Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ahasoho
#1 Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Boja mog trenutnog auta je svijetlo siva i veoma sam zadovoljan sto se tice odrzavanja. bilo kakva prasina ma kako u debelom sloju bila se nikako ne vidi, osim ako prstom predjete preko auta.
Nekada se od crne i bijele boje bjezalo jer bi se prljavstina na njima vidjela 5 min nakon sto izadjete iz praonice. Kakva je sada situacija? Jesu li crne boje novih auta (i bijele) dovedene do tog nivoa da se na njih "ne lijepi" prasina odnosno da se to ne vidi na prvi pogled?
Koja boja u modernog auta je najzahvalnija za odrzavanje?
Nekada se od crne i bijele boje bjezalo jer bi se prljavstina na njima vidjela 5 min nakon sto izadjete iz praonice. Kakva je sada situacija? Jesu li crne boje novih auta (i bijele) dovedene do tog nivoa da se na njih "ne lijepi" prasina odnosno da se to ne vidi na prvi pogled?
- donsedin
#2 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
I dalje vazi, mislim da svaki metalic il jace od toga ima isti problem.ahasoho wrote:Boja mog trenutnog auta je svijetlo siva i veoma sam zadovoljan sto se tice odrzavanja. bilo kakva prasina ma kako u debelom sloju bila se nikako ne vidi, osim ako prstom predjete preko auta.
- zli_hordas
#3 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Metalik siva.
-
emirEX
#4 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
sto se tice nijanse boje na kojoj se prljavstina najmanje primjeti to su inace boje srodne boji pjeska, znaci razne svjetlije nijanse sive, svjetlije nijanse krem boje i sl. crna je crna i na njoj se svakako svaka praska vidi.
-
ahasoho
#5 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
emirEX wrote:sto se tice nijanse boje na kojoj se prljavstina najmanje primjeti to su inace boje srodne boji pjeska, znaci razne svjetlije nijanse sive, svjetlije nijanse krem boje i sl. crna je crna i na njoj se svakako svaka praska vidi.
- Optimist
#6 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Kod oca je ovakva boja i mogu reci da je jako zahvalna sto se prljavstine tice. Ona se soro nikako ne vidi, ma kako prljavo auto bilo. Naziv boje je kapucino bež.

- Edin H.
#7 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Eki kapuchina
i farbe 
-
530i
#8 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Crna je pakao...mogao bih prati auto dva ili tri puta dnevno, bez problema. Srebrena je šampionska po tom pitanju, premda meni ni crvena ili bordo nisu loše...
-
Melami
#9 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Dobra ova boja kod skode.
Najzahvalnija je siva. Sve ostalo je katastrofa, pogotovo tamnije boje, crna naravno najgora.
Najzahvalnija je siva. Sve ostalo je katastrofa, pogotovo tamnije boje, crna naravno najgora.
- aveos
#10 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Dobra je i zlatna
-
Melami
#11 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
aveos wrote:Dobra je i zlatna
- Industrialyzer
#12 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Sve nijanse KAFENE
sive i tako tih,zemlji i prasini slicnih, boja ali meni je crvena najljepsa boja koju mozes imati na autu 
- dadoka84
#13 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Kod mene je crna. Operes auto i dok obidjes krug gradom na njemu je fin sloj prasine koja se pravo vidi...
-
emirEX
#14 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
najljepsa, ali najbrze matira i blijedi na suncu.Industrialyzer wrote:Sve nijanse KAFENEsive i tako tih,zemlji i prasini slicnih, boja ali meni je crvena najljepsa boja koju mozes imati na autu
-
ahasoho
#15 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
U koji rang spada bijela? Je li se prlja isto brzo kao crna ili je u kategoriji zamljanih i kafenih na kojima se ne vidi prasina?
-
ahasoho
#16 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
sta, niko nema novije bijelo auto?ahasoho wrote:U koji rang spada bijela? Je li se prlja isto brzo kao crna ili je u kategoriji zamljanih i kafenih na kojima se ne vidi prasina?
ili ima pa ga ne pere
- Adrian_M41
#17 Re: Koja boja auta je najzahvalnija za održavanje?
Ja sam sa bijelom prezadovoljan. Imao sam i 2 crna auta. Ne mogu se porediti bijela i crna...ahasoho wrote:sta, niko nema novije bijelo auto?ahasoho wrote:U koji rang spada bijela? Je li se prlja isto brzo kao crna ili je u kategoriji zamljanih i kafenih na kojima se ne vidi prasina?
ili ima pa ga ne pere