A i sunecenje cini cudagavrilo wrote:kao sto je hana vec rekla... svakodnevno pranje cini cuda
Nisam religijozan ali djeca se svakako trebaju sunetit dok su mladja...mislim sta je tu lose samo si na dobitku (higijenskom) na gubitku nisi sigurno.
Moderator: anex
A i sunecenje cini cudagavrilo wrote:kao sto je hana vec rekla... svakodnevno pranje cini cuda
Jebiga sad... Ako si otac nauci ga vodi 'racuna o higijeni spolovila', ili mislis da ce ga sunecenje osloboditi obaveze da vodi racuna o higijeni spolovila.Bosanac sa dna kace wrote:A jos je okrutnije pustit ga da dobije razne upale pa ostane cak i sterilan! A to se moze desit vrlo laHko, kad se uzme u obzir da mnogi muskarci ne vode racuna o higijeni splovila!!hananah wrote:Ja bih uvela da muskarac sam odlucuje da li ce biti sunecen ili ne, dakle 18 godina i unda ga upitati, nikad nije kasno da se muskarac osuneti, samo nije fer bez njegovog dopustenja
I ne zezam se niti provociram, mrtva sam ozbiljna, okrutno je bez necijeg dopustenja to uraditi!
I ja sam isto mrtav ozbiljan!
zlata wrote:Kad mi se sin rodio...poznanica Beogradjanka bila naval'la da ga namah obrezem. Veli zena: "Vidi mog' Duska. Mor'o se obrezati sa 17 godina."
Jos nisam djete osunnet'la. Al'sam mu obecala da ce nakon sunnecenja...i on "u dzennet...sa rajskim vilama".Zafrkavam se...obecala sam mu putovanje u Disney!
Vec je dva put im'o upale. A kad sam mu rekla...da ce k'o na piru...dobiti para $$$...uz'o olovku i poc'o racunati...kol'ko to sve dodje po osobi...pa kol'ko osoba na sunnetluku...
Konacno kad je izracun'o iznos $$$...prodera se k'o lud: "Ma za jos vol'ko para...mogu mi i kitu odkinuti"!
kao sto je okrutno nekoga krstiti dok je mali bez njegovog odobrenja,slazemo li se .hananah wrote:Ja bih uvela da muskarac sam odlucuje da li ce biti sunecen ili ne, dakle 18 godina i unda ga upitati, nikad nije kasno da se muskarac osuneti, samo nije fer bez njegovog dopustenja
I ne zezam se niti provociram, mrtva sam ozbiljna, okrutno je bez necijeg dopustenja to uraditi!
Slažemo!carsija wrote:kao sto je okrutno nekoga krstiti dok je mali bez njegovog odobrenja,slazemo li se .hananah wrote:Ja bih uvela da muskarac sam odlucuje da li ce biti sunecen ili ne, dakle 18 godina i unda ga upitati, nikad nije kasno da se muskarac osuneti, samo nije fer bez njegovog dopustenja
Pa zar ti nece biti dosadno onda na forumu?digger wrote:Gledajuci sa cisto eticke strane, tvoje stoji. Neka svako svijesno odlucuje o sebi.hananah wrote:Ja bih uvela da muskarac sam odlucuje da li ce biti sunecen ili ne, dakle 18 godina i unda ga upitati, nikad nije kasno da se muskarac osuneti, samo nije fer bez njegovog dopustenja
Ali da sam znao sto nisam, bio bih presrecan da me je majka odvela na sunecenje dok sam bio mali.
Dok to nisam napravio u "srednjim godinama" imao sam problem kod seksa zbog iritiranja i malih upala koje na tom mjestu izgledaju ogromne.Isto se nije moglo zalijeciti medicinski ili je mozda moglo sa nekakvim dnevnim tretmanom. Tek nakon posjete hirurgu, stvari su se normalizovale.
Dakle: glasam "za" za raniji zahvat i bez obzira na vjeru ali i "za" doktora.
