kojem je to potrebno il nesto slicno ali eto to je samo moje misljenje
Reklamna agencija Via Media radi na pripremi najveće outdoor reklame do sada postavljene u Bosni i Hercegovini. Radi se o reklamnoj površini u Sarajevu, na Otoci, većoj od 3.100 kvadratnih metara, što predstavlja do sada najveću outdoor reklamu na ovim prostorima, saopšteno je iz ove agencije.
"Via Media i na ovaj način, zajedno sa svojim klijentima, nameće novi tempo u razvoju advertising tržišta u Bosni i Hercegovini", ističu iz Via Medije.
Samo postavljanje reklame trajat će četiri dana, a postavljaće je više od 50 radnika. Dio reklame koji je već postavljen otkriva o kojem klijentu je riječ, no kompletna reklama bit će otkrivena za nekoliko dana.