KOJA AUTO ŠKOLA...???

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

triple mama

#1 KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by triple mama »

Da li su sve iste, odnosno imaju isti cjenovnik? neka prepouka (Grbavica, Kovačići)??

hvalaaaaa
charrrmed

#2 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by charrrmed »

Ma sve je to isto, ukupna cijena je oko 1100 KM (50KM gore-dole).
man_464

#3 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by man_464 »

Hrasno. Zgrada preko puta Robota. Genus.
Sasvim ok. Oko 1000.
autoskolee

#4 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by autoskolee »

Tebi je Selma tu najbliza na grb blizu Vatre.
Cijene sve iste dace ti cas dva dzabe ili tako nesta
_ado_

#5 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by _ado_ »

Posljednjih dana se po fb vrtila reklama za neku autoskolu Ajla. Cijena za b kategoriju 800 i nesto maraka, ali se placa odmah.
O'zone
Globalni moderator

#6 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by O'zone »

Danas bilboard na Vrbanji prema Skenderiji, Maxline, obuka 650 KM, ja ih zvao da vidim koliko je ukupna cijena kaže mi teta 1040 KM s tim da se obuka može platiti na 3 rate a ostalo kako ide.
MOSALJOZE

#7 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by MOSALJOZE »

Pa to je to
Ako ti npr kaze obuka 850 km
Testovi 120
Prva pomoć 70-80 km
I to je sve,nemojte misliti da ćete jefitnije proći,čak šta više.
kabal1337

#8 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by kabal1337 »

061/245 619 Nedzad
061/135 555 Halil - Euro Golf

To bi bila moja preporuka, obojica imaju dosta iskustva. Nauciti cete da vozis auto, a ne samo da polozis.
Cijena ti se krece oko 1050 KM -1100 KM sa svim troskovima ( ljekarsko, casovi, cijena za izlazac, prijava testova... )
tarikBA

#9 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by tarikBA »

autoskola Zeleni Val, Feđa Zrno instruktor 061 100 403

neces se pokajati
mayab

#10 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by mayab »

I ja sam od kolege čuo za tu AJLU da je ubjedljivo najpovoljnija, ne znam, raspitaj se, nalazi se u onoj zgradi "viza za budućnost"
rizibizi

#11 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by rizibizi »

Ne znam jel najpovoljnija ali iz licnog i porodicnog iskustva ti mogu preporuciti Coach, cini mi se familijarni biznis, ljudi te fakat nauce da vozis a ne da vintas volan po onih 5-6 ruta na koliko se polaze. Nemam preporuku za instruktora, od 3 kandidata iz moje kuce sva tri je obucavala druga osoba i niko nije imao znacajnih primjedbi. Znam da se moze placati na rate, ali je u komadu jeftinije nekih stotinjak maraka.
triple mama

#12 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by triple mama »

hvala svima!
vješalica

#13 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by vješalica »

kabal1337 wrote:061/245 619 Nedzad

To bi bila moja preporuka, obojica imaju dosta iskustva. Nauciti cete da vozis auto, a ne samo da polozis.
Cijena ti se krece oko 1050 KM -1100 KM sa svim troskovima ( ljekarsko, casovi, cijena za izlazac, prijava testova... )
Nece te nijedan instruktor nauciti da vozis takav niti je postojao niti ce postojati
kabal1337

#14 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by kabal1337 »

vješalica wrote:

Nece te nijedan instruktor nauciti da vozis takav niti je postojao niti ce postojati
Hocemo li poceti sada diskusiju o eksplicitnom i tacitnom znanju ? Ja znam par osoba koji su polagali u pojedinim autoskolama. A kada treba po brdima voziti, mimoilaziti se u ulicama 0 bodova. O ostalom necu da pricam jer je primjer dovoljan.
Koja ti fajda imas auto, polozeno ne smijes sjesti za njega jer da "vozis" ne znas banalne stvari.

