Hvala drug moj, imam ja kodi i popcorn i terrarium na android box-u al ovo eto ako kome zatrebasuad-sarajevo wrote:Imam oba instalirana ali nije ni do koljena pravom Kodiju.
Kodi/XBMC Media centar
Moderator: Benq
-
karabaja989
#2201 Re: Kodi/XBMC Media centar
- semirsar
#2202 Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije niko ni tvrdio da je bolji, jer ovaj je prvenstveno namjenjen za one koji ne vole previse da se natezu sa tim sranjima od addonsa koji meni i tebi nisu problem, ali vecini jesu, doduse, ja sam ti i poprilicno lijen i brzo mi dosadi baktati se s tim, pa mi ovo bas dobro dodje, krehnem izaberem i zavalim se da gledam, ha ja, ne moram traziti titlove, ovo ono...suad-sarajevo wrote:Imam oba instalirana ali nije ni do koljena pravom Kodiju.
- soul_eclipse
#2203 Re: Kodi/XBMC Media centar
Moze li link na pp ??semirsar wrote:Nije niko ni tvrdio da je bolji, jer ovaj je prvenstveno namjenjen za one koji ne vole previse da se natezu sa tim sranjima od addonsa koji meni i tebi nisu problem, ali vecini jesu, doduse, ja sam ti i poprilicno lijen i brzo mi dosadi baktati se s tim, pa mi ovo bas dobro dodje, krehnem izaberem i zavalim se da gledam, ha ja, ne moram traziti titlove, ovo ono...suad-sarajevo wrote:Imam oba instalirana ali nije ni do koljena pravom Kodiju.
- dječak sa šibicama
#2204 Re: Kodi/XBMC Media centar
Na torrenthr je stavljen CroKodi, za sada ima samo PC verzija, rade na android aplikaciji.
Koliko vidim, ljudi su zadovoljni.
- chockad
#2205 Re: Kodi/XBMC Media centar
Zna li neko moze li se u Kodiju manuelno podesavati bitrate live streama kod iptv-a? Nor da umjesto 1080 bude 720?
- chockad
#2206 Re: Kodi/XBMC Media centar
Imas na FB masu ljudi koji rade buildove za Kodi. Ja koristim Osijek build, lik koji to radi je fenomenalan. Redovan update listi, masa programa, narocito sportskih. Mozda nagadjam, CroKodi je zapravo Croatia on demand koji ne radi zadnjih par mjeseci...dječak sa šibicama wrote:Na torrenthr je stavljen CroKodi, za sada ima samo PC verzija, rade na android aplikaciji.
- dječak sa šibicama
#2207 Re: Kodi/XBMC Media centar
Znam, koristio sam Osijek, prije toga Beast, nisam ljubitelj buildova jer mi usporavaju rad i non stop nesto apdejtuju.chockad wrote:Imas na FB masu ljudi koji rade buildove za Kodi. Ja koristim Osijek build, lik koji to radi je fenomenalan. Redovan update listi, masa programa, narocito sportskih. Mozda nagadjam, CroKodi je zapravo Croatia on demand koji ne radi zadnjih par mjeseci...dječak sa šibicama wrote:Na torrenthr je stavljen CroKodi, za sada ima samo PC verzija, rade na android aplikaciji.
Ja volim sirovi Kodi, i dodajem addone koji mi trebaju ili mi se svide. Brze radi itd, a postoji i toliko trikova kojima sam mozes ubrzati addone, recimo pretraga source linkova na exodusu i slicno.
- zateznistub
#2208 Re: Kodi/XBMC Media centar
Do čega je ako preko egzodusa nađem neku seriju i kliknem na nju i ono čudo se počne puniti ali na kraju u donjem desnom uglu izbije poruka
No stream available?
No stream available?
- chockad
#2209 Re: Kodi/XBMC Media centar
Najcesci problem je ako ti je Kodi prebacen na hrvatski ili bosanski jezik. Ako jeste vrati ga na engleski, i trebalo bi da radi bez problema... istu muku sam imao i ja...zateznistub wrote:Do čega je ako preko egzodusa nađem neku seriju i kliknem na nju i ono čudo se počne puniti ali na kraju u donjem desnom uglu izbije poruka
No stream available?
- chockad
#2210 Re: Kodi/XBMC Media centar
dajte link da probamo...semirsar wrote:ovo fakat odlicno radiCroKodi je program za gledanje filmova i serija koji sam pronalazi TITLOVE te ih ubacuje u film/seriju. Također možete gledati mnoštvo hrvatskih TV programa (HRT1, HRT2, HRT3, CMC, RTL...) te stranih programa S TITLOVIMA (History, Discovery, FOX Life...).