Nadam se da cu sada biti bolje prihvacen od krajnje religiozne desnice.
6-7 godina sam po raznim internatima i domovima, ko zna dje cu svog sina slat ako ga budem imo, jako fina djeca se po internatima pokkvare ne mozes ih prepoznat, a ima ih vala nit se izjutra umivaju a nit peru ruke, kamoli medjunozje ili nedo ti Bog da se okupaju!Fair Life wrote:Jebiga sad... Ako si otac nauci ga vodi 'racuna o higijeni spolovila', ili mislis da ce ga sunecenje osloboditi obaveze da vodi racuna o higijeni spolovila.Bosanac sa dna kace wrote:A jos je okrutnije pustit ga da dobije razne upale pa ostane cak i sterilan! A to se moze desit vrlo laHko, kad se uzme u obzir da mnogi muskarci ne vode racuna o higijeni splovila!!hananah wrote:Ja bih uvela da muskarac sam odlucuje da li ce biti sunecen ili ne, dakle 18 godina i unda ga upitati, nikad nije kasno da se muskarac osuneti, samo nije fer bez njegovog dopustenja
I ja sam isto mrtav ozbiljan!
naravno da se ne slazemo, to djoje nema veze, ako nisi primjetio, ovdje se ne prica o religijskom nego o higijenskom sunecenjucarsija: kao sto je okrutno nekoga krstiti dok je mali bez njegovog odobrenja,slazemo li se .
Ti si stvarno bolesna od kontriranja.... i ako se vidi da nisi glupa cura, toliko volis u kontru da pocinjes valjati gluposti.hananah wrote:jest dobro zboris, sad kriscanski svijet je pun upala i sterilan
de ba ne lupetaj, meni kao zeni je licno puno bolje sa neosunecenim, i pitao si za velicinu, mislim da, ali da se niko ne naljuti, utice na velicinu, to je moje misljenje i iskustvo, takodjer je puno ljepsi neosunecen
a sto se tice suplje o upalama, svako ko ne vodi racuna o higijeni bio osunecen ili ne dobit ce upalu i gljivice, a ko vodi racuna bio osunecen ili ne nece dobiti upalu
a okrutno je ne pitati muskarca da li to uopce zeli, nego tako malu djecu
Iz Juzne Afrike stizu najnovije vijesti...osuneceni (vecinom nemuslimanizzzzz wrote:Ti si stvarno bolesna od kontriranja.... i ako se vidi da nisi glupa cura, toliko volis u kontru da pocinjes valjati gluposti.hananah wrote:jest dobro zboris, sad kriscanski svijet je pun upala i sterilan
de ba ne lupetaj, meni kao zeni je licno puno bolje sa neosunecenim, i pitao si za velicinu, mislim da, ali da se niko ne naljuti, utice na velicinu, to je moje misljenje i iskustvo, takodjer je puno ljepsi neosunecen
a sto se tice suplje o upalama, svako ko ne vodi racuna o higijeni bio osunecen ili ne dobit ce upalu i gljivice, a ko vodi racuna bio osunecen ili ne nece dobiti upalu
a okrutno je ne pitati muskarca da li to uopce zeli, nego tako malu djecu
Da krenemo redom....na velicinu ne moze uticati nikako, hajd sto kazes da ti je ljepsi neosunecen ili da je bolji sex sa neosunecenim (o ukusima se ne raspravlja) ali moras znati da onda ti pripadas endemskoj vrsti zena koje se rijetko srecu.
Na kraju tvoja glupost u vezi infekcija, da si se potrudila malo raspitala prije nego nesto kazes znala bi da npr. Africi gdje je AIDS gotovo dostigao razmjere kuge, te bolesti ima neuporedivo manje medju muslimanima sto se povezuje sa sunecenjem. O "obicnim" infekcijama ne treba ni govoriti, to je vec opstepoznato