Kada neko na ovakvim temama kaze da te "nauci voziti" podrazumjeva se da znas na brdu, mimoici se i ostale stvari koje su potrebne za nase prostore. A ne da peglas rute i ravan teren.
Neces ni ti sebe nauciti voziti ako ne smijes sjesti u auto.
vješalica

#15 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by vješalica »

kabal1337 wrote:
vješalica wrote:

Hocemo li poceti sada diskusiju o eksplicitnom i tacitnom znanju ? Ja znam par osoba koji su polagali u pojedinim autoskolama. A kada treba po brdima voziti, mimoilaziti se u ulicama 0 bodova. O ostalom necu da pricam jer je primjer dovoljan.
Koja ti fajda imas auto, polozeno ne smijes sjesti za njega jer da "vozis" ne znas banalne stvari.

Kada neko na ovakvim temama kaze da te "nauci voziti" podrazumjeva se da znas na brdu, mimoici se i ostale stvari koje su potrebne za nase prostore. A ne da peglas rute i ravan teren.
Neces ni ti sebe nauciti voziti ako ne smijes sjesti u auto.
Za fond od 35 sati svemu te naučio. Poklopi se.
Radi takvih ko ti majstore je bog dao.
Još pogotovo ako gule cio život pogrešno.
kabal1337

#16 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by kabal1337 »

vješalica wrote:

Popij nešto za smirenje.
Govorim ono što sam vidio svojim očima, a ne čula kazala.
Ja sam predložio, ko hoće neka prihvati, ko neće neka zaboravi.
Tužno je vidjeti osobu koja položi, a ne zna u brdu da krene, mimoiđe, parkira i slično.
Podijeli ti par savjeta kada si soferčina, a ne samo da "pljuješ"
Ja pokušavam pomoći kako bi im sutra bilo lakše, a ne da ih je strah.
-Nemoj da budemo ko mirzet i bitanga Bgt.
mayab

#17 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by mayab »

kabal1337 wrote:
vješalica wrote:

Popij nešto za smirenje.
Govorim ono što sam vidio svojim očima, a ne čula kazala.
Ja sam predložio, ko hoće neka prihvati, ko neće neka zaboravi.
Tužno je vidjeti osobu koja položi, a ne zna u brdu da krene, mimoiđe, parkira i slično.
Podijeli ti par savjeta kada si soferčina, a ne samo da "pljuješ"
Ja pokušavam pomoći kako bi im sutra bilo lakše, a ne da ih je strah.
-Nemoj da budemo ko mirzet i bitanga Bgt.
Nekada u "nazadnoj" Jugi je obavezan bio tzv. poligon , i kretanje na uzbrdici pod ručnom obavezno gradivo, a sada toga nema koliko znam, i samo je do instruktora da i to nauči kandidata
MOSALJOZE

#18 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by MOSALJOZE »

Kod SOS sela na Mojmilu,i tamo na Dobrinji,prije ulaska na parking imaš kretanje pod ručnom.
vješalica

#19 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by vješalica »

bilo je kretanje pod ručnom nekada i u hrasnom ko je tamo polagao davno
i nije bilo "vage" i paralelnog parkiranja

Image
kabal1337

#20 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by kabal1337 »

Naravno da ima I da se uci jedna e, radi ispod Sos sela druga kod ulaza na parking. Ali ovi novi vozaci toliko "dobro" nauce koristiti rucnu I vagu da se gube po brdima , mimoliazenjima I sl. situacijama. Zato sam I pominjao "da ce da te nauci voziti "
Jedan je bio instruktor I za vrijeme Yuge, obojica te vode po brdima I van ruta kako bi bolje "naucio"
Svoje postove sam napisao iz razloga jer je par mojih prijatelja polozilo, I kada treba sjesti ne znaju kretanje na brdu, vagu I banalne stvari.
Ne zelim da da navodim imena autoskola u kojima su polagali.
Bas sam neki dan vozio iza jedne autoskole I ok vozi po gradu, zatim su otisli u hrasno na ulaz na onaj veliki parking gdje se vecinom uvi kretanje pod rucnom, I katastrofalno je izgledalo.

