Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderators: Bobi, Benq

User avatar
irac300
Posts: 6568
Joined: 18/07/2009 18:36

#5726 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 » 01/08/2020 13:43

IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 13:33
Cao raja instalirao sam kodi na Mi Box S, pa me zanima kako instalirati potrebno da imam sve kanale sa nasih prostora i filmske tipa HBO, Cinemax, CineStar... I kako da gledam filmove i serije sa prevodom? Ako moze neki video tutorijal, jer se prvi put susrecem sa ovim?
Eno gore iznad sam zalijepio link kako instalirati iptv build. U njemu imas kanale koje zelis i jos mnogo toga. A isto tako, objasnio sam kako instalirati Elementum u tom istom buildu. Samo da si zadnju stranicu procitao, sve bi nasao. :D

Edit
Nije vise gore iznad, nego na prethodnoj stranici


User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32243
Joined: 29/06/2011 23:39

#5727 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama » 01/08/2020 14:31

A jbt, na racunaru mi ovaj build radi odlicno, na tv boxu radi ali nijednog kanala nema na PVR, ne povuce nista

samo cu ga deinstalirati, tacno mi je pun klinac cackanja i trazenja greski :roll: instalirao novi Kodi na box, sve obrisao, uradio klasicnu instalaciju Thundera kao na racunaru, ali jok... ne povlaci kanale

more mars vise u p...

User avatar
IamPajaELdin
Posts: 256
Joined: 01/09/2018 13:30
Location: StarMO

#5728 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by IamPajaELdin » 01/08/2020 14:33

dječak sa šibicama wrote:
01/08/2020 14:31
A jbt, na racunaru mi ovaj build radi odlicno, na tv boxu radi ali nijednog kanala nema na PVR, ne povuce nista

samo cu ga deinstalirati, tacno mi je pun klinac cackanja i trazenja greski :roll: instalirao novi Kodi na box, sve obrisao, uradio klasicnu instalaciju Thundera kao na racunaru, ali jok... ne povlaci kanale

more mars vise u p...
I kod mene evo isti problem drug, udjem tamo ono k'o na ovom videu all channels nema kanala nikako. Mi Box S je u pitanju.

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32243
Joined: 29/06/2011 23:39

#5729 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama » 01/08/2020 14:34

irac300 wrote:
29/06/2020 19:50
sencobih wrote:
29/06/2020 19:36
Instaliram ovaj blue i sad ne može nijedan kanal da otvori. Sad mi nema u onim buildovima onog starog builda
Stari vise ne postoji. Ako ti ne rade kanali, promijeni port. Imas ih 8. Ides na: izaberi portal - tojelako client - configure - active portal. Pa promijeni. Kod mene je trenutno portal 2, radi normalno. Nakon svake promjene portala, restartuj build i budi strpljiv dok ne ucita kanale.
A gdje je ovo sve??? na bildu, carobnjaku, u kojim opcijama?

Da, nema kanala uopce, ne postoje, nistva povukao nije.

User avatar
irac300
Posts: 6568
Joined: 18/07/2009 18:36

#5730 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 » 01/08/2020 14:40

Obojica ste nestrpljivi. Kad se startuje build mora se sacekati da se ucitaju kanali. U gornjem desnom uglu se pojavi radna traka. Nista ne dirati dok ona sama ne nestane. Nazalost, na androidu to zna potrajati i do 10 min. Ali obicno krace. Tek kad to odradi, ici na pvr i kanali ce se pokazati. Ako ne otvara kanale, odraditi mijenjanje porta, koje sam vec opisao.

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32243
Joined: 29/06/2011 23:39

#5731 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama » 01/08/2020 14:45

IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 14:33
dječak sa šibicama wrote:
01/08/2020 14:31
A jbt, na racunaru mi ovaj build radi odlicno, na tv boxu radi ali nijednog kanala nema na PVR, ne povuce nista

samo cu ga deinstalirati, tacno mi je pun klinac cackanja i trazenja greski :roll: instalirao novi Kodi na box, sve obrisao, uradio klasicnu instalaciju Thundera kao na racunaru, ali jok... ne povlaci kanale

more mars vise u p...
I kod mene evo isti problem drug, udjem tamo ono k'o na ovom videu all channels nema kanala nikako. Mi Box S je u pitanju.
Skontao sam, zahvaljujuci ircu.

Kad upalis Kodi, imas one opcije dole videoteka, PVR, pa ides desno i imas opciju Izaberi portal.

Kliknes tu, izadje ti Blue Thunder client, configure, active portal i izaberi 2. Kodi ti sam kaze da restarujes, ugasis ga upalis, i sacekas da povuce kanale.

Zapravo i nije problem naci, ali mene vise nerviraju te sitne postavke.

