Koja banka i IB !?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1 Koja banka i IB !?

Post by un1ted »

Pozdrav svima :)

Trenutno korsitim Raiffaisen banku, te radi njihovih problema i neazurnost pa sam dolazio u neugodnu situaciju da bankomati ne rade te je to jako izrazen problem. Druga stvar je ocajni interfejs internet bankarstva koji nema osnovne stvari.

Da li mi mozete preporuciti neku banku na osnovu svog iskustva, a ono sto mi je bitno:

-da ne naplacuju usluge izvoda (neki dan sam cuo da intesa naplacuje 2KM ako dodjes u poslovnicu i trazis !?)
-da je internet bankarstvo moguce za ne zaposlenu osobu, tj osobu koja privatno radi i ostvaruje mjescni promet na tom racunu od x.xxx
-da je interent bankarstvo razvijeno, te da ima opciju da vidim ko je uplatio U REALNOM VREMENU, tj sat-dva nakon transkacije.

Eto, to je to ukrato :)
sema911s

#2 Re: Koja banka i IB !?

Post by sema911s »

un1ted wrote:Pozdrav svima :)

Trenutno korsitim Raiffaisen banku, te radi njihovih problema i neazurnost pa sam dolazio u neugodnu situaciju da bankomati ne rade te je to jako izrazen problem. Druga stvar je ocajni interfejs internet bankarstva koji nema osnovne stvari.

Da li mi mozete preporuciti neku banku na osnovu svog iskustva, a ono sto mi je bitno:

-da ne naplacuju usluge izvoda (neki dan sam cuo da intesa naplacuje 2KM ako dodjes u poslovnicu i trazis !?)
-da je internet bankarstvo moguce za ne zaposlenu osobu, tj osobu koja privatno radi i ostvaruje mjescni promet na tom racunu od x.xxx
-da je interent bankarstvo razvijeno, te da ima opciju da vidim ko je uplatio U REALNOM VREMENU, tj sat-dva nakon transkacije.

Eto, to je to ukrato :)
ja bi ti preporucio intesu,.
koristi njihove usluge vec dvije god. u ove dvije god samo jednom im bankomat nije radio(bar meni),.
uzimaju 1,5km za vodjenje racuna al ako ima prometa ako nema nista,.
online banking ne koristim(iz meni poznatih razloga) :x
imaju i tu neku sms uslugu al se placa nesto naknadno,.,

ne bi ti preporucio unicredit jer su skupi, radio za njih,. online banking nije azuran i pristupit ces nekada tesko,. izvjestaje salju ponekad,. obajava sms stanja kasni po 48h i vise,.

rb,. skupi do bola kakvi god da su skupi

ostali il nemaju online bank il je nesto komplikovano,.,

jedino ovi novi rusii da sacekas jer spremaju mnogo sta novog,. do kraja ove god sam cuo da ce bit i nekih povoljnoh kamata, kredita,.(ako se to moze nazvat tako),. prosirice se za nekih 30-40% to im je plan
Izlija

#3 Re: Koja banka i IB !?

Post by Izlija »

Ma kakva sberbanka ( bivši Volksbank ), loši skroz, skroz neažuran ib, loša preglednost stanja i potraživanja, velike marže za prenose sredstava, loša pokrivenost bankomatima ( svega 24 u čitavoj BiH - toliko raiff. ima u jednoj opštini u sa) jako nepovoljne kamate za prekoračenja, kartice i kratkoročna zaduživanja a povrh svega uobrazili su se preko svih mogućih mjera i granica tako da sam ja prenjeo sve u raiff. i razlika je ogromna iako nisu ni oni neka pljačka ali su za 3 klase boli od "rusa"
drndalo

#4 Re: Koja banka i IB !?

Post by drndalo »

Rusi su tek dosli, pa o njima nista jos ne znamo, sve sto znamo, znamo o dosadasnjem Volksbank-u... O ovima cemo tek za 6 mjeseci nesto vise moci reci...
matsuda

#5 Re: Koja banka i IB !?

Post by matsuda »

Da ne otvaram novu temu....

Treba mi neki stedni racun na koji cu moci ulagati KMove i strane valute, da na osnovu toga dobijem karticu sa kojom cu moci placati na internetu i u prodavnicama. Da li moram praviti odvojene racune za KMove i strane valute?
I volio bih da me banka ne dere na svakom koraku, koliko je to moguce....

I jos jedno pitanje, koja je razlika izmedju tekuceg i ziro racuna?
Post Reply