Osnovna namjena CroKodija je da bude što jednostavniji za korištenje. Jednostavnost CroKodija je osmišljena po principu da i ljudi koji su malo manje informatički pismeni budu u mogućnosti sami ga instalirati i gledati filmove. CroKodi je izgrađen na popularnom open source programu Kodi, no sam interface je dosta pojednostavljen, koncizno sveden samo na ono što je potrebno te je cijeli program na hrvatskom jeziku.
CroKodi omogućava pretraživanje filmova i serija po kategorijama poput:
- Žanrovi
- Godina
- Osobe
- Jezici
- Preporučene godine za film
- Najpopularnije
- Najviše glasano
- Filmovi koje trenutno ljudi gledaju
- Zarada
- Oskarom nagrađivani
- U kinima
- Novi filmovi / serije
CroKodi također omogućuje gledanje uživo sljedećih TV kanala:
- HRT 1
- HRT 2
- HRT 3
- RTL 1
- RTL 2
- RTL Living
- Sportska TV
- CMC
- National Geographic (s titlovima)
- History (s titlovima)
- Viasat Explore (s titlovima)
- Fox Life (s titlovima)
- Fox Crime (s titlovima)
- DeeJay HR
- DIVA (s titlovima)
- Klasik TV
- 24 Kitchen (s titlovima)
- Ginx
- Boomerang
- Cartoon Network
- BabyTV
- CBS Reality (s titlovima)
- Travel
- N1 TV
CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - propustite CroKodi kroz vatrozid kako bi mogli dobiti sve streamove, a ne samo neke
CroKodi - program za gledanje filmova/serija s titlovima i TVa uživo - by pavement
VAŽNO!!! - u slučaju da antivirus javlja da se radi o virusu - NIJE TOČNO - sam sam radio na ovom programu i GARANTIRAM da je 100% čist (i program i streamovi koje pretražuje)
HARDWARE REQUIREMENTS:
CPU:
x86 ili x86-64 CPU poput: Intel Pentium 4 / Pentium M, AMD Athlon 64 / Opteron, ili noviji CPU (koji podržava SSE2, a to su svi procesori koji su proizvedeni zadnjih desetak godina).
RAM:
Minimalno 2 GB RAM memorije, što više to bolje...
GPU:
CroKodi će se pokrenuti na 99.9% grafičkih kartica koje su proizvedene u zadnjih desetak godina, iako za video dekodiranje filmova u malo većoj rezoluciji bile bi poželjnije malo novije grafičke kartice. Ovo uključuje većinu AMD/ATI, Intel, ili NVIDIA grafičkih kartica koje podržavaju OpenGL 2.0 ili noviji i koje podržavaju DirectX version 9.0c ili noviji.
HDD:
Sam program zauzima oko 340 mb nakon instalacije, no potreban je prostor za sadržaj koji će te gledati. Minimalno je potrebno 4GB - 8GB memorije na hard disku. Preporučeno je imati 16GB ili više slobodnog prostora...
SOFTWARE REQUIREMENTS:
Windowsi:
Najstariji Windows na kojem CroKodi radi je Windows Vista.
Preporučeni Windowsi za CroKodi su Windows 7 i noviji...
- zateznistub
#2211 Re: Kodi/XBMC Media centar
Ako misliš na jezik menija, on je na engleskom.chockad wrote:Najcesci problem je ako ti je Kodi prebacen na hrvatski ili bosanski jezik. Ako jeste vrati ga na engleski, i trebalo bi da radi bez problema... istu muku sam imao i ja...zateznistub wrote:Do čega je ako preko egzodusa nađem neku seriju i kliknem na nju i ono čudo se počne puniti ali na kraju u donjem desnom uglu izbije poruka
No stream available?
- P.Starck
#2212 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Bug. Pokušaj nekoliko puta zaredom tražiti stream, odnosno sve dok ne dobiješ listu.zateznistub wrote:Ako misliš na jezik menija, on je na engleskom.chockad wrote:Najcesci problem je ako ti je Kodi prebacen na hrvatski ili bosanski jezik. Ako jeste vrati ga na engleski, i trebalo bi da radi bez problema... istu muku sam imao i ja...zateznistub wrote:Do čega je ako preko egzodusa nađem neku seriju i kliknem na nju i ono čudo se počne puniti ali na kraju u donjem desnom uglu izbije poruka
No stream available?
Last edited by P.Starck on 20/01/2017 13:16, edited 1 time in total.
- zateznistub
#2213 Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Bug. Pokušaj nekoliko puta zaredom tražiti stream, odnosno sve dok ne dobiješ listu.P.Starck wrote: Ako misliš na jezik menija, on je na engleskom.
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk[/quote]
Dobijem ja listu, ako mislimo na isto. I kad izaberem jednu, počne puniti i na samom kraju izbaci poruku no stream available
- P.Starck
#2214 Re: RE: Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Dobijem ja listu, ako mislimo na isto. I kad izaberem jednu, počne puniti i na samom kraju izbaci poruku no stream available[/quote]zateznistub wrote:Bug. Pokušaj nekoliko puta zaredom tražiti stream, odnosno sve dok ne dobiješ listu.P.Starck wrote: Ako misliš na jezik menija, on je na engleskom.