User avatar
IamPajaELdin
Posts: 256
Joined: 01/09/2018 13:30
Location: StarMO

#5732 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by IamPajaELdin » 01/08/2020 14:57

Sve nasao i odradio, al mi error izbacuje. Kako da sve pobrisem pa da probam ponovo odraditi ovaj postupak cijeli?

User avatar
irac300
Posts: 6568
Joined: 18/07/2009 18:36

#5733 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 » 01/08/2020 15:02

IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 14:57
Sve nasao i odradio, al mi error izbacuje. Kako da se pobrisem pa da probam ponovo odraditi ovaj postupak cijeli?
Probaj prvo restartovati boks. Onda ponovo pokreni i sacekaj. Ako ne pomogne, idi u wizard, pa pokreni fresh instalaciju, automatski ce izbrisati stari build i instalirati novi.

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32243
Joined: 29/06/2011 23:39

#5734 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama » 01/08/2020 15:04

Ja sam zbog tih drugih greskica koje su neminovne, prvo obrisao Kodi istina imao sam samo elementum na njemu, a ionako je nova verzija Leia dosla, 18.8 cini mi se broj.

Instalirao novu verziju i onda lijepo iz pocetka, cisto da izbjegnem zezancije sa zaostalim smecem na aplikaciji.

User avatar
IamPajaELdin
Posts: 256
Joined: 01/09/2018 13:30
Location: StarMO

#5735 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by IamPajaELdin » 01/08/2020 15:49

irac300 wrote:
01/08/2020 15:02
IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 14:57
Sve nasao i odradio, al mi error izbacuje. Kako da se pobrisem pa da probam ponovo odraditi ovaj postupak cijeli?
Probaj prvo restartovati boks. Onda ponovo pokreni i sacekaj. Ako ne pomogne, idi u wizard, pa pokreni fresh instalaciju, automatski ce izbrisati stari build i instalirati novi.
Sve odradio kako si mi rekao, i pustio da se ono gore napuni izbacilo mi u medjuvremenu novu verziju Kodia, pustio da sve zavrsi i ponovo nista. Prebacio na portal 2 i pritisnuo ok u donjem desnom cosku stoji crveni x i error.

User avatar
crnivrag
Posts: 10442
Joined: 17/10/2010 19:58
Location: Sarajevo

#5736 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by crnivrag » 01/08/2020 16:04

IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 15:49

Sve odradio kako si mi rekao, i pustio da se ono gore napuni izbacilo mi u medjuvremenu novu verziju Kodia, pustio da sve zavrsi i ponovo nista. Prebacio na portal 2 i pritisnuo ok u donjem desnom cosku stoji crveni x i error.
Nije kod sviju isto, odnosno kod mene portal 2 radi na box-u, ali na laptopu ne radi, pa biram portal 11:

Image
Image
Image

User avatar
IamPajaELdin
Posts: 256
Joined: 01/09/2018 13:30
Location: StarMO

#5737 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by IamPajaELdin » 01/08/2020 16:11

crnivrag wrote:
01/08/2020 16:04
IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 15:49

Sve odradio kako si mi rekao, i pustio da se ono gore napuni izbacilo mi u medjuvremenu novu verziju Kodia, pustio da sve zavrsi i ponovo nista. Prebacio na portal 2 i pritisnuo ok u donjem desnom cosku stoji crveni x i error.
Nije kod sviju isto, odnosno kod mene portal 2 radi na box-u, ali na laptopu ne radi, pa biram portal 11:

Image
Image
Image
Ma meni drug ne radi ni portal 2 na ovom Mi Boxu, ne znam kako da uradim apdejt ovog Kodia, kad mi je skeniralo one kanale izbacivalo mi je poruku da ima nova stabilna verzija, al nisam nista dirao dok mi se ono sve odradjivalo kao sto mi je @irac300 rekao. Ne znam sta je problem ne mogu se vise peglati. Hvala svima! 😉

User avatar
irac300
Posts: 6568
Joined: 18/07/2009 18:36

#5738 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 » 01/08/2020 16:29

IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 15:49
irac300 wrote:
01/08/2020 15:02
IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 14:57
Sve nasao i odradio, al mi error izbacuje. Kako da se pobrisem pa da probam ponovo odraditi ovaj postupak cijeli?
Probaj prvo restartovati boks. Onda ponovo pokreni i sacekaj. Ako ne pomogne, idi u wizard, pa pokreni fresh instalaciju, automatski ce izbrisati stari build i instalirati novi.
Sve odradio kako si mi rekao, i pustio da se ono gore napuni izbacilo mi u medjuvremenu novu verziju Kodia, pustio da sve zavrsi i ponovo nista. Prebacio na portal 2 i pritisnuo ok u donjem desnom cosku stoji crveni x i error.
Kad prebacis na portal, restartuj Kodi. On ti sam ponudi to cim promijenis portal. Pa onda ponovo pokreni i pricekaj da se ucita.

