Dakle, radim magistarski rad o tome koliko se novih firmi registrovalo u Bosni i Hercegovini poslije rata pa sve do danas. Namjeravam temu razmatrati sa socijalno-psiholoskog, pravnog i ekonomskog aspekta. No, da bih uopce mogla poceti rad, potrebne su mi informacije o tome koliko se zapravo firmi registrovalo ( fokus bi bio na D.J.L. i D.O.O.), spol vlasnika/ osnivaca tih firmi, i godine starosti.
Zanima me, da li postoji neka institucija koja bi imala ove podatke, i koja te podatke daje na uvid javnosti? Moj prvi pokusaj bi bio Uprava za indirektno oporezivanje ili mozda Privredna komora, ili cak Zavod za statistiku. Pogledala sam web-stranice ovih ustanova, i nisam uspjela pronaci bilo kakve informacije vezane za gore navedeno, pa bih zamolila nekoga ko zna kako mogu doci do tih podataka, da mi pomogne. Isto tako, bilo koji prijedlog vezan za temu je dobrodosao.
Koja institucija u BH bi imala ove informacije..?
- Baby Jane
-
donja_crtica
- Baby Jane
#3 Re: Koja institucija u BH bi imala ove informacije..?
Koliko im treba da odgovore? Da li je moguce otici i licno traziti?
-
addy_sa
#4 Re: Koja institucija u BH bi imala ove informacije..?
-treba kontaktirati republički zavod za statistiku rs, rzs.rs.ba
-federalni zavod za statistiku, fzs.ba
-agenciju za statistiku BiH, bhas.ba
-statistički biro brčko distrikta Bh
zašto sve navedene? zato što svi provode ankete, istraživanja i izdaju publikacije u sklopu svojih nadležnosti i jednom godišnje na nivou BiH
Tek zbirni izvještaj sve četiri institucije daje cjelovitu sliku.
sretno!
-federalni zavod za statistiku, fzs.ba
-agenciju za statistiku BiH, bhas.ba
-statistički biro brčko distrikta Bh
zašto sve navedene? zato što svi provode ankete, istraživanja i izdaju publikacije u sklopu svojih nadležnosti i jednom godišnje na nivou BiH
Tek zbirni izvještaj sve četiri institucije daje cjelovitu sliku.
sretno!
- Baby Jane
-
donja_crtica
#6 Re: Koja institucija u BH bi imala ove informacije..?
Imaju zakonski rok da ti odgovore na pismeni upit, koliko ne pitaj. Ali u svakom slucaju mozes otici, ili nazvati i pitati.Baby Jane wrote:Koliko im treba da odgovore? Da li je moguce otici i licno traziti?