Mislim da bi to moglo biti do tvoje konekcije.
Last edited by P.Starck on 20/01/2017 13:15, edited 1 time in total.
- zateznistub
#2215 Re: RE: Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Nije, jer sve filmove gledam bo.P.Starck wrote:
Mislim da bi to moglo biti do tvoje konekcije.
Ma žena me pegla, pojela seherzada na FTV pa hoće da odma pogleda sve. Ne mogu nigdje torrent da nađem, pogledam na kodiju ima sve sezone ali šipak...
- crnivrag
#2216 Re: RE: Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Kodi očitava serije, njihove sezone i nazive, ali na serverima na kojim ih oni traže ne postoje.zateznistub wrote: Nije, jer sve filmove gledam bo.
Ma žena me pegla, pojela seherzada na FTV pa hoće da odma pogleda sve. Ne mogu nigdje torrent da nađem, pogledam na kodiju ima sve sezone ali šipak...
Evo probao sam i ja naći sa raznim add-on dodacima ali te serije jednostavno nema da se pokreće.
Tu poruku i meni vraća kada tražim neku seriju koju je nemoguće naći na streamovima.
-
kakaljin
#2217 Re: RE: Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Pa postoji li ikakav addon gdje se takve serije mogu gledati jer par serija sam i ja trazi ali ih ne mogu pokrenuti iako ih nadje.crnivrag wrote:Kodi očitava serije, njihove sezone i nazive, ali na serverima na kojim ih oni traže ne postoje.zateznistub wrote: Nije, jer sve filmove gledam bo.
Evo probao sam i ja naći sa raznim add-on dodacima ali te serije jednostavno nema da se pokreće.
Tu poruku i meni vraća kada tražim neku seriju koju je nemoguće naći na streamovima.
- crnivrag
#2218 Re: RE: Re: RE: Re: Kodi/XBMC Media centar
Ja nisam uspio naći serije putem add-ona koje imam instalirane (Exodus, Salts, 1Channel).kakaljin wrote:
Pa postoji li ikakav addon gdje se takve serije mogu gledati jer par serija sam i ja trazi ali ih ne mogu pokrenuti iako ih nadje.
A Exodus pronađe nazive serija i sezone, jer povlači podatke iz neke velike baze podataka sa nazivima filmova i serija.
- P.Starck
#2219 Re: Kodi/XBMC Media centar
Croatia on demand
- dječak sa šibicama
#2220 Re: Kodi/XBMC Media centar
Starije ili manje poznate serije/filmove Exodus moze naci poimence, tj moze naci imena, ali nema tu streama najcesce.
Tako je i sa ostalim addonsima, svi oni vrte manje vise slicne izvore.
- fortaleza
#2221 Re: Kodi/XBMC Media centar
Izgubili su mi se svi acestream linkovi (ne prikazuje nista u listi) u freedom addonu. Ima li tko jos ovakvih problema, jel do mene ili vise ne osvjezavaju linkove.
Koji drugi addon mogu koristiti za acestream preko Kodija? Castaway mi ne radi.
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
Koji drugi addon mogu koristiti za acestream preko Kodija? Castaway mi ne radi.
Poslano sa mog HTC Desire 816 koristeći Tapatalk
-
prelivoda
#2222 Re: Kodi/XBMC Media centar
Većina add-ona se nasljanja na http://www.imdb.com bazu filmova i serija, a strimovi se vuku sa drugih piratskih servera, zato neke naslove vidimo u Exodusu, ali ih ne možemo gledati jer nema dostupnih strimova.dječak sa šibicama wrote:Starije ili manje poznate serije/filmove Exodus moze naci poimence, tj moze naci imena, ali nema tu streama najcesce.
-
channel10
#2223 Re: Kodi/XBMC Media centar
Sta je ovo freedom tv vise ne radi ?
Ima li ista zamjensko za ex-yu kanale?
edit: Kako radi Castaway? Sta treba imati instalirano da rade ovi linkovi preko sports-x?
Ima li ista zamjensko za ex-yu kanale?
edit: Kako radi Castaway? Sta treba imati instalirano da rade ovi linkovi preko sports-x?
- cappuccino
#2224 Re: Kodi/XBMC Media centar
Pozdrav, da li neko možda prati svjetsko prvenstvo u rukometu? Na kojem kanalu ima i u kojem repou?
-
brazzo19
#2225 Re: Kodi/XBMC Media centar
RTL Hrvatskacappuccino wrote:Pozdrav, da li neko možda prati svjetsko prvenstvo u rukometu? Na kojem kanalu ima i u kojem repou?