User avatar
dječak sa šibicama
Posts: 32243
Joined: 29/06/2011 23:39

#5739 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by dječak sa šibicama » 01/08/2020 21:09

Mozda da pokusa sve ispocetka, pjeske.

User avatar
MaroonBrigade
Posts: 1583
Joined: 26/03/2009 17:59

#5740 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by MaroonBrigade » 06/08/2020 02:53

irac300 wrote:
01/08/2020 16:29
IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 15:49

Sve odradio kako si mi rekao, i pustio da se ono gore napuni izbacilo mi u medjuvremenu novu verziju Kodia, pustio da sve zavrsi i ponovo nista. Prebacio na portal 2 i pritisnuo ok u donjem desnom cosku stoji crveni x i error.
Kad prebacis na portal, restartuj Kodi. On ti sam ponudi to cim promijenis portal. Pa onda ponovo pokreni i pricekaj da se ucita.
I ja imam istu situaciju. Kodi 18.7 i ovaj novi build (2.3.4 cini mi se).
Znaci BlueThunder Client -> Configure i promjenis portal. Pojavi se ona poruka da moras odraditi restart, kliknes na OK. Tu zamrzne par sekundi i pojavi se greska dole (authentication failed). Nakon restarta pise active portal: 2, ali mi je lista kanala skroz prazna. Znam da si govorio da treba biti strpljiv i cekati onu traku gore, ali mi se vise i ne pojavi haman. Bude tu sekund dva kada pokrenem Kodi.. :?

User avatar
irac300
Posts: 6568
Joined: 18/07/2009 18:36

#5741 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 » 06/08/2020 10:06

MaroonBrigade wrote:
06/08/2020 02:53
irac300 wrote:
01/08/2020 16:29
IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 15:49

Sve odradio kako si mi rekao, i pustio da se ono gore napuni izbacilo mi u medjuvremenu novu verziju Kodia, pustio da sve zavrsi i ponovo nista. Prebacio na portal 2 i pritisnuo ok u donjem desnom cosku stoji crveni x i error.
Kad prebacis na portal, restartuj Kodi. On ti sam ponudi to cim promijenis portal. Pa onda ponovo pokreni i pricekaj da se ucita.
I ja imam istu situaciju. Kodi 18.7 i ovaj novi build (2.3.4 cini mi se).
Znaci BlueThunder Client -> Configure i promjenis portal. Pojavi se ona poruka da moras odraditi restart, kliknes na OK. Tu zamrzne par sekundi i pojavi se greska dole (authentication failed). Nakon restarta pise active portal: 2, ali mi je lista kanala skroz prazna. Znam da si govorio da treba biti strpljiv i cekati onu traku gore, ali mi se vise i ne pojavi haman. Bude tu sekund dva kada pokrenem Kodi.. :?
Iskreno, ne znam sta moze biti problem kod vas dvojice. Ja sam taj build koristio na boxu, fire sticku, telefonu i laptopu. Ni na jednom uredjaju nije bilo problema.

sencobih
Posts: 5060
Joined: 08/09/2010 08:33

#5742 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sencobih » 06/08/2020 10:22

MaroonBrigade wrote:
06/08/2020 02:53
irac300 wrote:
01/08/2020 16:29
IamPajaELdin wrote:
01/08/2020 15:49

Sve odradio kako si mi rekao, i pustio da se ono gore napuni izbacilo mi u medjuvremenu novu verziju Kodia, pustio da sve zavrsi i ponovo nista. Prebacio na portal 2 i pritisnuo ok u donjem desnom cosku stoji crveni x i error.
Kad prebacis na portal, restartuj Kodi. On ti sam ponudi to cim promijenis portal. Pa onda ponovo pokreni i pricekaj da se ucita.
I ja imam istu situaciju. Kodi 18.7 i ovaj novi build (2.3.4 cini mi se).
Znaci BlueThunder Client -> Configure i promjenis portal. Pojavi se ona poruka da moras odraditi restart, kliknes na OK. Tu zamrzne par sekundi i pojavi se greska dole (authentication failed). Nakon restarta pise active portal: 2, ali mi je lista kanala skroz prazna. Znam da si govorio da treba biti strpljiv i cekati onu traku gore, ali mi se vise i ne pojavi haman. Bude tu sekund dva kada pokrenem Kodi.. :?
Ista stvar je bila kod mene, ali uradio svježu instalaciju i stavio portal 2, nakon restarta trajalo je malo da učita i radi sad sasvim normalno

User avatar
AhmetShabo
Posts: 2666
Joined: 03/03/2011 09:12

#5743 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by AhmetShabo » 12/08/2020 18:28

Isti problem imam i ja. Nakon sto promijenim na portal 2 dole desno mi izbaci error...