Znam da je bio poligon, garaza koji se prvo polagao, zatim dnevna vvoznja pa nocna bukvalno prode ti cijelli dan. Danas je taj poligon pun zapljenjenih vozila. Mislim da bi trebali vratiti poligon u funkciju.
Maharadza

#21 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by Maharadza »

rizibizi wrote:Ne znam jel najpovoljnija ali iz licnog i porodicnog iskustva ti mogu preporuciti Coach, cini mi se familijarni biznis, ljudi te fakat nauce da vozis a ne da vintas volan po onih 5-6 ruta na koliko se polaze. Nemam preporuku za instruktora, od 3 kandidata iz moje kuce sva tri je obucavala druga osoba i niko nije imao znacajnih primjedbi. Znam da se moze placati na rate, ali je u komadu jeftinije nekih stotinjak maraka.
+1 za Coach, Memsur je legenda i ljudina! :thumbup:
SmoLe

#22 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by SmoLe »

Najjeftinija auto škola u Sarajevu, i ima li popusta ako polažu 2 osobe, tj ja i sestra? sve u kešu :D
Capajebo

#23 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by Capajebo »

Maharadza wrote:
rizibizi wrote:Ne znam jel najpovoljnija ali iz licnog i porodicnog iskustva ti mogu preporuciti Coach, cini mi se familijarni biznis, ljudi te fakat nauce da vozis a ne da vintas volan po onih 5-6 ruta na koliko se polaze. Nemam preporuku za instruktora, od 3 kandidata iz moje kuce sva tri je obucavala druga osoba i niko nije imao znacajnih primjedbi. Znam da se moze placati na rate, ali je u komadu jeftinije nekih stotinjak maraka.
+1 za Coach, Memsur je legenda i ljudina! :thumbup:
I ja sam kod njih bio, i stvarno su :thumbup:
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#24 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by Matijevic_Vlado »

kabal1337 wrote:Naravno da ima I da se uci jedna e, radi ispod Sos sela druga kod ulaza na parking. Ali ovi novi vozaci toliko "dobro" nauce koristiti rucnu I vagu da se gube po brdima , mimoliazenjima I sl. situacijama. Zato sam I pominjao "da ce da te nauci voziti "
Jedan je bio instruktor I za vrijeme Yuge, obojica te vode po brdima I van ruta kako bi bolje "naucio"
Svoje postove sam napisao iz razloga jer je par mojih prijatelja polozilo, I kada treba sjesti ne znaju kretanje na brdu, vagu I banalne stvari.
Ne zelim da da navodim imena autoskola u kojima su polagali.
Bas sam neki dan vozio iza jedne autoskole I ok vozi po gradu, zatim su otisli u hrasno na ulaz na onaj veliki parking gdje se vecinom uvi kretanje pod rucnom, I katastrofalno je izgledalo.

Znam da je bio poligon, garaza koji se prvo polagao, zatim dnevna vvoznja pa nocna bukvalno prode ti cijelli dan. Danas je taj poligon pun zapljenjenih vozila. Mislim da bi trebali vratiti poligon u funkciju.
Sta ima, kako je instruktore? Cuj vozio toliko iza neke autoskole :D
klixo

#25 Re: KOJA AUTO ŠKOLA...???

Post by klixo »

BK(braca Kovacevic) i trazi da ti Nusret bude instruktor.
Hem ces se ismjati sa njim hem ces naucit voziti.
Iz prve i sestra i ja polozili(bez stele).
Vozilo je golf 7.
Cijena ti je kod svih manje vise ista.
A imas neke koji daju 150-200 km nizu cijenu ,ali cete na kraju doci skuplje jer namjerno obaraju kandidate na ispitu.
Post Reply