Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Citala sam neki clanak o prevarama i dame jedva docekale da komentarisu kako on svog dragog znaju da cuvaju. Prvo ne mislim da neko negog moze 'sacuvati' i da je sve stvar karaktera osobe. Naravno da u svakoj vezi treba svakodnevno da se covjek posveti. Mene nervira to sto na Balkanu vecina izgleda misli kako musko treba cuvati pa tako zena mora biti dotjerana, dama, vrijedna, lijepa, pamtna, nacitana... Zena kao treba da zna kako da sacuva svog muskarca .
Muskarci opet cesto zapuste stomak, sasvim im je ok da podriguju sto vise mogu a da i ne pricam o ostalim zvucima. Nerijetko ozenjeni zaborave romantiku pa jedino sto znaju nakon posla jeste da se uhvate daljniskog TV upravljaca i uzivaju u utakmicama. Ja svog postujem, volim, mazim ali imam pametnija posla nego da ga po citav dan provjeravam i cuvam. Realno obje strane treba da se istom mjerom posvete svojim izabranicima.
Sta vi mislite?
dječak sa šibicama wrote:Ocito da dame koje "cuvaju" nikada nisu cule za onu cuvenu, "zabranjeno voce je najsladje voce".
Sta god nam je zabranjeno, po defoltu nas mami i izaziva.
Pa neka razmisle malo o tome... ako ona meni ne vjeruje i misli da me mora cuvati, nema od te ljubavi nista. Ista stvar i obratno.
Zamislis imas dragu koja ti vjeruje, ides gdje hoces, zeli da se odmoris od ove glupe svakodnevnice i zeli da ti je zivot ispunjen. Pa ko bi to mijenjao?
dječak sa šibicama wrote:Ocito da dame koje "cuvaju" nikada nisu cule za onu cuvenu, "zabranjeno voce je najsladje voce".
Pa neka razmisle malo o tome... ako ona meni ne vjeruje i misli da me mora cuvati, nema od te ljubavi nista. Ista stvar i obratno.
Zamislis imas dragu koja ti vjeruje, ides gdje hoces, zeli da se odmoris od ove glupe svakodnevnice i zeli da ti je zivot ispunjen. Pa ko bi to mijenjao?
Ramzess Veliki wrote:Žena treba da čuva svog muškarca.
Ali ne na način da njemu brani druge a da se ona krha ... ne čuva se tako svoj muškarac.
Pa zar muskarac bar malo ne treba da cuva zenu?
Niko je ne sačuva ako ona neće ... A to već ide u ovu temu - tako se ne čuva svoj muškarac - jer uvijek se sazna a onda jasno - ko vara pristao je i da bude ostavljen.
Meni bi to bilo sasvim dovoljno. Jedna harmonija, zajednički dijeljeni trenutci, dijeljene ljubavi i strasti, međusobno udovoljavanje. I nikada ne bih poželio drugu.
Et' ... nisam bio te sreće ...
Ramzess Veliki wrote:
Meni bi to bilo sasvim dovoljno. Jedna harmonija, zajednički dijeljeni trenutci, dijeljene ljubavi i strasti, međusobno udovoljavanje. I nikada ne bih poželio drugu.
zamisli da mu sve to sto ti radis smeta,pa onda ode da promjeni..ne znam sta da ti kazem osim da ne mozes nikome ugoditi u momentu kada on zamisli nesto drugo u svojoj glavi.prema tome dzaba cuvanje i davanje i sve na ovom svjetu kada nesto naumim nema toga da me sprijeci.ne mogu se opravdati time ali to je tako..zato nemoj da ga cuvas toliko ako je tvoj bice samo tvoj i bez cuvanja ako nije dzaba lanci i okovi odo ja..
u svakom slucaju tebi sretno s tvojim muzem(momkom)..pozz
Logicno je da se oboje morate cuvati, no sta ako se pojavi neko i sa jedne i sa druge strane ko ti " pomuti razum ". Zamisli koliko je samo brakova propalo , gdje se ona u 50-im godinama zaljubila u drugog, jednostavno cini je sretnom svaki njegov kontakt sa njom, ili opozitno, on se zaljubio u tim istim godinama. Citajuci, ispovest, lik se ozenio i nakon pola godine braka prevario suprugu. Mislim da nema nekog zlatnog pravila, koji bi jasno i precizno mogao sprijeciti tkz. preljube....jednostavno se ograditi od toga i na svakom prvom kontaktu presjeci sve veze.
Ramzess Veliki wrote:
Kako bi bilo jednostavno da je ovo dovoljno.
Meni jeste, i vjeruj mi da bih to čuvao kao zjenicu oka svog.