User avatar
semirsar
Posts: 6401
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#5744 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar » 12/08/2020 20:29

vjerovatno greska u koracima, kao u mom slucaju, na linku dole ima kako se pravilno izabire portal, ja klik'o doslovce na portal 2, a to onda nije to. :mrgreen:



i da... kad se ucitavaju kanali, odi popij kahvu, prosetaj kera, zalij cvijece jer to se ucitat brzo nece :wink:

User avatar
vatrogasac
Posts: 7438
Joined: 24/04/2006 21:33

#5745 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vatrogasac » 12/08/2020 23:02

semirsar wrote:
12/08/2020 20:29
i da... kad se ucitavaju kanali, odi popij kahvu, prosetaj kera, zalij cvijece jer to se ucitat brzo nece :wink:
Ja sam instalirao na android tv-u i učita pokretanjem addona. Nekada zna stojati info na vrhu ekrana, ali to ne volim čekati nego izađem i ponovo pokrenem i onda brzo učita. Ono što sam primijetio je da nije uvijek isti broj kanala. Da li je to do portala ili se mijenja vremenom? Koristim isključivo portal 2.

User avatar
semirsar
Posts: 6401
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#5746 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar » 12/08/2020 23:24

Mislio sam na ucitavanje kanala po zavrsetku instalacije i prvom pokretanju, tad se najduze ucitava...
Primjetio sam to variranje broja kanala, ali dok svaki od njih radi bez trzanja i ledjenja ja zadovoljan :thumbup:
Takodjer sam instalirao na android tv i sve radi ko singerica :)

User avatar
AhmetShabo
Posts: 2666
Joined: 03/03/2011 09:12

#5747 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by AhmetShabo » 13/08/2020 11:06

semirsar wrote:
12/08/2020 20:29
vjerovatno greska u koracima, kao u mom slucaju, na linku dole ima kako se pravilno izabire portal, ja klik'o doslovce na portal 2, a to onda nije to. :mrgreen:



i da... kad se ucitavaju kanali, odi popij kahvu, prosetaj kera, zalij cvijece jer to se ucitat brzo nece :wink:
ja na ovom videu opet ne skonta sta on uradi, zapravo nije nista promijenio

User avatar
irac300
Posts: 6568
Joined: 18/07/2009 18:36

#5748 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 » 13/08/2020 11:23

AhmetShabo wrote:
13/08/2020 11:06
semirsar wrote:
12/08/2020 20:29
vjerovatno greska u koracima, kao u mom slucaju, na linku dole ima kako se pravilno izabire portal, ja klik'o doslovce na portal 2, a to onda nije to. :mrgreen:



i da... kad se ucitavaju kanali, odi popij kahvu, prosetaj kera, zalij cvijece jer to se ucitat brzo nece :wink:
ja na ovom videu opet ne skonta sta on uradi, zapravo nije nista promijenio
Ne znam sta ti nije jasno na ovom videu? Fino objasnjeno kako se PRAVILNO mijenja portal. Nakon toga restart, sacekas da se ucita lista i to je to. Kada sam objasnjavao za promjene portala, ne dade mi sa da napisem ovo sto je prikazano u videu, ali eto kolega @semirsar na svom (tezem) :D iskustvu naucio i podijelio. Kome ne radi port 2, neka mijenja. Sad ih ima 11.

User avatar
semirsar
Posts: 6401
Joined: 24/08/2008 22:53
Location: raj'voSa
Contact:

#5749 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by semirsar » 13/08/2020 20:43

AhmetShabo wrote:
13/08/2020 11:06
semirsar wrote:
12/08/2020 20:29
vjerovatno greska u koracima, kao u mom slucaju, na linku dole ima kako se pravilno izabire portal, ja klik'o doslovce na portal 2, a to onda nije to. :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=aQgUpyXKDys

i da... kad se ucitavaju kanali, odi popij kahvu, prosetaj kera, zalij cvijece jer to se ucitat brzo nece :wink:
ja na ovom videu opet ne skonta sta on uradi, zapravo nije nista promijenio
deder ti to deinstaliraj i nanovo instaliraj, kad dodjes do onog wizarda obavezno izaberi svjezu instalaciju, cini mi se da je i kod mene to u prvom slucaju bio problem... sramota me priznati, uspio sam sve pokrenuti tek iz treceg pokusaja :skoljka: :mrgreen:

5korpus
Posts: 1066
Joined: 24/07/2015 14:45

#5750 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by 5korpus » 14/08/2020 21:42

Jel ima neko vavoo?

Post Reply